Όταν ο «αθάνατος» ...πέθανε λόγω παρασκηνίου!

Όταν ο «αθάνατος» ...πέθανε λόγω παρασκηνίου!

bet365

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ επιλέγει να αφήσει τη χώρα μας χωρίς «αθάνατο», προκειμένου να διαπιστώσει εάν τα σενάρια του ενός εκ των υποψηφίων, Ισίδωρου Κούβελου επιβεβαιωθούν.

Τον περασμένο Ιανουάριο ο Λάμπης Νικολάου παραιτήθηκε των καθηκόντων του στη ΔΟΕ, αφού είχε υπερβεί το όριο ηλικίας. Έκτοτε η χώρα μας παραμένει για πρώτη φορά από το 1894 χωρίς «αθάνατο» στην ολομέλεια.

Αυτό θα μπορούσε να έχει ρυθμιστεί νωρίτερα, ώστε με την παραίτηση του Λάμπη Νικολάου να υπάρχει ήδη αντικαταστάτης, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε, όπως δεν πρόκειται να γίνει ούτε τον προσεχή Αύγουστο στη γενική συνέλευση της ΔΟΕ στο Ρίο.

Ο λόγος που οδήγησε τον Μπαχ στην απόφαση να νίψει τας χείρας του, και να αφήσει τη θέση κενή, παρότι φαίνεται να τρέφει εκτίμηση προς το πρόσωπο του νυν προέδρου της ΔΟΕ, Σπύρου Καπράλου είναι δυσοίωνες προβλέψεις του Ισίδωρου Κούβελου.

Οι κύκλοι του τελευταίου άφησαν να εννοηθεί ότι στις προσεχείς εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι εκείνος που θα αναλάβει την εξουσία, γεγονός που θα αλλάξει τις ισορροπίες εντός της ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στις προσεχείς εκλογές, με τον Σπύρο Καπράλο να χάνει τον προεδρικό θώκο.

Επειδή όπως είναι κατανοητό, δεν θα ήταν «χρήσιμος» ένας «αθάνατος» ο οποίος δεν θα έχει κανένα ενεργό ρόλο στα αθλητικά δρώμενα της χώρας, ο πρόεδρος της ΔΟΕ επιλέγει να αφήσει κενή τη θέση, προκειμένου να διαπιστώσει εάν ευσταθούν τα σενάρια, Κούβελου και ανάλογα να κινηθεί στην μεθεπόμενη διαδικασία εκλογής «αθανάτου», η οποία θα πραγματοποιηθεί σε ένα χρόνο.

Ενδιαφέρον για την υποψηφιότητα του «αθανάτου» έχουν εκφράσει εκτός των Σπύρου Καπράλου και Ισίδωρου Κούβελου, οι Στέλιος Αγγελούδης και Πέτρος Συναδινός.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα