Στεφανίδη: «Όταν ένας αθλητής είναι κλέφτης δεν θα αλλάξει»

Στεφανίδη: «Όταν ένας αθλητής είναι κλέφτης δεν θα αλλάξει»

Στεφανίδη: «Όταν ένας αθλητής είναι κλέφτης δεν θα αλλάξει»

Η Κατερίνα Στεφανίδη μίλησε στη δημόσια τηλεόραση για την υποδοχή που της επιφύλαξαν τα ΜΜΕ στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», για τον προπονητή Μίτσελ Κρίερ και το ντόπινγκ. 

«Σίγουρα δεν περίμενα τέτοια υποδοχή, πραγματικά γινόταν χαμός σήμερα και λίγο τρόμαξα. Ούτε στην Παλλήνη περίμενα αυτό που ακολούθησε, αφού είχαν ετοιμάσει ολόκληρη εκδήλωση. Υπέγραφα 2 ώρες αυτόγραφα», δήλωσε η χρυσή ολυμπιονίκης του στίβου και πρόσθεσε σχετικά με την επιλογή του συζύγου της Μίτσελ Κρίερ ως προπονητή: 

«Ο άντρας μου έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη μου. Στα 16 χρόνια που ασχολούμαι με το επί κοντώ όλοι οι προπονητές με έχουν βοηθήσει με το δικό τους τρόπο, όμως ο Μιτς έχει φοβερή κατανόηση και επιπλέον έχει μία εντελώς διαφορετική οπτική για το άθλημα. Δίνει βάση στη φυσική, αφού προέρχεται από μία οικογένεια μηχανικών και όλο αυτό με έχει βοηθήσει να βελτιωθώ πολύ τεχνικά. 

» Έχουμε αλλάξει πολύ την προπόνηση τα τελευταία 3-4 χρόνια, έχοντας μειώσει τα βάρη και έτσι έχουμε αποφύγει τραυματισμούς.

Τα πιο σημαντικό όμως είναι ότι  με έχει βοηθήσει με την ψυχολογία μου και πως βλέπω τον εαυτό μου. Έως τώρα πίστευα ότι η νευροψυχολογία με τη οποία ασχολούμαι δεν με είχε βοηθήσει. Όμως, δεν ισχύει. Ο Μιτς, σταμάτησε να μου λέει τι κάνω λάθος και μου έλεγε τι πρέπει να κάνω σωστά. Όταν ακούς το λάθος αυτό μπαίνει στο νευρικό σου σύστημα. Γι αυτό και τα βιβλία αθλητικής ψυχολογίας επισημάνουν ότι οι προπονητές πρέπει να λένε πως γίνεται το σωστό και όχι το λάθος».

Για το ότι μικρή σκεφτόταν ότι θα κάνει παγκόσμιο ρεκόρ και το πόσο απέχει αυτό είπε: «Φέτος, είχα μία μεγάλη βελτίωση, ελπίζω ότι αντίστοιχη θα είναι και τη νέα σεζόν, όπου θα επικεντρωθούμε στα ύψη και τα ρεκόρ, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του 5,06μ.
Ο αθλητισμός με έχει βοηθήσει σε πολλούς τομείς της ζωής μου, αφού παίρνεις σημαντικά μαθήματα ζωής. Ούτε με πεισμώνει, ούτε με τρομάζει. Είναι κάτι που διασκεδάζω και αγαπώ». 

Για τα μελλοντικά σχέδια της η Κατερίνα Στεφανίδη είπε: «Θα υπάρξει ένα διάλειμμα από τις σπουδές, όμως θα συνεχίσω το διδακτορικό μου. Ένας από τους στόχους μου είναι στο μέλλον να συμβάλλω στην καταπολέμηση του ντόπινγκ. Ο ισχύων νόμος θέλει έναν αθλητή που πιάνεται μία φορά ντοπέ να αποκλείεται δύο χρόνια και τη δεύτερη ισόβια. Η γνώμη μου είναι ότι όταν ένας αθλητής είναι κλέφτης δεν θα αλλάξει».

Τέλος, για τις εναπομείνασες  αγωνιστικές της υποχρεώσεις τόνισε: «Ακολουθούν οι αγώνες του Diamond League, με τον τελικό θα είναι στις 9 Σεπτεμβρίου. Αυτή τη στιγμή προηγούμαι 20β. και θεωρητικά έχω κερδίσει, όμως δεν σταματάμε προπονήσεις, αφού στόχος είναι ένα ρεκόρ. Επομένως οι διακοπές θα περιμένουν έως τα μέσα Σεπτεμβρίου».

Best of internet