Ιταλία - Ελλάδα 9-6

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ιταλία - Ελλάδα 9-6

bet365

Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών γνώρισε την ήττα με 9-6 από την Ιταλία στο πλαίσιο του προημιτελικού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου που διεξάγεται στο Καζάν.

Στόχος της ομάδας του Γιώργου Μορφέση είναι η κατάκτηση της 5ης θέσης. Πρώτη αντίπαλος για τις θέσεις κατάταξης 5-8 είναι η Ρωσία, την οποία θα αντιμετωπίσουν την Τετάρτη (05/08 στις 17:00).

Η πρώτη περίοδος θα έλεγε κανείς ότι ήταν αναγνωριστική για τις δύο ομάδες, αφού αμφότερες έπαιξαν μάλλον συγκρατημένα, με την Ιταλία να στέκεται ωστόσο, πιο τυχερή και να προηγείται με 1-0.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπαιξε υποδειγματική άμυνα, αλλά η κακή επιθετική λειτουργία, επέτρεψε στις Ιταλίδες να πάρουν προβάδισμα 4-1. Η εθνική ομάδα με δύο συνεχόμενα γκολ από την Χαραλαμπίδου και την Φιλιώ Μανωλιουδάκη 2'' πριν τη λήξη του δεύτερου οκταλέπτου μείωσε τη διαφορά σε 4-3.

Τα επιθετικά προβλήματα δεν αποκαταστάθηκαν για την εθνική ομάδα, που είχε μείνει πίσω στο σκορ με 7-4. Για μία ακόμη φορά η 20χρονη Χαραλαμπίδη έδωσε ανάσα με το γκολ που πέτυχε στην εκπνοή του αγώνα μειώνοντας σε 7-5.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, η Ιταλία με μία ακατάπαυστη πενταπλή επίθεση σπατάλησε πολύτιμο χρόνο και τσάκισε ψυχολογικά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο νωρίτερα είχε πετύχει ένα γκολ με την Χαραλαμπίδη και τις Ιταλιδες να απαντούν αμέσως με δύο.

Κορυφαία για τις Ιταλίδες ήταν η αρχηγός της ομάδας η 36χρονη Ντι Μάριο η οποία σημείωσε 4 τέρματα, με τη δική μας Στεφανία Χαραλαμπίδη να ξεχωρίζει από ελληνικής πλευράς βρίσκοντας δίκτυα 3 φορές.

Πλέον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα διεκδικήσει την πρόκριση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίου, είτε μέσω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Βελιγραδίου (10-23/01/2016), το οποίο δίνει ένα «εισιτήριο» μέσω της πρώτης θέσης, είτε μέσω του προολυμπιακού τουρνουά (21-28/03/2016) που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Γκούντα της Ολλανδίας και από το οποίο προκρίνονται οι τρεις πρώτες ομάδες.

Ιταλία - Ελλάδα 9-6

Οκτάλεπτα: 1-0, 3-3, 3-2, 2-1

Ιταλία: Ντι Μάριο 4, Γκαριμπότι 2, Μπιανκόνι 2, Ράντικι 1.

Ελλάδα: Χαραλαμπίδη 3, Ασημάκη 1, Μανωλιουδάκη 1, Κώτσια 1.

 

Τελευταία Νέα