«Ο Φιλιππίδης στοχεύει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα»

«Ο Φιλιππίδης στοχεύει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα»

bet365

Την τιμητική του έχει ο Κώστας Φιλιππίδης στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στίβου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Έλληνας επικοντιστής στοχεύει στην κατάκτηση του πρώτου του μεταλλίου ανοικτού στίβου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ 6-10 Ιουλίου.

«Ο Έλληνας επικοντιστής έχει επιβεβαιώσει ότι η διοργάνωση είναι στη πλάνα της φετινής χρονιάς, μετά την οποία θα αναζητήσει μεγαλύτερη δόξα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ένα μήνα αργότερα.

Όμως αν καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Ολλανδία, θα καταφέρει να βάλει τέλος στην κυριαρχία του Ρενό Λαβιλενί, ο οποίος έχει κατακτήσει τους τελευταίους τρεις τίτλους σε Βακρελώνη, Ελσίνκι και Ζυρίχη.

Σε αυτά τα πρωταθλήματα ο 29χρονος Φιλιππίδης ήταν 21ος στα προκριματικά της Ισπανίας, προτού τερματίσει 5ος στην Φινλανδία και 7ος στην Ελβετία.

Ήταν το 2014 όταν έδωσε το στίγμα του στο παγκόσμιο στερέωμα κατακτώντας το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Σόποτ.

Το περσινό καλοκαίρι έφτασε σε νέα ύψη με κάθε έννοια του όρου, αφού κατέρριψε το εθνικό ρεκόρ ανοικτού στίβου με το εξαιρετικό 5.91μ., στο Diamond League του Παρισιού. Ήταν η τρίτη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη το 2015, με τον Λαβιλενί (6.05μ.) και τον Γερμανό Ραφαέλ Χοτζντέπε (5.94μ.) να προηγούνται.

Ο Φιλιππίδης έδειξε ότι έχει βρει ένα σταθερό επίπεδο φτάνοντας σε τελικούς σημαντικών διοργανώσεων, σε μία καριέρα που ξεκίνησε με το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων το 2005 στο Κάουνας. Η πρώτη του εμφάνιση σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήταν το 2006 όταν κατέλαβε την 26η θέση στο Γκέτεμποργκ.

Η φετινή χρονιά ανοίγει για εκείνον στις 10 Μαΐου στο Athens Pole Vault, ενώ στην συνέχεια στο δρόμο προς το Άμστερνταμ θα περάσει από το Diamond League στην Σαγκάη, Γιουτζίν, Όσλο και Στοκχόλμη».

 

Τελευταία Νέα