Η νεότατη μεν-γηραιότερη δε της προολυμπιακής ομάδας!

Η νεότατη μεν-γηραιότερη δε της προολυμπιακής ομάδας!

H Ευαγγελία Ψάρρα, η γηραιότερη αθλήτρια της προολυμπιακής ομάδας που διεκδικεί για 5η φορά την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο μίλησε στο gazzetta.gr για την προετοιμασία της. 

Η νεότατη μεν-γηραιότερη δε της προολυμπιακής ομάδας!

Η 41χρονη τοξοβόλος, η οποία για πρώτη φορά έδωσε το «παρών»στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ και κατέκτησε την 8η θέση στους Αγώνες του Λονδίνου, ενσαρκώνει το ολυμπιακό ιδεώδες. Υπηρετώντας ένα άθλημα, το οποίο στην Ελλάδα βρίσκεται συνεχώς στο παρασκήνιο, μεταξύ οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων προπονείται σκληρά προκειμένου να διεκδικήσει το «εισιτήριο» για το Ρίο.

«Δεν ξέρω αν χαίρομαι που είμαι η γηραιότερη αθλήτρια (γέλια). Αυτό που ξέρω είναι ότι με τις οικογενειακές υποχρεώσεις είναι σαφώς πιο δύσκολα να προετοιμαστείς. Από την άλλη το επίπεδο των αγώνων στην Ελλάδα δεν είναι υψηλό, με αποτέλεσμα να μην έχεις τη δυνατότητα να αξιολογηθείς και να διαπιστώσεις πραγματικά το αγωνιστικό σου επίπεδο. 

Με την πάροδο των χρόνων αυτό γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο. Το ευχάριστο είναι ότι υπάρχουν νέοι αθλητές που ασχολούνται με το άθλημα. Οι Γκορίλα και Χόρτη, με τις οποίες πήραμε τη δεύτερη θέση στο Πανευρωπαϊκό του Μαραθώνα, είναι στα 20 τους, όσο ήμουν εγώ όταν ξεκίνησα την τοξοβολία», δήλωσε η αθλήτρια και σύζυγος του Αλέξανδρου Νασούλα και πρόσθεσε σχετικά με τις προολυμπιακές προκρίσεις: «Υπάρχουν δύο τελευταίες ευκαιρίες για πρόκριση στους Αγώνες του Ρίο. Ο πρώτος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Νότιγχαμ τον προσεχή Μάιο και η δεύτερη και τελευταία το Παγκόσμιο Κύπελλο της Αττάλεια της Τουρκίας ένα μήνα μετά». 

Best of internet