ΗΠΑ στους άνδρες και Τζαμάικα στις γυναίκες στα 4x400μ.

Αργυρώ Γιαννουδάκη
ΗΠΑ στους άνδρες και Τζαμάικα στις γυναίκες στα 4x400μ.

bet365

Οι ΗΠΑ κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στην σκυταλοδρομία 4x400μ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Πεκίνου, χάρη στον Μέριτ, ωστόσο την πρωτιά στις γυναίκες πήρε η Τζαμάικα, με την Άλισον Φίλιξ να μην καταφέρνει να οδηγήσει την ομάδα της στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου παρά την εκπληκτική της εμφάνιση.

Στους άνδρες ο ΛαΣον Μέριτ το πήρε πάνω του οδηγώντας την ομάδα στην 6η συνεχή (9 συνολικά) κατάκτηση του τίτλου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, τερματίζοντας σε 2:57.82 και πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή επίοδση. Την ομάδα συμπλήρωναν οι Ντέιβιντ Βέρβμπεργκ, Τόνι ΜακΚουάι και Μπράισον Νελαμ.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν η ομάδα του Τρίνινταντ-Τομπάγκο με 2:58.20 και την τρίτη η Μεγάλη Βρετανία με 2:58.51.

Αυτό ήταν το 11ο μετάλλιο (8 χρυσά και τρία ασημένια) για τον Μέριτ, ο οποίος ξεπέρασε τον Καρλ Λιούις (8 χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο). Θυμίζουμε ότι ο Μέριτ κατέκτησε τη δεύερη θέση στα 400μ.

Στις γυναίκες οι Κριστιν Ντέι, Σερίκα Τζάκσον, Στέφανι Αν ΜακΦέρσον και Νοβλέν Γουίλιαμς-Μιλς τερμάτισαν σε 3:19.13 πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή εμφάνιση, με τις ΗΠΑ να έπονται με 3:19.44 και τρίτη την Μεγάλη Βρετανία με 3:23.62. Η Άλισον Φίλιξ, η οποία έτρεξε τρίτη, έκανε απίστευτη κούρσα καταφέρνοντας να καλύψει μία διαφορά μεγαλύτερη των 20 μέτρων που τη χώριζε απο την Τζαμαϊκανή ΜακΦέρσον και να δώσει προβάδισμα στην ομάδα της, το οποίο δεν κατάφερε να αξιοποιήσει η Φρανσένα ΜακΜόρορι. «Πονάει η απώλεια του χρυσού γιατί είχαμε μεγάλη ιστορία στα 4x4. Δεν είναι συνηθισμένο να χάνουμε, αλλά μας δίνει κίνητρο για του χρόνου», είπε η Φίλιξ, η οποία έφτασε τα 13 μετάλλια στην ιστορία της στη διοργάνωση.

 

Τελευταία Νέα