Πλατανιώτη και Παπάζογλου στο Ρίο!

Πλατανιώτη και Παπάζογλου στο Ρίο!

bet365

Στο περιθώριο της κοινής συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΟΕ, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τα κορίτσια της συγχρονισμένης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νεανίδων στη Ριέκα και αυτού στο πόλο στο World League, ανακοινώθηκε η ολυμπιακή ομάδα!

Διά στόματος Ναταλία Τσερνέσκα ανακοινώθηκε ότι στο Ρίο θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Ευαγγελία Παπάζογλου.

Σε ότι αφορά στην επιτυχία της εθνικής ομάδας των νεανίδων η ομοσπονδιακή προπονήτρια, Μαρία Θηβαίου είπε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομοσπονδία για την τιμή που μας κάνει. Η επιτυχία στη Ριέκα σηματοδοτεί κάποια μηνύματα. Δίνει μια καινούρια πνοή στο άθλημα, καθώς σπάσανε κάποια κατεστημένα τόσο στο προολυμπιακό τουρνουά του Ρίο, όσο και στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του Λονδίνου και της Ριέκα.

Η επιτυχία των νεανίδων έδειξαν πως υπάρχει σπουδαίο μέλλον στο άθλημα χωρίς να υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες, αφού απέχουμε πολύ από αυτό. Υπάρχει όμως πολύ καλή συνεργασία με τις αθλήτριες και τις προπονήτριες των σωματείων που μας βοηθούν πάρα πολύ και τις αξίζουν συγχαρητήρια.

Οι αθλήτριες εκτέλεσαν ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα με μεγάλη επιτυχία και αυτό έκανε τη διαφορά, αφού βαθμολογήθηκαν πολύ υψηλά στην καλλιτεχνική εντύπωση. Σε μία εβδομάδα φεύγουμε για το Καζάν, όπου διεξάγεται το παγκόμσιο πρωτάθλημα και εκεί ευελπιστούμε να καταλάβουμε μία πολύ υψηλή θέση.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγχρονισμένη κολύμβηση με την έλλειψη χώρων σημείωσε: “Θα θέλαμε να υπάρχει ένα κολυμβητήριο για εμάς, αλλά αυτό είναι το αιώνιο πρόβλημα μας. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας είχαμε τραυματισμούς οι οποίοι οφείλονται στη χαμηλή θερμοκρασία του νερού. Προπονούμασταν στου 25-26 βαθμούς Κελσίου, πράγμα ανεπίτρεπτο για συγχρονισμένη κολύμβηση».

Από την πλευρά της η έτερη εθνική προπονήτρια, Ναταλία Τσερνέσκα τόνισε: «Η κ. Θηβαίου μίλησε για τα προβλήματα των τραυματισμών που είχαν και τα τρία κορίτσια στη διάρκεια της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτές που τελικά επελέγησαν να πάνε είναι η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Εβελίνα Παπάζογλου.

Εξηγήσαμε στην Ευαγγελία Κουτίδη τους λόγους αυτής της επιλογής. Όσον αφορά το μετάλλιο στη Ριέκα, αυτές οι αθλήτριες δείχνουν πως είναι το μέλλον για το άθλημα της συγχρονισμένης».

Η Αθανασία Τσόλα, η οποία κατέκτησε το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό της Ριέκα στο ντουέτο είπε: «Ασχολούμαι με το άθλημα από τα 6 μου χρόνια και από τα 12 είμαι στις εθνικές ομάδες. Αυτήν η επιτυχία είναι το αποκορύφωμα για μένα. Ευχαριστώ πολύ τις προπονήτριες μου και όσους μας βοηθούν. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν».

Η Σοφία – Ευαγγελία Μαλκογεώργου, η οποία πλαισίωσε την Τσόλα δήλωσε: «Φέτος και για εμένα και για την Αθανασία ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, καθώς είχαμε πανελλήνιες εξετάσεις. Όμως χάρη την πολύ σκληρή δουλειά που κάναμε και τη θέληση που είχαμε καταφέραμε να πετύχουμε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα».

Τέλος, η Άννα - Μαρία Ταξοπούλου, η οποία ήταν αναπληρωματική στο ντουέτο σημείωσε: «Ευχαριστώ από καρδιάς τόσο την ομοσπονδία, όσο και τις προπονήτριές μου και όσους μας στηρίζουν. Χωρίς αυτούς δε θα καταφέρναμε αυτά που πετύχαμε. Παρά τις συνθήκες που επικρατούν βγάζουμε καλά αποτελέσματα, απόρροια της καλής δουλειάς που γίνεται. Παρά το γεγονός ότι ήμουν αναπληρωματική η καρδιά μου χτύπαγε πολύ δυνατά για τα κορίτσια. Εύχομαι να πάμε πολύ ψηλά και στο Καζάν».

Σε ερώτηση του gazzetta.gr σχετικά με τον αποκλεισμό της Κουτίδη και τις αντιδράσεις που υπήρξαν από την πλευρά του πατέρα της στην εκπομπή «Δίκη», του Κυριάκου Θωμαΐδη η Μαρία Θηβαίου δήλωσε: «Θα μείνω στο θετικό που έχουμε μπροστά μας την πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων. Μετά την επιλογή μας έχουμε μικρό χρονικό διάστημα για να προετοιμαστούμε. Πρέπει να προστατευτεί η ψυχολογία των κοριτσιών. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να απολογηθούμε σε γονείς και κηδεμόνες ενόψει κρίσιμων διοργανώσεων.

Ήμασταν ξεκάθαρες στο πως χειριστήκαμε το θέμα αυτό, με τις αθλήτριες να γνωρίζουν εξ' αρχής ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι δύο από τις τρεις. Εξηγήσαμε λοιπόν τους λόγους στην ίδια την αθλήτρια για την επιλογή που κάναμε».

Το λόγο αμέσως μετά πήρε η Ναταλία Τσερνέσκα η οποία είχε αθλήτρια την Ευαγγελία Κουτίδη και με πιο αυστηρό τόνο είπε: «Δεν έχω λόγια για την στάση του πατέρα αν και καταλαβαίνω ότι μπορεί να υπάρχει πίκρα. Εκείνο όμως που πραγματικά δεν θα καταλάβω είναι η στάση της αθλήτριας και η αχαριστία των ανθρώπων».

 

Τελευταία Νέα