Ντέρμπι στο Λουτράκι και Δαΐς

Gazzetta team
Ντέρμπι στο Λουτράκι και Δαΐς

bet365

Δύο τηλεοπτικά παιχνίδια από την ΕΡΤ2 και ένα που θα μεταδοθεί live streaming περιλαμβάνει η 15η αγωνιστική της Handball Premier που θα διεξαχθεί αύριο.

Το πρωτάθλημα έχει μπει στην τελική του ευθεία όσον αφορά την κανονική διάρκεια και η «μάχη» των ομάδων ενόψει πλέι οφ και πλέι άουτ έχει φουντώσει.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (30/1, 18:00)
Πρόκειται αναμφισβήτητα για το πιο σημαντικό ματς της ημέρας, αφού ο Ποσειδώνας χρειάζεται τους βαθμούς για να μπει στην εξάδα των πλέι οφ, ενώ ο Φίλιππος θέλει να συνεχίσει το σερί του, χωρίς απώλειες, ώστε να μείνει κοντά στην κορυφή.
Η προϊστορία είναι μοιρασμένη καθώς οι ομάδες έχουν από δύο νίκες, ενώ ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο.
«Αγωνιστικά η εικόνα μας δεν ήταν άσχημη κόντρα στον ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ. Παίζουμε με την πιο έμπειρη ομάδα του πρωταθλήματος που διαθέτει σπουδαίους παίκτες. Πιστεύω είμαστε αρκετές ομάδες που παλεύουμε για την πρώτη εξάδα. Είναι νωρίς να βγουν συμπεράσματα», σχολίασε ο τεχνικός του Ποσειδώνα Νίκος Γραμματικός.
Ο προπονητής του Φιλίππου Κώστα Τούτσης δήλωσε: «Ξεκινάει μια σειρά αγώνων με τρία πολύ κρίσιμα παιχνίδια (Ποσειδώνας, ΔΙΚΕΑΣ, ΑΕΚ) για την ομάδα μας. Με βάση τις απουσίες (Μαστορογιάννης, Δραγκόλας) θα προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε την κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Προσπαθούμε να βρούμε έναν αγωνιστικό ρυθμό μετά την διακοπή, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Για το ματς στο Λουτράκι, ξέρουμε ότι είναι πολύ σημαντικό. Η ομάδα του Λουτρακίου αδικείται από την βαθμολογική της θέση. Είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε έναν καλό αντίπαλο. Η αποστολή μας θα είναι αρκετά δύσκολη».

ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ- ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ (30/1, 17:00)
Στο Δαϊς αναμένεται αμφίρροπο παιχνίδι ανάμεσα σε Δούκα και Αερωπό που έχουν παρόμοιους στόχους, αφού θέλουν να πλασαριστούν στην πρώτη εξάδα και να αποφύγουν τα πλέι άουτ.
Τις ομάδες χωρίζουν μόλις δύο βαθμοί (15 έναντι 13) και σίγουρα θα τα δώσουν όλα για την νίκη, ενώ βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση.
Ο Δούκας προκρίθηκε στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου νικώντας τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Αερωπός επικράτησε στο πρωτάθλημα της ΑΕΚ την περασμένη εβδομάδα.
Η προϊστορία είναι υπέρ του Δούκα, αλλά στα τελευταία τρία παιχνίδια ο Αερωπός έχει πάρει δύο «διπλά», ενώ στο τρίτο έχασε με ένα γκολ!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ- ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ (30/1, 19:00, websportstv.gr)
Στην Κυψέλη ο εντυπωσιακός και φορμαρισμένος Διομήδης θέλει να φτάσει στην 12η συνεχόμενη νίκη του κόντρα στον πάντα σκληροτράχηλο Πανελλήνιο.
Οι «Ολυμπιονίκες» δεν θα έχουν στην διάθεση τους τον Μάτοβιτς και τον Χειβιδόπουλο που τραυματίστηκαν στο παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ.
Φυσικά τα πρόσωπα του αγώνα θα είναι Δημήτρης Δημητρούλιας και Γιώργος Ζαραβίνας που μετά από συνεργασία ετών στον Διομήδη θα είναι αντίπαλοι στους δύο πάγκους.
Δημήτρης Δημητρούλιας: «Δεν πρόκειται για ιδιαίτερο ματς σε σχέση με τα άλλα. Ιδιαίτερο το κάνει η παρουσία του Γιώργου Ζαραβίνα και τα παιδιά που παίζουν στον Πανελλήνιο και προέρχονται από την δική μας ομάδα. Υπάρχει συναισθηματισμός στο παιχνίδι, αλλά και οι δύο ομάδες θα παίξουν για να κερδίσουν. Με τον Γιώργο ζήσαμε τρία πολύ έντονα χρόνια στον Διομήδη με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Τσάλεντζ Καπ. Είναι μια persona του ελληνικού χάντμπολ και έχει πολλά να δώσει πολλά ακόμα στο άθλημα. Εύχομαι ο χώρος να μας κρατήσει, σε πολλά ταιριάζουν τα… χνώτα μας». Γιώργος Ζαραβίνας: «Έχουμε σχέσεις παραπάνω από αθλητικές και με κάποιους ανθρώπους του Διομήδη σημαντικούς δεσμούς. Πάντα έχουν ενδιαφέρον τα παιχνίδια με τον Διομήδη. Έχουμε στόχο να είμαστε ανταγωνιστικοί. Έχουμε διαφορετικούς στόχους».

