Γιατρουδάκης: «Η δύναμη μας τα παιδιά»

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Γιατρουδάκης: «Η δύναμη μας τα παιδιά»

bet365

Ο πρόεδρος του Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος, Γιώργος Γιατρουδάκης, μίλησε στο gazzetta.gr για την τεράστια επιτυχία του επαρχιακού συλλόγου του οποίου ηγείται, να καταφέρει να διατηρηθεί στην πρώτη θέση στην γενική αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ.

«Το γεγονός ότι καταφέραμε και διατηρηθήκαμε στην πρώτη θέση αποτελεί ηθική δικαίωση όλων όσων δούλεψαν γι αυτό: αθλητών, προπονητών και διοίκησης. Η διατήρηση της πρωτιάς επετεύχθη δουλεύοντας οργανωμένα και αθόρυβα όλα αυτά τα χρόνια.

Είμαστε ένα σωματείο από τη επαρχία με μόλις 20 χρόνια αθλητικής ζωής (ο Ελ. Βενιζέλος ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1994), το οποίο κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση της αξιολόγησης και διατηρηθεί για πρώτη φορά από ιδρύσεως του ΣΕΓΑΣ το 1897.

Παράλληλα, φτάσαμε σε μία ακόμη σπουδαία επιτυχία με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών.
Η επιτυχία αυτή σημειώθηκε εν μέσω τεράστιας οικονομικής κρίσης, με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να είναι απούσα. Τώρα φαίνεται να έχει αρχίσει να δείχνει διάθεση για να βοηθήσει, χωρίς φυσικά να έχει γίνει κάτι δραστικό σε ότι αφορά στις οικονομικές αξιολογήσεις των συλλόγων.

Εδώ να τονίσουμε ότι και ο ΣΕΓΑΣ έχει φτάσει στα όρια του και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες να κρατηθεί οικονομικά, αδυνατεί να ανταποκριθεί με αποτέλεσμα να γίνονται σημαντικές περικοπές απ' όλα τα σωματεία. Αυτό φυσικά θα έχει σύντομα ως συνέπεια πολλά σωματεία να μην είναι σε θέση να επιβιώσουν», δήλωσε ο Γιώργος Γιατρουδάκης και πρόσθεσε σχετικά τους πόρους και τη διαχείριση των οικονομικών του συλλόγου:

«Δεν έχουμε κανένα μεγάλο πολιτικό παράγοντα ή επιχειρηματία από πίσω να μας στηρίζει. Ο κυριότερος όγκος εσόδων προέρχεται από τα παιδιά και τους γονείς τους, αυτοί είναι η δύναμη μας με την συμβολική συμμετοχή τους. Για να μην παρεξηγηθώ να σημειώσω ότι είμαστε από τα ελάχιστα σωματεία που δεν ζητάμε οδοιπορικά από τους αθλητές μας.

Οικονομικά λοιπόν, είμαστε νοικοκυρεμένοι χάρη στη χρηστή διαχείριση των εσόδων που έχουμε από τους χορηγούς και τους υποστηρικτές μας. Εδώ θέλω να ευχαριστήσω την Cosmote και ιδιαίτερα τον προϊστάμενο χορηγιών, Γιάννη Μήτσιο για την στήριξη, την ANEK για την έκπτωση που μας παρέχει στις μετακινήσεις και τον αντιπεριφερειάρχη, Απόστολο Βουλγαράκη. Ο τελευταίος είναι ο μοναδικός πολιτικός που έχει πιστέψει και στηρίξει το έργο μας, ειδικά το μίτινγκ που διοργανώσαμε με την ονομασία της πόλης «Χανιά 2015».

Αντίθετα, η προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν μονίμως απούσα απ' οτιδήποτε και αν της ζητήθηκε. Έχουμε τους καλύτερους σφυροβόλους στην Ελλάδα και δεν έχουμε προπονητήριο. Έχουμε βρει οικονομικό παράγοντα ο οποίος αναλαμβάνει τα έξοδα κατασκευής του και το μόνο που ζητάμε από το Δήμο είναι να μας παραχωρήσει το χώρο. Δυστυχώς, όμως προς το παρόν δεν υπάρχει ανταπόκριση».

 

Τελευταία Νέα