Iστιοπλοϊα πάνω από το νερό! (pics & vid)

Gazzetta team
Iστιοπλοϊα πάνω από το νερό! (pics & vid)

bet365

Σε εξέλιξη είναι στην Ιταλία, η ιστιοπλοικη εβδομαδα με υδροπτερυγα Foiling Week™ που έχει προσελκύσει τους φίλους ενός πραγματικά μοναδικού σπορ!

Πρόκειται για έναν άθλημα που είναι συνδυασμός ιστιοπλοϊας με υδροπτέρυγα και όλοι οι άνθρωποι του χώρου συγκεντρώθηκαν στην εκδήλωση του που λέγεται Foiling Week™ και διεξάγεται στη λίμνη Garda της Ιταλίας. Ξεκίνησε στις 4 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 10 και είναι το πρώτο και μοναδικό παγκόσμιο γεγονός αφιερωμένο στην foiling ιστιοπλοϊα, με τους αθλητές, τους σχεδιαστές και τους κατασκευαστές τους, να ανταλλάσουν απόψεις, γνώμες και ιδέες για την ιστιοπλοϊα με υδροπτέρυγα.

Στη διάρκεια της εβδομάδας γίνονται αγώνες στις εξής κατηγορίες: Kitefoil, Waszp, Windfoil, S9, GC32, Flying Phantom, Moth, Prototypes με τα καταμαράν S9 και τα Waszp να εμφανίζονται για πρώτη φορά.

Μεταξύ των πιο ανταγωνιστικών κλάσεων είναι η GC32, σκάφη καταμαράν με 12 μέτρα μήκος και πλάτος 6 μέτρα που οι ομάδες στο America’s Cup χρησιμοποιούν για την εκπαίδευση τους. Η Moth είναι η κλάση η οποία συγκεντρώνει την πλειοψηφία των φίλων της foiling ιστιοπλοϊας, και ουσιαστικά οι αγώνες της τώρα αποτελεί δοκιμαστική διοργάνωση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017 που θα γίνει στα ίδια ύδατα και όπου αναμένονται 200 σκάφη.

Τα καταμαράν Flying Phantom έρχονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ο στόλος έχει αυξηθεί σημαντικά. Ολα τα σκάφη θα πάρουν μέρος το Σάββατο στην Long Distance Race Regatta.

Εκτός, όμως, από τους αγώνες, γίνονται σημαντικά φόρουμ, συζητήσεις και εργαστήρια για το παρόν και το μέλλον του αθλήματος...

 

Τελευταία Νέα