Διπλό «χτύπημα» για το μπέιζμπολ του Παναθηναϊκού

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Διπλό «χτύπημα» για το μπέιζμπολ του Παναθηναϊκού

bet365

Μία μέρα με τη σύλληψη παίκτη της ομάδας μπέιζμπολ των «πρασίνων» για κατοχή 27 κιλών κοκαΐνης ο Παναθηναϊκός προχωρά στην αναστολή της λειτουργίας του τμήματος, αφού δεν έχει αθλητική αναγνώριση και το πρωτάθλημα παραμένει στον αέρα.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού», Τομ Μαζαράκης τόνισε στο gazzetta.gr: «Δυστυχώς, είναι αλήθεια ότι αναστέλλεται η δράση του τμήματος μπέιζμπολ. Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει ομοσπονδία, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είναι πρωταθλητής του 2014 να μην έχει αθλητική αναγνώριση.

Μετά την απόφαση Ανδριανού να αναστείλει τη λειτουργία της ομοσπονδίας μπέιζμπολ και να υπαχθεί στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη, αφού ο πρόεδρος της ΕΓΟ, Θανάσης Βασιλειάδης αρνείται να αποδεχθεί τόσο την ΕΦΟΜ, όσο και αυτές του σοφτμπολ και του χόκεϊ επί χόρτου. Ο λόγος είναι τα χρέη που τις βαραίνουν. Απ' ότι ξέρω 4-5 υπάλληλοι του σόφτμπολ και 1 του μπέιζμπολ παραμένουν απλήρωτοι τα τελευταία 2 χρόνια. Αν ο Βασιλειάδης εντάξει αυτές τις ομοσπονδίες στη δύναμη της ΕΓΟ θα πρέπει αυτόματα να αναλάβει και τα χρέη τους, τα οποία όπως ισχυρίζεται αδυνατεί να καλύψει.


Παρότι, ο Βασιλειάδης έχει ενημερώσει την ΓΓΑ, δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη, με αποτέλεσμα να είναι Σεπτέμβριος και το πρωτάθλημα να έπρεπε να έχει ξεκινήσει από τον Μάιο. Πρακτικά η χρονιά έχει τελειώσει και αν έως τις 31/12 του τρέχοντος έτους δεν λυθεί οριστικά το θέμα, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να μας αποκλείσει τόσο τα σωματεία, όσο και την εθνική ομάδα, η οποία έχει εξασφαλίσει την πρόκριση της στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016».

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ξεκαθάρισε ότι η αναστολή λειτουργίας του τμήματος ουδεμία σχέση έχει με την χθεσινή σύλληψη ενός παίκτη της ομάδας για κατοχή 27 κιλών κοκαΐνης: «Το γεγονός είναι λυπηρό, αλλά δεν έχει καμία σχέση με την απόφαση της διοίκησης του Παναθηναϊκού να αναστείλει τη λειτουργία του τμήματος, το οποίο επαναλαμβάνω δεν πήρε την αθλητική αναγνώριση παρότι αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας πέρυσι».


Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΓΟ, Θανάσης Βασιλειάδης παραδέχτηκε ότι δεν έχει προχωρήσει στην αποδοχή των ομοσπονδιών: «Έχω στείλει αρνητική απάντηση στη ΓΓΑ γιατί τα χρέη των ομοσπονδιών αυτών ξεπερνούν τον προϋπολογισμό της ΕΓΟ. Αν τις εντάξω δηλαδή στην ΕΓΟ θα πρέπει να βάλω και λουκέτο. Τόσο οι νομικοί, όσο και οι λογιστές της ΕΓΟ με απέτρεψαν να τις αναλάβω. Στην επιστολή που έστειλα λοιπόν ζητώ να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι από το ΣΔΟΕ, την ΕΦΙΠ και το ελεγκτικό συνέδριο και να πάρω πορίσματα αυτών των ελέγχων στα χέρια μου προτού κάνω οποιαδήποτε κίνηση».

 

Τελευταία Νέα