Στην Ντόχα η εθνική ενόργανης

Gazzetta team
Στην Ντόχα η εθνική ενόργανης

bet365

Στο Κατάρ βρίσκονται οι πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής Βλάσης Μάρας, Λευτέρης Πετρούνιας, Βασιλική Μιλλούση και Αργυρώ Αφράτη, οι οποίοι θα μετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα (24-26 Μαρτίου).


Τους τέσσερις πρωταθλητές συνοδεύουν οι προπονητές Δημήτρης Ράφτης, Κώστας Σιούτης, Κώστας Χατζηζήσης και οι διεθνείς κριτές Νίκος Προβιάς, Μαρία Σολομωνίδου.

Στην κατηγορία ανδρών, οι δύο Έλληνες αθλητές που μόλις προχθές (Κυριακή 20/03) επέστρεψαν από την Στουτγάρδη, θα αγωνιστούν αυτή τη φορά μόνο στα αγαπημένα τους όργανα:
Ο Βλάσης Μάρας θα εκτελέσει το πρόγραμμά του στο μονόζυγο, αν και η προετοιμασία του έχει μοιραστεί και στα έξι όργανα, αφού στο προσεχές προ-Ολυμπιακό του Ρίο (16-18 Απριλίου) θα διεκδικήσει την πολυπόθητη Ολυμπιακή πρόκριση μέσω του σύνθετου ατομικού.

Από την πλευρά του, ο παγκόσμιος πρωταθλητής των κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας θα κάνει στην Ντόχα την πρώτη του εμφάνιση μετά τον θρίαμβο του περασμένου Οκτωβρίου στη Γλασκώβη, παρουσιάζοντας το ίδιο πρόγραμμα που τον έφερε στην κορυφή του κόσμου.
Παρότι έχει ήδη εξασφαλισμένη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο 25χρονος σπεσιαλίστας θα είναι επίσης παρών στο test event του Ρίο, ως προσκεκλημένος εκτός συναγωνισμού, όπως και όλοι οι υπόλοιποι κάτοχοι παγκόσμιων τίτλων.

Στην κατηγορία γυναικών, η Βασιλική Μιλλούση και η Αργυρώ Αφράτη θα κάνουν στην Ντόχα τη φετινή αγωνιστική πρεμιέρα τους. Αμφότερες έχουν δηλωθεί και στα τέσσερα όργανα του σύνθετου ατομικού, κάνοντας πρόβα ενόψει του προ-Ολυμπιακού, στο οποίο θα αποτελέσουν τις δύο εκπροσώπους της Ελλάδας με έπαθλο ένα εισιτήριο.

«Για τον Μάρα θα είναι ένας αγώνας προετοιμασίας και αυτό που θέλουμε είναι απλά να μπει στον τελικό, ώστε να έχει την ευκαιρία να εκτελέσει το πρόγραμμά του άλλη μία φορά. Αυτή τη φορά βαθμός δυσκολίας θα είναι 6,40, ενώ στην Στουτγάρδη έκανε πρόγραμμα που ξεκινούσε από 6,10», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών, Δημήτρης Ράφτης, ο οποίος πρόσθεσε:
«Από τον Πετρούνια περιμένουμε κάτι παραπάνω, θέλουμε να κερδίσει. Πρέπει να πηγαίνει για τη νίκη σε κάθε συμμετοχή του, αφού είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής. Θα παρουσιάσει το ίδιο πρόγραμμα όπως και στο παγκόσμιο της Γλασκώβης και ελπίζουμε ότι τώρα θα το εκτελέσει καλύτερα. Ακόμα καλύτερα».

Στο παγκόσμιο κύπελλο της Ντόχα έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 132 αθλητές και αθλήτριες (87 άνδρες, 45 γυναίκες) από 31 χώρες.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης (σε ώρες Ελλάδας):

Πέμπτη 24 Μαρτίου
13:30 - 19:00: Προκριματικοί ανδρών - γυναικών

Παρασκευή 25 Μαρτίου
16:00 - 19:15: Τελικοί οργάνων, 1ο σκέλος
(ΑΝΔΡΕΣ: Έδαφος, Πλάγιος ίππος, Κρίκοι - ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Άλμα, Ασύμμετροι ζυγοί)

Σάββατο 26 Μαρτίου
15:30 - 18:45: Τελικοί οργάνων, 2ο σκέλος
(ΑΝΔΡΕΣ: Άλμα, Δίζυγο, Μονόζυγο - ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Δοκός ισορροπίας, Έδαφος)

 

Τελευταία Νέα