Η Αρζαμασόβα την πρωτιά στα 800μ. (gTV)

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Η Αρζαμασόβα την πρωτιά στα 800μ. (gTV)

bet365

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μαρίνα Αρζαμασόβα ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 800μ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου.

Η Λευκορωσίδα τερμάτισε σε 1:58.03, αφήνοντας στη δεύτερη την Καναδή Μελίσα Μπίσοπ με 1:58.12 και τρίτη την παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2013, Εουνίσε Τζεπκοε Σουμ με 1:58.18.

«Ονειρευόμουν το χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όλη μου τη ζωή και τώρα το κρατώ. Ήταν ένας καλός αγώνας, όχι τόσο γρήγορος και ήμουν έτοιμη εξαρχής για να τερματίσω. Ήξερα όλα τα κορίτσια ότι ήταν σε θέση να τελειώσουν δυνατά, έτσι αποφάσισα να αρχίσω την επίθεση στα τελευταία 200μ.», δήλωσε η Αρζαμασόβα και πρόσθεσε:

«Ένιωθα πραγματικά καλά και κατάφερα να ανακτήσω τις δυνάμεις μου από τον ημιτελικό. Μετά τον ημιτελικό ήξερα ότι μπορώ να νικήσω αν κάνω το σωστό. Προετοιμάστηκα όλο το χρόνο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πιστεύω στον εαυτό μου και κατάφερα να κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα. Από αύριο θα αρχίσω να προετοιμάζομαι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο».

Από την πλευρά της η Τζεπκόε είπε: «Μετά τον ημιτελικό δεν ένιωθα πολύ καλά. Δεν ξέρω τι ακριβώς μου συνέβη. Απλά δεν ανταποκρινόμουν καλά. Δεν κατάφερα να ανακτήσω τις δυνάμεις μου. Ήταν αγώνας τακτικής, αλλά τα τελευταία 200μ. ήταν πολύ δύσκολα και οι κυρίες ήταν πολύ γρήγορες. Προσπάθησα να τις πιάσω... Αυτό που έμαθα από αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είανι ότι δεν έχει σημασία αν έρχεσαι με τον ταχύτερο χρόνο, έρχεσαι σαν ένας απλώς αθλητής και πρέπει να περάσεις απ' όλους τους γύρους. Είναι εντελώς διαφορετικό από τα Diamond League. Ήταν όμως καλό μάθημα και ευχαριστώ το Θεό που ήμουν στον τελικό και κατέκτησα το χάλινο μετάλλιο. Τώρα κοιτάω μπροστά γιατί έχουμε ολυμπιακή σεζόν».

 

Τελευταία Νέα