Μαλακόφσκι, ασημένιο μετάλλιο «χρυσή» καρδιά!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Μαλακόφσκι, ασημένιο μετάλλιο «χρυσή» καρδιά!

bet365

Λίγε ημέρες μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στη δισκοβολία, ο Πιοτρ Μαλακόφσκι ανακοίνωσε ότι θα το βάλει σε δημοπρασία προκειμένου να διαθέσει τα χρήματα στην εγχείριση ενός 3χρονου αγοριού. Ο στόχος του επετεύχθη, όπως και η επέμβαση του μικρού του φίλου.

Ο 33χρονος αθλητής σκόπευε να συγκεντρώσει 84.000 δολάρια προκειμένου να χειρουργηθεί ο μικρός Όλεκ Ζιμάνσι, ο οποίος πάσχει από καρκίνο. Το ποσό αντιστοιχούσε στα 2/3 του συνολικού κόστους της επέμβασης.

Ο Μαλακόφσκι είχε ανακοινώσει μέσω Facebook της δημοπρασίας που θα πραγματοποιούνταν μέσω eBay, όμως τελικά η διαδικασία διεκόπη, ενώ το ποσό είχε φτάσει στις 19.000 δολάρια. Ο λόγος ήταν ότι δισεκατομμυριούχου συμπατριώτες, τα αδέλφια Ντομίνικα και Σεμπάστιαν Κούλτσικ ανακοίνωσαν ότι αγοράζουν το μετάλλιο αντί του ποσού που θα καλύψει το συνολικό κόστος της επέμβασης.

«Η Ντομίνικα και ο Σεμπάστιαν Κούλτσικ δήλωσαν την επιθυμία τους να αγοράσουν το ασημένιο μετάλλιο αντί του ποσού που θα κάλυπτε το κόστος της θεραπείας, το οποίος ήταν και αυτό που ήθελα περισσότερο.

Ως εκ τούτου διακόψαμε την δημοπρασία και το μετάλλιο θα πάει στα χέρια της Ντομίνικα και Σεμπάστιαν Κούλτσικ», έγραψε ο Μαλακόφσκι στη νεότερη του ανάρτηση.

«Είχαμε τη δυνατότητα να δείξουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Το ασημένιο μετάλλιο, σήμερα αξίζει περισσότερο απ' ότι μία εβδομάδα νωρίτερα. Αξίζει τη ζωή και την υγεία του μικρού Όλεκ και είναι μία επιτυχία που μοιραζόμαστε».

Σημειώνεται ότι ο Μαλακόφσκι δεν είναι ο μόνος Πολωνός Ολυμπιονίκης που πουλά το μετάλλιο του για να βοηθήσει, αφού το ίδιο είχε κάνει και η Οτίλια Γιεντρέιτσακ, η οποία είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. πεταλούδα στους Αγώνες της Αθήνας. Η Πολωνή κολυμβήτρια το είχε πουλήσει προκειμένου να βοηθήσει ένα παιδάκι με λευχαιμία.

 

Τελευταία Νέα