Στην αντεπίθεση η Ομοσπονδία Μπάντμιντον

Gazzetta team
Στην αντεπίθεση η Ομοσπονδία Μπάντμιντον

bet365

Η διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης με αφορμή δηλώσεις του Υφυπουργού Σταύρου Κοντονή προχωρά σε διευκρινήσεις ενώ ήδη έχει υποβάλλει και μηνύσεις!

Η ανακοίνωση της Προέδρου Βικτώριας Χατζήνα:

Επί του από 13 Ιουνίου 2016 δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής εφημερίδας «sto kokkino.gr» με τίτλο «Διαβιβάζει φακέλους τριών ομοσπονδιών ο Στ. Κοντονής, έπονται άλλοι» και ειδικώς επί των δηλώσεων του υφυπουργού Αθλητισμού Στ. Κοντονή στον ομώνυμο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ», η διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης δηλώνει τα εξής:

Στο ως άνω δημοσίευμα, άτεχνα αναφέρεται ότι «…Υπάρχουν οικονομικής φύσεως θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων καταλογισμό ποσών που δεν δικαιολογούνται, μεταχρονολογημένες επιταγές κ.α….» κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργείται η πεποίθηση στο αναγνωστικό κοινό ότι η Ε.Ο.Φ.Σ.Α. διώκεται για τις ως άνω παρατυπίες ή εν γένει για οικονομικές ατασθαλίες.

Η ως άνω δήλωση, κατά τον τρόπο που αποτυπώνεται, συνιστά κάκιστη μεταφορά των δηλώσεων του κυρίου Υφυπουργού, καθόσον από το σχετικό απόσπασμα της ραδιοφωνικής συνέντευξης δεν συνάγεται ο κύριος Υφυπουργός να συνδέει την Ε.Ο.Φ.Σ.Α. με αυτές τις παραβάσεις.

Προς αποφυγή παρερμηνειών και κατάδειξη της αλήθειας γνωστοποιούμε στο φίλαθλο κοινό τα εξής:

  1. Η Ε.Ο.Φ.Σ.Α. τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους ελέγχθηκε από υπαλλήλους της καθ’ ύλην αρμόδιας επί ζητημάτων φοροδιαφυγής και διασπάθισης δημοσίου χρήματος υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Αττικής). Κατόπιν εξονυχιστικού ελέγχου ουδεμία φορολογική ή δημοσιονομική παράβαση διαπιστώθηκε.

  2. Μοναδική, κατά τη κρίση μας, αιτία διαβίβασης, προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα, του πορίσματος της ελεγκτικής επιτροπής είναι η αποστολή, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προς την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού, της από 30-10-2015 καταγγελίας των συκοφαντών της Ε.Ο.Φ.Σ.Α., οι οποίοι έχοντας εξαντλήσει τη φαρέτρα του άνομου υβρεολόγιου τους, και προκειμένου να ολοκληρώσουν το ανίερο έργο της σπίλωσης της διοίκησης και του αθλήματος, κρύβονται πίσω από ανύπαρκτα πρόσωπα (Panos Kontopoulos) και ψεύτικους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (pterodaktylosftero@yahoo). Το κλιμάκιο του ελεγκτικού συμβουλίου αδυνατώντας να διαπιστώσει την αλήθεια ή μη των κατηγοριών, με το πόρισμα αυτού συνέστησε στον κύριο Υφυπουργό τον έλεγχο των καταγγελλομένων από την καθ’ ύλη αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

  3. Η αβασιμότητα και η αναλήθεια των αναφερομένων στην ως άνω καταγγελία θα αποδειχθεί περίτρανα, καθώς είναι πρόδηλο, ότι εάν υπήρχε ίχνος αληθείας σε αυτήν, ο καταγγέλλων δεν θα μετήρχετο δόλιους τρόπους απόκρυψης της πραγματικής του ταυτότητας. Προς τούτο άλλωστε και με απώτερο σκοπό την αποκάλυψη της αλήθειας, την προστασία του αθλήματος και της φήμης της Ομοσπονδίας, η Διοίκηση της Ε.Ο.Φ.Σ.Α. έχει ήδη υποβάλλει μήνυση – έγκληση στον κύριο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ζητώντας την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των υπαιτίων και κατά παντός κατά το νόμο υπευθύνου, για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης.


 

Τελευταία Νέα