Ανταμείφθηκε το ανσάμπλ για την προσπάθεια

Gazzetta team
Ανταμείφθηκε το ανσάμπλ για την προσπάθεια

bet365

Συγχαρητήρια για την ολυμπιακή πρόκριση, αλλά και πολλή θετική ενέργεια ενόψει της συμμετοχής τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Χολόν (17-19 Ιουνίου) εισέπραξαν τα κορίτσια του ελληνικού ανσάμπλ, που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για διήμερη προετοιμασία και τιμήθηκαν από τους διοργανωτές του 6ου διεθνούς τουρνουά ρυθμικής «Emeralds Cup», στα Βασιλικά.

Η ελληνική ομάδα (Σταυρούλα Σαμαρά, Ελένη Δόικα, Ζωή Κοντογιάννη, Μιχαέλα Μεταλλίδου, Ιωάννα Αναγνωστοπούλου) έκανε ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα των προπονήσεων στον Άγιο Κοσμά και πραγματοποίησε μία σύντομη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, όπου έγινε δεκτή με τον καλύτερο τρόπο, στην πρώτη της επίσημη εμφάνιση μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο προ-Ολυμπιακό test event.

Τα κορίτσια της Ιρίνα Ιλίεβα έδωσαν πρόσθετη λάμψη στο 6ο “Emeralds Cup” που διοργάνωσε ο ΑΓΕΜΣ Σπάρτακος στο Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Βασιλικών, όπου εισέπραξαν αλλά και πρόσφεραν τιμές, το απόγευμα του Σαββάτου (04/06):
Την Εθνική ομάδα βράβευσε η πρώην Γενική Γραμματέας Αθλητισμού, Κούλα Γιαννακίδου, ενώ ξεχωριστή σημασία είχε η στιγμή που οι ίδιες οι πρωταθλήτριες προχώρησαν σε μία ανάλογη χειρονομία και είπαν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον πρόεδρο της Ε.Γ.Ο. Θανάση Βασιλειάδη, αποδεικνύοντας το «δέσιμο» που υπάρχει στην οικογένεια της ελληνικής γυμναστικής, σε όλα τα επίπεδα.

«Ευχαριστούμε πολύ την Ομοσπονδία που μας έδωσε την ευκαιρία να αλλάξουμε παραστάσεις και να προετοιμαστούμε στη Θεσσαλονίκη αυτές τις ημέρες. Κάθε φορά που η Εθνική ομάδα έχει την τιμή να έρθει εδώ, η αγάπη του κόσμου είναι φανερή. Τι άλλο να θελήσουν οι αθλήτριες και η ομάδα μας, όταν έχουν τέτοια στήριξη;

Αυτό το χειροκρότημα ‘ανεβάζει’ τα παιδιά και τους δίνει δύναμη για να συνεχίσουν με μεγαλύτερο κέφι και με περισσότερη πίστη την προσπάθειά τους. Αισθάνονται πραγματικά την ευθύνη ότι πρέπει να δουλέψουν πιο σκληρά, για να μην απογοητεύσουν τον κόσμο που τις αγαπά και περιμένει πολλά από αυτές», τόνισε η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ιρίνα Ιλίεβα και συμπλήρωσε:


«Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θέλουμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή παρουσία, να εκτελέσουμε σωστά τα προγράμματά μας και να δείξουμε την σοβαρή δουλειά που έχουμε κάνει. Επειδή όμως ο στόχος των Ολυμπιακών Αγώνων είναι πολύ κοντά, πρέπει να προσέχουμε την υγεία των κοριτσιών, για να αποφύγουμε τυχόν υποτροπές σε τραυματισμούς».

Από την πλευρά τους, οι αθλήτριες του ελληνικού ανσάμπλ δήλωσαν:

Σταυρούλα Σαμαρά: «Τώρα πλέον προχωράμε με άλλον αέρα. Έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αφού καταφέραμε να πετύχουμε το πιο δύσκολο κομμάτι, που ήταν η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αισθανόμαστε σιγουριά γι’ αυτό που κάνουμε, γιατί έχουμε μαζέψει αρκετή εμπειρία. Πιστεύω ότι στο ευρωπαϊκό του Ισραήλ θα τα πάμε ακόμα καλύτερα από ό,τι στο προ-Ολυμπιακό test event».

