Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Σύνταγμα

Gazzetta team
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Σύνταγμα

bet365

Την προσεχή Κυριακή (4/5) το κέντρο κλείνει για τα οχήματα και ανοίγει για τους πολίτες της Αθήνας, δρομείς και θεατές που θα βρεθούν στον 3ο Ημιμαραθώνιο BMW Hellas.

Η πρωτεύουσα ετοιμάζεται να υποδεχθεί ένα ακόμη σπουδαίο αθλητικό γεγονός με τους διοργανωτές να τονίζουν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, την ικανοποίησή τους, αφού οι συμμετοχές παρουσιάζουν εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 30%, με τους δρομείς να πλησιάζουν μέχρι στιγμής τους 12.000.

Το επίκεντρο των αγώνων της Κυριακής είναι η πλατεία Συντάγματος από όπου θα δοθούν οι εκκινήσεις τόσο του 3ου Ημι-Μαραθωνίου και του 5ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος όσο και των 5 και 3χλμ. Η καρδιά όμως της διοργάνωσης θα χτυπά από την Πρωτομαγιά μέχρι το Σάββατο 3 Μαΐου στο Γυμναστήριο του Φωκιανού (απέναντι από το Καλλιμάρμαρο) όπου θα βρίσκεται το κέντρο εγγραφών, θα γίνεται η παραλαβή των αριθμών και του υλικού από τους δρομείς. Παράλληλα εκεί θα λειτουργεί και το κέντρο Τύπου για τις διαπιστεύσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ και των φωτορεπόρτερ.

Οι εγγραφές σε Ημιμαραθώνιο και 5χλμ συνεχίζονται στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ και μέχρι το Σάββατο στο γυμναστήριο «Φωκιανός», όπου θα λειτουργήσει το κέντρο εγγραφών και άλλων υπηρεσιών της διοργάνωσης. Σε ό,τι αφορά στα 3χλμ. οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στις υπηρεσίες του Δήμου και από την Πέμπτη έως το Σάββατο στον Φωκιανό.

«Βρισκόμαστε λίγο πριν την 3η διοργάνωση ενός θεσμού, που με βασικό συνεργάτη το Δήμο Αθήνας, τείνει να εξελιχθεί σε έναν αγώνα ανάλογο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας και αποτελεί συμπλήρωμα του. Το κέντρο της Αθήνας αποτελεί στόχο για μας, καθώς θέλουμε να μπορέσουμε να το αναπτύξουμε με γεγονότα, που συμβάλουν στην ανάπτυξη και στην προβολή της πόλης», σχολίασε ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής.

Και συμπλήρωσε: «Και σε αυτή τη διοργάνωση θα έχουμε ξένους δρομείς. Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας αποτελεί σημαντικό κομμάτι μιας σειράς διοργανώσεων που γίνονται με την ευθύνη του ΣΕΓΑΣ. Ολα αυτά συνθέτουν και συναποτελούν μια ομάδα δρομικών διοργανώσεων, που έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος. Θέλω να ευχαριστήσω το Γιώργο Καμίνη, τον Γιάννη Σγουρό, τον Πάνο Λειβαδά γγα του ΕΟΤ, τη Δημόσια Τηλεόραση και βεβαίως την BMW Hellas, που είναι ο νέος συνεργάτης μας και αναμένεται να δώσει νέα πνοή στις διοργανώσεις μας».

Στον 3ο Ημιμαραθώνιο εγκαινιάζεται η συνεργασία της Ομοσπονδίας με την BMW Group Hellas, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τη συνδρομή των συλλόγων δρομέων αντοχής θα δοθούν για την ενίσχυση των συσσιτίων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα