Σχεδόν 2 εκ. ευρώ το έλλειμμα στον ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά

Gazzetta team
Σχεδόν 2 εκ. ευρώ το έλλειμμα στον ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά

bet365

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στο ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά για τα έτη 2012-2014, με το ποσό να αγγίζει τα δύο εκατομμύρια ευρώ και την έκθεση να διαβιβάζεται στην Εισαγγελία διαφθοράς.

Η διαδικασία ελέγχου ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2014 έπειτα καταγγελίες εργαζομένων και κατόπιν εντολής του τότε Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού. Σε πρώτη φάση είχε διαπιστωθεί ότι ο τότε πρόεδρος του ΕΑΚΝ, Κωνσταντίνος Πρίφτης είχε υπεξαιρέσει ποσά που συνολικά άγγιζαν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Είχε μάλιστα προφυλακιστεί, ομολογώντας ότι είχε πάθος με τον τζόγο και τα ποσά που είχε αφαιρέσει είχαν κάνει «φτερά» σε διάφορα καζίνο της χώρας.

Η λιτή ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σχετικά με την ολοκλήρωση της έρευνας για το θέμα αναφέρει τα εξής: «Στην Εισαγγελία διαφθοράς διαβιβάστηκε το πόρισμα της έκθεσης ελέγχου στο ΕΑΚ Αγίου Κοσμά για τα έτη 2012-2014.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πορίσματος ο έλεγχος διαπιστώνει διαφορά διαθέσιμων 1.799.280 ευρώ, περίπου ένα εκατομμύριο παραπάνω από τον πρώτο πρόχειρο έλεγχο».

 

Τελευταία Νέα