Ελένη Δοΐκα: «Για μας, επιτυχία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα είναι να δείξουμε ότι έχουμε ανοδική πορεία, κάνοντας μία ακόμα καλύτερη εμφάνιση από αυτήν που κάναμε στο test event. Δεν μας απασχολεί τόσο η θέση που θα πάρουμε, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Ιωάννα Αναγνωστοπούλου: «Μετά το προ-Ολυμπιακό ήταν απαραίτητο να ξεκουραστούμε για λίγο, αλλά πλέον έχουμε ξαναμπεί σε φόρμα και είμαστε έτοιμες για το ευρωπαϊκό. Η Ολυμπιακή πρόκριση μας έδωσε μεγαλύτερη πίστη στις δυνατότητές μας και διαρκώς ‘δένουμε’ καλύτερα ως ομάδα».

Μιχαέλα Μεταλλίδου: «Ελπίζουμε να παρουσιαστούμε πιο απελευθερωμένες, τώρα που έχουμε εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Ρίο, ώστε να μπορέσουμε να δείξουμε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όλη τη δουλειά που έχουμε κάνει. Μετά το Χολόν δεν υπάρχει κάποιος αγώνας προετοιμασίας μέχρι τους Ολυμπιακούς, θα ξεκουραστούμε για μερικές μέρες και κατόπιν θα μπούμε στην τελική ευθεία για την επιστροφή μας στο Ρίο. Εκεί, θα κυνηγήσουμε μια αξιοπρεπή εμφάνιση και δεν αποκλείουμε τίποτα. Όπως έχω ξαναπεί, κάθε αγώνας ξεκινά από το μηδέν. Θα πάμε για να διεκδικήσουμε το καλύτερο για την ομάδα μας και για την Ελλάδα».

Ζωή Κοντογιάννη: «Σε κάθε αγώνα πάμε για το καλύτερο δυνατό. Δεν επαναπαυόμαστε μετά την Ολυμπιακή πρόκριση, έχουμε δουλέψει πάρα πολύ σκληρά και θέλουμε να πάμε στο Ρίο και να κάνουμε την τελειότερη εμφάνιση που μπορούμε. Το ίδιο θα προσπαθήσουμε και σε δύο εβδομάδες στο Ισραήλ, έστω και αν γνωρίζουμε ότι υπάρχει στην συνέχεια μία πιο σημαντική διοργάνωση που μας περιμένει τον Αύγουστο. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

19η θέση για την Κελαϊδίτη στην Γκουανταλαχάρα

Τη 19η θέση στο σύνθετο ατομικό, με ορισμένες αρκετά υψηλές βαθμολογίες, κατέκτησε η Ελένη Κελαϊδίτη στο παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής της Γκουανταλαχάρα, στην Ισπανία (3-5 Ιουνίου).

Η 16χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία ανέβηκε φέτος στην κατηγορία γυναικών, πραγματοποίησε επί ισπανικού εδάφους τη δεύτερη εμφάνισή της σε αγώνα της σειράς του παγκοσμίου κυπέλλου και συγκέντρωσε 66,550 βαθμούς στο σύνθετο ατομικό (στεφάνι: 17,100 β., μπάλα: 17,300 β., κορύνες: 16,550 β., κορδέλα: 15,600 β.), παίρνοντας τη 19η θέση στην τελική κατάταξη.

Η Κελαϊδίτη πήρε εξαιρετικές βαθμολογίες στην πρεμιέρα των αγώνων την Παρασκευή (03/06) και παρότι δεν μπόρεσε να επαναλάβει ανάλογες εκτελέσεις το Σάββατο (04/06) στις κορύνες και την κορδέλα, έκλεισε την συμμετοχή της με θετικό πρόσημο, απέναντι σε καταξιωμένες αντιπάλους.

Επόμενος αγωνιστικός σταθμός της νεαρής πρωταθλήτριας θα είναι η Τραπεζούντα, όπου θα πάρει μέρος στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα (11-18 Ιουλίου).

 

Τελευταία Νέα