Άτυχη η Κασάπογλου αποκλείστηκε οριακά από το προολυμπιακό τουρνουά

Gazzetta team
Άτυχη η Κασάπογλου αποκλείστηκε οριακά από το προολυμπιακό τουρνουά

bet365

Για μόλις δύο θέσεις έσβησε το όνειρο της συμμετοχής στο προ-Ολυμπιακό test event του τραμπολίνο για τη Λίλα Κασάπογλου, η οποία δεν κατάφερε να πάρει ένα από τα 12 πολυπόθητα εισιτήρια μέσω του παγκοσμίου πρωταθλήματος τραμπολίνο του Οντένσε (26-29 Νοεμβρίου).

Η 20χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που είχε τερματίσει 28η στον προκριματικό των γυναικών, έλπιζε να μπει στη 12άδα του προ-Ολυμπιακού τουρνουά ως επιλαχούσα, βάσει της κατάταξης των υπόλοιπων αθλητριών στον ημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ωστόσο, την τελευταία προνομιούχο θέση πήρε εν τέλει η 26η του προκριματικού, Άννα Κασπαριάν από το Ουζμπεκιστάν, η οποία την Πέμπτη (26/11) είχε συγκεντρώσει 96,720 βαθμούς, μόλις 0,720 β. παραπάνω από την Κασάπογλου.

Την απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες πανηγύρισαν από σήμερα, για λογαριασμό της χώρας τους, οι οκτώ φιναλίστ του Οντένσε: Οι Κινέζες Νταν Λι και Λινγκλίνγκ Λιου, οι Λευκορωσίδες Τατσιάνα Πιατρένια και Χάνα Χαρτσονάκ, οι Βρετανίδες Μπριόνι Πέιτζ και Κάθριν Ντρίσκολ, η Καναδή Ροζάνα Μακλίλαν και η Γεωργιανή Λούμπα Γκολόβινα.

Άλλες 12 αθλήτριες (εξαιρουμένων των χωρών των φιναλίστ και με μέγιστο αριθμό δύο από κάθε άλλη χώρα) θα βρεθούν στο προ-Ολυμπιακό του Ρίο ντε Τζανέιρο στις 20 Απριλίου 2016. Αυτές θα είναι οι Νατάλια Μόσκβινα (Ουκρανία), Εκατερίνα Χίλκο (Ουζμπεκιστάν), Σάρλοτ Ντρουρί (ΗΠΑ), Μαρίνα Κίικο (Ουκρανία), Βικτόρια Βορόνινα (Ρωσία), Ράνα Νακάνο (Ιαπωνία), Αγιάνο Κίσι (Ιαπωνία), Ναντέζντα Γκλεμπόβα (Ρωσία), Άνα Ρέντε (Πορτογαλία) και Λεονί Άνταμ (Γερμανία), βάσει της κατάταξής της στον ημιτελικό του Οντένσε, καθώς και οι επιλαχούσες Μαρίν Ζιρμπέρ (Γαλλία) και Άννα Κασπαριάν (Ουζμπεκιστάν).

Με δεδομένο μάλιστα ότι πρόκειται για εκπροσώπους συνολικά οκτώ χωρών, που θα διεκδικήσουν έξι έως οκτώ Ολυμπιακά εισιτήρια (μάξιμουμ ένα για κάθε χώρα), αποδεικνύεται ότι η είσοδος στο προ-Ολυμπιακό ήταν πιο δύσκολη από την ίδια την πρόκριση στους Αγώνες του Ρίο...

«Είμαστε πικραμένοι από το αποτέλεσμα, επειδή η Λίλα θα μπορούσε να πάει καλύτερα και να μπει στις προνομιούχες θέσεις. Αυτό που πέτυχε, όμως, δεν παύει να είναι μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό τραμπολίνο. Η Ολυμπιακή πρόκριση στο άθλημά μας είναι πολύ πιο δύσκολη από ό,τι στα υπόλοιπα, επειδή οι θέσεις είναι ελάχιστες. Στην ενόργανη δίνονται 98 Ολυμπιακά εισιτήρια, ενώ στο τραμπολίνο μόλις 16», δήλωσε η προπονήτρια της Κασάπογλου, Βαρβάρα Βοϊβόδα και συμπλήρωσε:
«Αποκλειστήκαμε επειδή δεν κάναμε αυτό που μπορούσαμε. Το πρόγραμμα της Λίλας στον προκριματικό δεν έφτασε στο βαθμό δυσκολίας που είχαμε ετοιμάσει. Αν το είχε εκτελέσει όπως έπρεπε, θα έπαιρνε επιπλέον 1,6 β. και θα έμπαινε σίγουρα στον ημιτελικό της διοργάνωσης και στο προ-Ολυμπιακό. Το θετικό που μας αφήνει αυτή η συμμετοχή, είναι ότι πλέον έχουμε μπει στις δυνάμεις του αθλήματος και μας υπολογίζουν. Η Λίλα θα είναι πιο δυνατή σε τέσσερα χρόνια και θα έχει μία νέα ευκαιρία για να κυνηγήσει την Ολυμπιακή πρόκριση».

