Μεσίστιες οι σημαίες σε ΕΟΕ και Παναθηναϊκό Στάδιο

Gazzetta team
Μεσίστιες οι σημαίες σε ΕΟΕ και Παναθηναϊκό Στάδιο

bet365

Με απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, οι σημαίες στην έδρα της ΕΟΕ και στο Παναθηναϊκό Στάδιο κυματίζουν από χθες (25/04) μεσίστιες, εις ένδειξη πένθους για την απώλεια του Φρέντι Σερπέρη, πρώην μέλους της Ολομέλειας και πρώην Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, που έφυγε από τη ζωή.

Ο Φρέντι Σερπιέρης έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τετάρτη σε ηλικία 78 ετών. Το όνομά του συνώνυμο της Ελληνικής Ιππασίας, την οποία υπηρέτησε για περισσότερο από μισό αιώνα αθλητικά και διοικητικά, αναδεικνύοντας τη σε σημαντικό άθλημα στη χώρα μας και καθιερώνοντάς τη στη διεθνή ιππική σκηνή.

Ως αθλητής της ιππασίας αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Υπερπήδηση Εμποδίων Εφήβων το 1955, Ενηλίκων το 1969 και Πρωταθλητής Ενηλίκων Βαλκανίων το 1973, ενώ υπήρξε Μέλος της Εθνικής Ομάδος επί σειρά ετών, με συμμετοχή σε πολλούς Διεθνείς Αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η αθλητική διοικητική του δραστηριότητα υπήρξε τεράστια. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας από την ίδρυσή της το 1990 έως το 2001, Α' Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιππασίας από το 1998 έως το 2006, Μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Πρόεδρος και ταμίας του ΣΕΓΑΣ, Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ιππασίας του ΣΕΓΑΣ από το 1975 έως το 1984, Γενικός Γραμματέας της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου το 1982 και της Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων το 1991, Πρόεδρος και μέλος του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου. Ανακηρύχθηκε Επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας και Επίτιμος Α' Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιππασίας.


Ο Φρέντυ (Φερντινάνδος) Σερπιέρης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Απριλίου το 1938, σε μια οικογένεια που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου. Γιος του Ιωάννη Σερπιέρη και της Ντιντί Βλαστού, δισέγγονος του Τζιανμπατίστα Σερπιέρη, ιδιοκτήτη των Μεταλλείων Λαυρίου. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στη Γενεύη και ήταν διευθύνων σύμβουλος της Αγροτικής Εταιρείας Πύργος Βασιλίσσης Α.Ε. και της Εταιρείας Ευροποιμήν ΕΠΕ. Απέκτησε δύο παιδιά και τέσσερα εγγόνια.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα