Σεϊρεκίδης: «Έχει ακόμα δρόμο το πρωτάθλημα»

Σεϊρεκίδης: «Έχει ακόμα δρόμο το πρωτάθλημα»

Σεϊρεκίδης: «Έχει ακόμα δρόμο το πρωτάθλημα»

Ο προπονητής του Κυπελλούχου Ελλάδας, Φιλίππου, μίλησε στο gazzetta.gr για τη μεγάλη πρόκληση που είχε να αντιμετωπίσει, αναλαμβάνοντας μεσούσης της περιόδου την ομάδα και τους επόμενους στόχους. 

Αναλαμβάνοντας την ομάδα υπήρχε πίεση από την πλευρά της διοίκησης για την κατάκτηση τίτλων;

«Πίεση πάντα υπάρχει, όταν μία ομάδα είναι χτισμένη να πρωταγωνιστήσει. Ο Φίλιππος ήταν μέσα στους τρεις στόχους, όμως γνωρίζαμε ότι ο ευρωπαϊκός ήταν δύσκολο να επιτευχθεί τη συγκεκριμένη στιγμή, αντίθετα απ' ότι ίσχυε για το Κύπελλο και το Πρωτάθλημα.

Σε καμία περίπτωση πάντως δεν με άγχωσε η ανάληψη της τεχνικής ηγεσία τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αφού γνώριζα ότι υπάρχει πολύ καλό υλικό και ήδη είχε κάνει μία σπουδαία πορεία. Προφανώς δεν λέω ότι είναι εύκολο για έναν προπονητή να αναλαμβάνει μία ομάδα μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου και να λέει θα κατακτήσουμε τους στόχους που έχει βάλει η διοίκηση. Θεωρούσα ωστόσο, ότι ακόμη κι αν δεν καταφέρουμε να φτάσουμε στην κατάκτηση Κυπέλλου και Πρωταθλήματος θα μπορούσαμε να χτίσουμε για τα επόμενα χρόνια». 

Ο Φίλιππος είναι μία ομάδα με αρκετά υψηλό μέσον όρο ηλικίας, θεωρείται επιβεβλημένη τα επόμενα χρόνια την ανανέωση προκειμένου να υπάρξει διάρκεια;
«Όλα είναι συνδυαστικά, βλέποντας κανείς τις ομάδες του εξωτερικού διαπιστώνει ότι αγωνίζονται παίκτες ηλικίας 35, 37 και 40 ετών, το θέμα είναι να έχεις στη διάθεση του το υλικό που θα σου επιτρέπει να διαχειριστείς το χρόνο που θα αξιοποιηθεί και το ταλέντο και ο έμπειρος-ποιοτικός παίκτη».

Με την επάνοδο του  Γιώργου Φύκατα στην προεδρία του Φιλίππου η ομάδα επέστρεψε στις επιτυχίες. Λείπουν τέτοιοι παράγοντες από το ελληνικό χάντμπολ;
«Σίγουρα λείπουν! Η απουσία του άλλωστε έγινε αισθητή από το 2011-2015. Με την επιστροφή του δεν επένδυσε μόνο οικονομικά, αλλά συστράτευσε και ανθρώπους που ξέρουν από χάντμπολ, όπως οι κύριοι Νούλας, Χαντζόγλου, Μεταξάς και Αποστολίδη και προσέλκυσε χορηγούς. Όλες αυτές οι κινήσεις δίνουν όραμα για την επόμενη μέρα».

Τι έκανε πιο σωστά ο Φίλιππος σε σχέση με τις άλλες μεγάλες ομάδες και έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου;
«Νομίζω ότι στην περίπτωση μας ευνοηθήκαμε από την κλήρωση. Καλώς ή κακώς υπάρχει και ο παράγοντας τύχη, ο οποίος ήταν με το μέρος μας και έτσι μπήκαμε στο φάιναλ φορ. Αναφορικά με τον ΠΑΟΚ θα έλεγα ότι είχε απλώς μία κακή στιγμή, όπως έχουν όλες οι ομάδες. Το θέμα είναι στον αθλητισμό να συνεχίζεις και να μην κοιτάς ποτέ πίσω».

Έχει ανάγκη το ελληνικό χάντμπολ τους μεγάλους συλλόγους;
«Χρειάζονται οι μεγάλοι σύλλογοι, όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Δεν αρκεί όμως μόνο η συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα, αλλά και το να επενδύσουν στη βάση του αθλήματος, κάτι που έχει κάνει με μεγάλη επιτυχία ο ΠΑΟΚ και σε αυτό βοήθησα και εγώ, με τον παρουσία μου 10 χρόνια στο πάγκο του συλλόγου. 

Η παρουσία των μεγάλων συλλόγων θα σημάνει αυτόματα και την παρουσία οπαδών, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τον κόσμο του χάντμπολ. Θα ήθελα λοιπόν, τις μεγάλες ομάδες, αλλά με οπαδούς που θα τιμούν με την παρουσία τους το άθλημα και θα έρχονται στο γήπεδο για να διασκεδάσουν. Ως προπονητής του ΠΑΟΚ, την περίοδο που σημειώθηκαν στα επεισόδια της Λαμίας, θα έλεγα ότι είναι από τις στιγμές σημαδέψει το άθλημα. 

Το χάντμπολ στην Ελλάδα αδικείται από το γεγονός ότι δεν είναι επαγγελματικό, δεν έγινε το 1991 και πριν το 2004, περιόδους που τα μπάτζετ των ομάδων ήταν αντίστοιχα επαγγελματικών ομάδων. Κάτι τέτοιο θα το είχε καταστήσει πιο προβεβλήμένο και θα είχε ασφαλώς προσελκύσει και περισσότερους φίλους, αλλά και περισσότερους χορηγούς. Ο λόγος που δεν έγινε ήταν ότι θεωρήθηκε ότι δεν υπήρχε η βάση στις ομάδες και η δυνατότητα να αντέξουν ότι συνεπάγεται ο επαγγελματικός αθλητισμός, δηλαδή συμβόλαια και ασφάλιση παικτών και ούτω καθ' εξής».

Ο πρώτος στόχος επετεύχθη, το πρωτάθλημα πόσο μακριά είναι και ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος;
«Έχει πολύ δρόμο ακόμα, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί έρχονται τα πλέι οφ και κάθε βαθμός μετράει. 
Όλες οι ομάδες είναι επικίνδυνες, το Άργος έχει μεγάλη βάση και πολλές λύσεις μέσα στο γήπεδο. Το ίδιο ισχύει και για τον ΠΑΟΚ. Αξιόλογες ομάδες όμως έχουν φέτος και ο Δικέας και ο Δούκας, ο οποίος έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου». 

Best of internet