ΑΕΚ- ΦΟΙΒΟΣ (30/1, 15:00, ΕΡΤ2)
Στο κλειστό του Βύρωνα θα διεξαχθεί το πρώτο από τα δύο τηλεοπτικά ματς της ημέρας με την ΑΕΚ να θέλει να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στον Φοίβο.
Οι γηπεδούχοι μετά την ήττα από τον Αερωπό έχουν μείνει πολύ πίσω στην βαθμολογία και κινδυνεύουν να μείνουν ακόμα και εκτός πλέι οφ.
Εν τω μεταξύ αγωνιστικά οι αποχωρήσεις των Δούγια και Γκατφί -και κυρίως του δεύτερου- έχουν επηρεάσει από την στιγμή που δεν αντικαταστάθηκαν.
Ο Φοίβος παλεύει όλα τα ματς και φέτος έκοψε ήδη ένα βαθμό από την ΑΕΚ στον πρώτο γύρο. Στόχος του είναι να μαζέψει όσον τον δυνατόν περισσότερους πόντους που θα του δώσουν καλές πιθανότητες παραμονής στα πλέι άουτ.

«Θεωρώ ότι θα είναι δύσκολο ματς, όπως ήταν και αυτό του πρώτου γύρου. Κάναμε καλή προετοιμασία, αλλά οι συνθήκες δεν είναι ακόμα φυσιολογικές. Οπότε πιστεύω ότι για εμάς θα είναι πολύ καλό αν πάρουμε τη νίκη», είπε ο αριστερός εξτρέμ της ΑΕΚ Διονύσης Γεωργιάδης.

ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ- ΧΑΝΘ (30/1, 19:15, ΕΡΤ2)
Το δεύτερο τηλεοπτικό ματς της ημέρας θα διεξαχθεί στο κλειστό της Νέας Ιωνίας με τον ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ να φιλοξενεί τη ΧΑΝΘ. Το φαβορί της αναμέτρησης είναι ξεκάθαρο, αφού οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Προέρχονται από ένα σερί τριών νικών και μάλιστα η τελευταία ήταν στο Λουτράκι την Τετάρτη που τους χάρισε την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου. Η ΧΑΝΘ από την άλλη πλευρά δείχνει μαχητικό πρόσωπο, αλλά είναι φανερό ότι κάτι τις λείπει για να πάρει το αποτέλεσμα. Θα δώσει πάντως μέχρι τέλους την μάχη της για την αποφυγή του υποβιβασμού.

ΠΑΟΚ- ΑΡΧΕΛΑΟΣ (30/1, 16:00)
Στη Θεσσαλονίκη ο «δικέφαλος» του Βορρά θέλει να συνέλθει από το σοκ του αποκλεισμού στο Κύπελλο και το παιχνίδι με τον ουραγό Αρχέλαο είναι μια καλή ευκαιρία.
O τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Αστέρης Τριανταφύλλου είπε: «Προερχόμαστε από ένα άσχημο αποτέλεσμα, από μία ήττα που μας στέρησε τη συμμετοχή στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο αθλητισμός έχει και τέτοιες στιγμές, δύσκολες. Αυτό που μένει να κάνουμε είναι να προχωρήσουμε και να κοιτάξουμε τη συνέχεια. Μπροστά υπάρχει ακόμη ένας τίτλος, αυτός του πρωταθλητή και θέλουμε να τον υπερασπιστούμε. Ενωμένοι και συγκεντρωμένοι. Το Σάββατο αντιμετωπίζουμε τον Αρχέλαο και μέσα από αυτό τον αγώνα, θα επιδιώξουμε να ξεπεράσουμε τη δύσκολη στιγμή στην οποία βρισκόμαστε».

Ντέρμπι στις γυναίκες

Ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος Α1 Γυναικών, με την Νεά Ιωνία να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες με 19 βαθμούς, με την Νέα Ιωνία να είναι στην πρώτη θέση λόγω διαφοράς τερμάτων. Επομένως το σαββατιάτικο ντέρμπι είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία οι δύο σύλλογοι να λύσουν τις διαφορές τους.

Α1 Γυναικών (13η αγωνιστική)

Νέας Ιωνίας 17:00, ΟΦΝΙ- ΠΑΟΚ (Συρεπίσιος- Μερτινιάν, Τσάμος)
ΔΑΚ Αμυνταίου 18:00, Φιλώτας Φλώρινας- Μ. Αλέξανδρος (Αναστασίου- Λιακόπουλος, Βλάχος)
ΔΑΚ Άρτας 18:00, Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας- ΓΑΣ Καματερού (Γρηγοριάδης- Τομίδης, Ζέρβας)

 

Τελευταία Νέα