Στην τελική ευθεία το Gala της Φιλοθέης

Στην τελική ευθεία το Gala της Φιλοθέης

Στην τελική ευθεία το Gala της Φιλοθέης

Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή του 17ου GALA Φιλοθέης στο Στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης», στο οποίο θα μετάσχουν οι κορυφαίες Ελληνίδες και όχι μόνο αθλήτριες, με τις Κατερίνα Στεφανίδη, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Βούλα Παπαχρήστου και Λίλη Αλεξούλη να ξεχωρίζουν από ελληνικής πλευράς.

Η καινοτομία της περσινής χρονιάς στο μήκος-τριπλούν θα συνεχιστεί και φέτος και θα γίνουν την ίδια ώρα με τις αθλήτριες των δύο αγωνισμάτων να μετέχουν εναλλάξ.

Παπαχρήστου και Αλεξούλη

Αθλήτριες που ξεχωρίζουν με τη συμμετοχή τους στο Άλμα σε Μήκος είναι  η Χάιδω Αλεξούλη, που έχοντας ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα δυο μεγάλα ραντεβού της χρονιάς, θα προσπαθήσει να επιτύχει ατομικό ρεκόρ, η Νεκταρία Παναγή από την Κύπρο  με ατομικό ρεκόρ 6.56μ., που θα διεκδικήσει τη συμμετοχή της στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και η πρωταθλήτρια της Ουκρανίας Anna Kornuta με ατομικό ρεκόρ 6.72 που και αυτή κυνηγάει τη συμμετοχή της στις μεγάλες διοργανώσεις της χρονιάς.

 

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου και η Κολομβιανή Yosiris Urrutia, με ατομικό ρεκόρ 14.58 αναμένεται να έχουν τον πρώτο λόγο  στο Άλμα Τριπλούν, πλαισιωμένες από νεαρές  άλτριες, όπως η Κωνσταντίνα Ρωμαίου και η Χριστίνα Αλβερτσιάν.

 

Η συνέντευξη τύπου θα δοθεί στις 7/6/2016,ημέρα Τρίτη και ώρα 12 το μεσημέρι στο στάδιο Φιλοθέης,Καλλιγά 77, Φιλοθέη.

 

Κατερίνα Στεφανίδη, Ελισάβετ Πεσιρίδου

Στο επί κοντώ ξεχωρίζει η συμμετοχή της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας και αθλήτριας του Α.Ο.Φιλοθέης, Κατερίνας Στεφανίδη που με ήδη 2 νίκες στα Diamond Leagues και ατομικό ρεκόρ 4.90 και δύο φορές 4.75μ. στον ανοικτό στίβο, δείχνει έτοιμη για μεγάλες επιδόσεις.

Μαζί της η Στέλλα-Ηρώ Λεδάκη με ατομικό ρεκόρ 4.50μ. που κυνηγάει το όριο για τους Ολυμπιακολυς Αγώνες του Ρίο και το  Ευρωπαικό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ.

Η Κατερίνα Στεφανίδη θα έχει την ευκαρία να συναγωνιστεί με την αδερφή της Γεωργία Στεφανίδη με ατομικό ρεκόρ 4.15μ. και την κορασίδα Αριάδνη Αδαμοπούλου, επίσης αθλήτρια του Α.Ο.Φιλοθέης που με 3.90μ. κέρδισε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου γυναικών.

 

Μεγάλη κούρσα αναμένεται και στα 100μ.εμπόδια με τις δυο καλύτερες ελληνίδες Ελισσάβετ Πεσιρίδου με ατομικό ρεκόρ 13.13 και Ολυμπία Πετσούδη με ατομικό ρεκόρ 13.15, να θέλουν να πιστοποιήσουν την καλή αγωνιστική τους κατάσταση εν όψει των μεγάλων συναντήσεων της χρονιάς.

Μαζί τους η Κολομβιανή Maria–Brighit Merlano με ατομικό ρεκόρ 12.89, η Φινλανδή Nooralota Neziri με ατομικό ρεκόρ 12.98 και η περσινή Πρωταθλήτρια Ευρώπης στις νεάνιδες Elvira Herman από τη Λευκορωσία με ατομικό ρεκόρ 13.05

 

Το πρόγραμμα 

16.10  ΥΨΟΣ ΠΚ-Κ-Ν

16.15  ΜΗΚΟΣ ΠΚ-Κ-Ν

17.00  ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

17.10  100μ. ΕΜΠΟΔΙΑ (ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ)

17.15  ΥΨΟΣ

17.20  ΜΗΚΟΣ - ΤΡΙΠΛΟΥΝ

17.25  100μ. ΕΜΠΟΔΙΑ

17.40  50μ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΟΦ ΚΟΡΙΤΣΙΑ  (6-7 ΣΕΙΡΕΣ) 

18.20  100μ. ΠΚ-Κ-Ν 

18.40  100μ.

Best of internet