Ειρηνοδρομία 2016 στη μνήμη Αλέκου Παναγούλη

Gazzetta team
Ειρηνοδρομία 2016 στη μνήμη Αλέκου Παναγούλη

bet365

Διεξάγονται την Κυριακή 15 Μαΐου στον Αγιο Δημήτριο Αττικής αγώνες δρόμου με την επωνυμία «Ειρηνοδρομία 2016» οι οποίοι είναι ενταγμένοι στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου για τη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέκου Παναγούλη.
Τον αγώνα διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του Δήμου Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής και η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το αθλητικό σωματείο ΟΦΚΑ Οδυσσέας ενώ τελέι υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και είναι ενταγμένος στο επίσημο καλεντάρι.
Στους αγώνες δρόμου θα διεξαχθούν 10Χλμ. Ώρα εκκίνησης 09:00, 5Χλμ. (και για μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων), εκκίνηση 09:05 2,5Χλμ.(και για μαθητές Δημοτικών Σχολείων) εκκίνηση 10:30, και αγώνας 1.000μ ΑμεΑ εκκίνηση στις 11:00.
Όλες οι δραστηριότητες γίνονται στην με επίκεντρο το Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου.
Παράλληλα θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ , «Kids Athletics» στις 11:30 με τη συμμετοχή 200 περίπου παιδιών Δημοτικών σχολείων (Έ και ΣΤ΄ τάξη) του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Την Παρασκευή οι διοργανωτές παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο της πόλης στην οποία ανακοινώθηκαν οι συμμετοχές των δρομέων στούς αγώνες των 10 χλμ., των 5 χλμ. και των 2,5 χλμ., πληροφορίες για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και άλλες πληροφορίες για την διεξαγωγή του αγώνα.
Σχετικά με τις συμμετοχές και σύμφωνα με τις δηλώσεις, ξεπέρασαν τις2.000 και μεταξύ των συμμετεχόντων ξεχωρίζουν η οικογενειακή συμμετοχή του Περικλή Ιακωβάκη στα 2,5 χλμ., της Φανής Χαλκία στα 5 χλμ, και των μελών του Συλλόγου Ολυμπιονικών στα 2,5χλμ ΕυηςΜωραϊτίδου, Βούλας Κοζομπόλη, Βούλας Ζυγούρη, Βιργινίας Κραβαριώτου, Νέρι Νιαγκουάρα, και Μαρίας Καραγιανναπούλου.
Στα 2,5χλμ επίσης θα συμμετάσχουν μέλη του ΣΕΕΔΑ (Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών ) όπως Αλεξία Παπαγεωργίου, Μαρία Μοίρου, Μαρία Δασκαλοπούλου, Κική Γεροντή, Λένα Κωστή, Πέτρος Πετρόπουλος, Παναγιώτης Λέκας, Δήμητρα Δημητροπούλου
Στη Συνέντευξη Τύπου ομιλητές ήταν η Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ), ΣπήλιοςΔιαβολίτσης, το μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ Μαρίκα Καρδαρά, η εκπρόσωπος του ΣΕΟ κ. ΕυηΜωραιτίδου, Αργυρή Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης , η Φανή Χαλκιά Χρυσή Ολυμπιονίκης στίβου , ο Περικλής Ιακωβάκης Παγκόσμιος Πρωταθλητής στίβου ( ο οποίος και επίσημα ανακηρύχθηκε πρεσβευτής ειρήνης ) και ο Διοικητής του τμήματος της Τροχαίας Ελληνικού κ. ΣωτήρηςΚαλταμπάνης.
Απαγόρευση κυκλοφορίας
Οι Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αποφασίστηκαν από την Τροχαία Ελληνικού για την Κυριακή 15/05:
1)Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης από 08:00 – 12:00
Εκκίνηση, Λεωφόρος Αγ. Δημητρίου στο ύψος του Δημαρχείου (οδός Λυσάνδρου).
Διαδρομή : (Προς Μετρό) επί της Αγ. Δημητρίου, αναστροφή δεξιά στο ύψος της οδού Θάλειας, αναστροφή δεξιά οδός Παπάγου έως Χρυσοστόμου Σμύρνης αναστροφή δεξιά προς Λεωφόρος Αγ. Δημητρίου αναστροφή αριστερά επί της οδού Αγ. Δημητρίου έως οδός Άρτης και Βεργίνας, δεξιά οδός Αγωνιστών Πολυτεχνείου, αναστροφή αριστερά Λεωφόρος Αγ. Δημητρίου διαδρομή μέσα από την Αγορά, Τερματισμός μπροστά από το Δημαρχείο.
2) Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης από 08:00 έως 14:00 Αγίου Δημητρίου (από Τατάκη έως Νοταρά).
Τέλος η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου και πρόεδρος της Ο.Ε. κ. Μαρία Ανδρούτσου, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Δήμου για την αναβάθμιση της Ειρηνοδρομίας, στα παράλληλα προγράμματα που εξελίσσονται, όπως ο Δωρεάν καρδιολογικός έλεγχος με την ευγενική υποστήριξη του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, το πρόγραμμα αθλητικής προετοιμασίας των πολιτών για την συμμετοχή τους στην ειρηνοδρομία σε συνεργασία με το αθλητικό σωματείο στίβου ΟΦΚΑ, τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις μέσα από τις οποίες υπάρχει και η συγκέντρωση τροφίμων και ευχαρίστησε όλους τους θεσμικούς κρατικούς, τοπικούς και εθελοντικούς φορείς της πόλης, τους πολίτες του Δήμου, τους φιλάθλους δρομείς και τους αθλητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ο.Ε.. και δήλωσαν μαζικά την συμμετοχή τους.
 

Τελευταία Νέα