H oλυμπιακή σημαία έφτασε στο Τόκιο

Gazzetta team
H oλυμπιακή σημαία έφτασε στο Τόκιο

bet365

Η Ολυμπιακή σημαία "προσγειώθηκε" το πρωί της Τετάρτης στο Τόκιο, τη διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων το 2020, διά χειρός της Γιουρίκο Κόικε, κυβερνήτη του Τόκιο.

Μαζί της έφτασαν και οι αθλητές της ιαπωνικής αποστολής που αγωνίστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο. Η Κόικε και η ομάδα των αθλητών, που συγκέντρωσε 41 μετάλλια στο Ρίο το 2016, έφτασαν στο αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο, μεταφέροντας την Ολυμπιακή σημαία.


Η κυβερνήτης του Τόκιο, που ανέλαβε τα καθήκοντά της μετά την σαρωτική της νίκη στις νομαρχιακές εκλογές στις 31 Ιουλίου, έλαβε τη σημαία από τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Τόμας Μπαχ κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης στο Maracana τα ξημερώματα της Δευτέρας. Όπως έγινε γνωστό στα ιαπωνικά ΜΜΕ, η σημαία θα φυλαχθεί μέχρι την άφιξη και της σημαίας Παραολυμπιακών τον Σεπτέμβριο.


Οι αρχές σχεδιάζουν να παρουσιάσουν τις δύο σημαίες σε διάφορα μέρη της χώρας, με στόχο να αυξηθεί ο ενθουσιασμός για τους Αγώνες του 2020, τους δεύτερους που θα φιλοξενήσει η ιαπωνική πρωτεύουσα, μετά το 1964.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα