Στο νοσοκομείο ιστιοπλόος λόγω των μολυσμένων νερών στο Ρίο (Pics, Vid)

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Στο νοσοκομείο ιστιοπλόος λόγω των μολυσμένων νερών στο Ρίο (Pics, Vid)

bet365

Οι διαβεβαιώσεις τον αρμοδίων κάθε άλλο παρά καθησυχαστικές είναι μετά την εισαγωγή στο νοσοκομείο του Νοτιοκορεάτη windsurfer, Γουόνγου Τσο, o οποίος μετείχε στο test event ιστιοπλοΐας των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Ο άτυχος ιστιοπλόος των RS:Χ εισήχθη στο νοσοκομείο Samaritano με συμπτώματα που συνδέονται με τα μολυσμένα νερά στην περιοχή. Παρότι η κατάσταση του Νοτιοκορεάτη δεν είναι κρίσιμη, δεν είναι σε θέση να συνεχίσει τον αγώνα.

«Ήταν αδιάθετος και ανέβασε υψηλό πυρετό, οι οποίοι συνοδεύτηκαν με εμέτους και ρίγη, γεγονός που στάθηκε αιτία να αφυδατωθεί. Προφανώς προσβλήθηκε από κάποιον ιό στη διάρκεια του αγώνα, όπου υποτίθεται τα νερά θα ήταν ασφαλή και καθαρά, αφού πρόκειται για Ολυμπιακή Εγκατάσταση», δήλωσε ο προπονητής του Ντάνι Οκ, στο Facebook και επέστησε την προσοχή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες του χρόνου:

«Περισσότερα από 10 χρόνια προσπάθειας και αγώνας μίας ζωής μπορούν να καταστραφούν σε μία μέρα! Ελπίζω η ΔΟΕ και η ΔΟΙ να επικεντρωθούν στο πως θα βελτιωθεί το θέμα της ασφάλειας για του χρόνου. Μοιραστείτε και σχολιάστε ιστιοπλόοι και προπονητές. Μπορεί να μην είμαστε σε θέση να καθαρίσουμε όλα τα θέματα, αλλά μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο».

 

Τελευταία Νέα