Η μεγαλύτερη αθλητική ψηφοφορία που έγινε ποτέ!

Gazzetta Awards Gazzetta Awards
Η μεγαλύτερη αθλητική ψηφοφορία που έγινε ποτέ!

bet365

Το gazzetta παρουσιάζει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τους κορυφαίους του 2015 και καμαρώνει για τα βραβεία που αποφάσισαν να απονείμουν οι αναγνώστες του.

Ακούμε, διαχρονικά, τους αθλητές να χαρακτηρίζουν την εκτίμηση, την αναγνώριση, τον σεβασμό και την αγάπη που εισπράττουν από τους Ελληνες φιλάθλους ως το μεγαλύτερο βραβείο που κερδίζουν στην αθλητική καριέρα τους. Στο gazzetta εμπνευστήκαμε από αυτή την ρήση των αθλητών και επιχειρήσαμε να κάνουμε ακριβώς αυτό: να δώσουμε στους Ελληνες φιλάθλους τη δυνατότητα να αναδείξουν εκείνοι τους κορυφαίους αθλητές, τις κορυφαίες αθλήτριες, τις κορυφαίες ομάδες και τους κορυφαίους προπονητές του 2015 και να απονείμουν οι ίδιοι οι φίλαθλοι τα βραβεία. Η απήχηση αυτής της ενέργειας, η συμμετοχή των Ελλήνων φιλάθλων σε αυτή την ψηφοφορία, οι 45.335 ψήφοι που συγκεντρώθηκαν στην ψηφιακή κάλπη του gazzetta σε διάστημα μικρότερο των τριών εβδομάδων ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας και δημιούργησαν τελικώς την μεγαλύτερη ψηφοφορία που έγινε ποτέ για την ανάδειξη των κορυφαίων της χρονιάς για τον αθλητισμό!

Η χαρά μας όμως δεν περιορίζεται στη μεγάλη συμμετοχή. Είναι και η ποιότητα των ψήφων για τα gazzetta awards 2015 που μας κάνει να καμαρώνουμε για τους αναγνώστες μας. Να καμαρώνουμε για την “αντικειμενικότητα” αλλά και την κουλτούρα φιλάθλων, οι οποίοι κατά πλειοψηφία δεν ψήφισαν με οπαδική αντίληψη και ανέδειξαν αθλητές από αθλήματα μικρότερης απήχησης συγκριτικά με τα εμπορικά.

Με μεγάλη μας χαρά παρουσιάζουμε σήμερα τα αποτελέσματα, και με την ευκαιρία σας ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά για την εμπιστοσύνη. Το μεγαλύτερο αθλητικό website δημιούργησε την μεγαλύτερη αθλητική ψηφοφορία χάρη στην δική σας συμμετοχή. Για ακόμη μια φορά ο λόγος πέρασε σε εσάς, τους αναγνώστες του gazzetta, και ήταν η δική σας φωνή αυτή που καθόρισε τους νικητές των αθλητικών βραβείων της χρονιάς!

ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Ο Λευτέρης Πετρούνιας με το χρονιά-όνειρο που πραγματοποίησε ήταν εκείνος που κυριάρχησε στις προτιμήσεις για τον αθλητή της χρονιάς. Μάζεψε χρυσά στο Ευρωπαϊκό, στο Παγκόσμιο και στο Γκραν Πρι του Σομπατέλι, εξασφαλίζοντας και τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα επιτεύγματά του έφεραν στον 25χρονο γυμναστή 11.599 ψήφους και το βραβείο του gazzetta για την κατηγορία του! Σε όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας κοντά του ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο «Greek Freak» που κάνει περήφανη τη χώρα μας στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ τερμάτισε δεύτερος με 10.417 ψήφους, ενώ πίσω τους βρέθηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 8.512. Την πεντάδα κλείνουν ο Βασίλης Σπανούλης με 5.107 ψήφους και ο Σπύρος Γιαννιώτης με 3067.

ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Η Νικόλ Κυριακοπούλου έκανε... άλμα από τις πρώτες ώρες που ξεκίνησε η διαδικασία στο gazzetta.gr και δεν κοίταξε ξανά πίσω! Η Ελληνίδα επικοντίστρια, που φέτος έσπασε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό στίβο και μία στον ανοιχτό, συγκέντρωσε 16.731 ψήφους και προσθέτει στη συλλογή της ένα ακόμα βραβείο, αυτή τη φορά από τον κόσμο! Η σκοποβόλος Άννα Κορακάκη αναδείχθηκε δεύτερη με 6201 ψήφους, ενώ τρίτη ήταν η πολίστρια του Ολυμπιακού, Φιλιώ Μανωλιουδάκη. Η πρώην «ερυθρόλευκη» βολεϊμπολίστρια Ιβάνα Νέσοβιτς ήρθε τέταρτη με 3.764 ψήφους και η κωπηλάτρια Σοφία Ασουμανάκη πέμπτη με 3.064.

ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Η Εθνική Ελλάδος των εφήβων αναδείχθηκε ξεκάθαρη πρωταθλήτρια, αφήνοντας πίσω τις οπαδικές προτιμήσεις! Τα πιτσιρίκια του Ηλία Παπαθεοδώρου, που στον τελικό του Ευρωμπάσκετ στο Βόλο γύρισαν τον τελικό από το -14 με την Τουρκία και πήραν το χρυσό, ψηφίστηκαν από 14.602 αναγνώστες του gazzetta.gr! Ο Ολυμπιακός στο Μπάσκετ ακολούθησε με 5.557 και ο Παναθηναϊκός, στο ίδιο άθλημα, τρίτος με 4716. Ο ΠΑΟΚ στο βόλεϊ πήρε την τέταρτη θέση με 4.385 και πέμπτης ήταν ο Ολυμπιακός στο πόλο γυναικών με 4.345.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Εδώ έγινε ντέρμπι, αλλά «μίλησαν» και πάλι οι επιτυχίες με τις θαυματουργές «μικρές» εθνικές στο μπάσκετ. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, που είναι στον πάγκο της Εθνικής Νέων, εθνικής Εφήβων, αλλά και σε αυτόν της Κηφισίας συγκέντρωσε 10.942 ψήφους, αφήνοντας δεύτερο τον προπονητή του Ολυμπιακού, Γιάννη Σφαιρόπουλο, με 9.850. Ο Γιάννης Καλμαζίδης που έγραψε ιστορία με την ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ βγήκε τρίτος με 7.052, ενώ την πεντάδα κλείνουν ο Μάρκο Σίλβα από τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό με 5.385 ψήφους και ο Θοδωρής Βλάχος από την Εθνική πόλο ανδρών με 3.735.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Gazzetta Awards
Gazzetta Awards