Από το 2000, που το τραμπολίνο εντάχθηκε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, η Ελλάδα έχει εκπροσωπηθεί στο θεσμό μόνο μία φορά, το 2004 στην Αθήνα, όπου ο Μιχάλης Πελιβανίδης είχε συμμετάσχει με πρόσκληση και είχε καταταγεί 12ος στην κατηγορία ανδρών.


Η ΣΚΥΤΑΛΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΗΛΙΚΙΩΝ

Μετά την ολοκλήρωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανδρών - γυναικών, σειρά παίρνει στο Οντένσε το παγκόσμιο πρωτάθλημα τραμπολίνο ηλικιών, για αθλητές 11 - 18 ετών, που θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 6 Δεκεμβρίου. Στην συγκεκριμένη διοργάνωση πρόκειται να συμμετάσχουν 19 Έλληνες αθλητές, τα έξοδα των οποίων θα καλύψουν τα σωματεία τους.

Την ελληνική ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ηλικιών συγκροτούν, ανά αγώνισμα και ηλικιακή κατηγορία, οι εξής:

ΑΓΟΡΙΑ:

Ατομικό τραμπολίνο:
Απόστολος Παπαδάτος (κατ. 11-12 ετών), Δημήτρης Μακρής, Γιώργος Λύρας, Γιάννης Μπαλί (κατ. 13-14 ετών), Βαγγέλης Μακρής (κατ. 15-16 ετών).

Διπλό μίνι τραμπ:
Απόστολος Παπαδάτος (κατ. 11-12 ετών), Γιώργος Λύρας (κατ. 13-14 ετών).

ΚΟΡΙΤΣΙΑ:

Ατομικό τραμπολίνο:
Άννα-Μελίνα Σταύρου, Αναστασία Παπαδημητρίου (κατ. 11-12 ετών), Αντωνία Σακελλαρίδου, Χριστίνα Τάτση (κατ. 13-14 ετών), Χριστίνα Κελεσίδου, Ιωάννα Δαλκίδου, Δήμητρα-Ισαβέλλα Τόλη, Δέσποινα Μενδρινού (κατ. 15-16 ετών).

Συγχρονισμένο τραμπολίνο:
Άννα-Μελίνα Σταύρου / Αναστασία Παπαδημητρίου (κατ. 11-12 ετών), Αντωνία Σακελλαρίδου / Χριστίνα Τάτση (κατ. 13-14 ετών).

Ακροβατικός διάδρομος:
Αλεξάνδρα Εφραίμογλου, Αναστασία Πλατανοπούλου (κατ. 11-12 ετών), Κωνσταντίνα Αγαλιώτη-Κουκή, Σοφία Καραμανωλάκη, Βασιλική Βαβουράκη (κατ. 15-16 ετών).

Διπλό μίνι τραμπ:
Δήμητρα-Ισαβέλλα Τόλη, Δέσποινα Μενδρινού, Αναστασία Τσαγκάρη (κατ. 15-16 ετών).

Στο πλευρό των νεαρών αθλητών και αθλητριών θα βρεθούν ως προπονητές οι Βασίλης Μπομπότας, Χρυσούλα Γεωργουλάκη, Ουρανία Ρούτση, Γιώργος Αλαμανιώτης, Βαρβάρα Βοϊβόδα, Απόστολος Σταυριανίδης, Γιάννης Τοπτίδης και ως διεθνείς κριτές οι Δημοσθένης Χρυσοσπάθης, Θεόδωρος Μπανασάκης, Παρασκευή Ζαφειρίου, Μαριάννα Μουσουράκη.

 

Τελευταία Νέα