Το «Παρίσι 2024» παρουσίασε το σήμα του! (gTV)

Δημήτρης Ρούσσος
Το «Παρίσι 2024» παρουσίασε το σήμα του! (gTV)

bet365

Ντύνοντας την «Αψίδα του Θριάμβου» στα τρικολόρ και σε μια «πολύχρωμη» γιορτή, η υποψηφιότητα του Παρισίου παρουσίασε το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024!

Με κάθε επισημότητα και συμβολικά ακριβώς στις 20:24 παρουσιάστηκε το λογότυπο της υποψηφιότητας της πρωτεύουσας της Γαλλίας. Η πόλη του Παρισίου διεκδικεί τους Αγώνες, με το κόστος της καμπάνιας να υπολογίζεται έως τώρα στα 60 εκατ. ευρώ και τα μισά περίπου απ’ αυτά να προέρχονται από ιδιωτική χρηματοδότηση.

Μετά τους Ολυμπιακούς του 1900 και του 1924, η «πόλη του Φωτός» φιλοδοξεί να φιλοξενήσει άλλη μια διοργάνωση του σπουδαιότερου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αν την αναλάβει τελικά, θα δαπανηθούν περίπου 3,2 δις ευρώ, με τον αντιπρόεδρο της υποψηφιότητας, Μπερνάρ Λαπασέτ, να δηλώνει πως δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση στη φορολογία των Παριζιάνων για τη χρηματοδότηση του πρότζεκτ.

Εκτός του Παρισίου, υποψηφιότητα έχουν θέσει επίσης το Λος Άντζελες, η Ρώμη και η Βουδαπέστη. Η ανακοίνωση της νικήτριας πόλης θα γίνει στις 13 Σεπτεμβρίου 2017 στη Λίμα του Περού από την ΔΟΕ.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα