«Παρακαλάμε για να πάρουμε χρήματα»

Gazzetta team
«Παρακαλάμε για να πάρουμε χρήματα»

bet365

Η Ομοσπονδία Γυμναστικής ανέστειλε τις αγωνιστικές της δραστηριότητες και ο πρόεδρος Θανάσης Βασιλειάδης αναφέρθηκε εκτενώς στην απόφαση αυτή, πρόταση που έκανε και η ΕΟΕ.

Ο ισχυρός άνδρας της ΕΓΟ φιλοξενήθηκε στον Sentra 103,3 και μίλησε για την υπάρχουσα κατάσταση. Η γυμναστική διαθέτει στις τάξεις της Ολυμπιονίκες, Πρωταθλητές Ευρώπης και Παγκόσμιους Πρωταθλητές κι όμως πρέπει να «ζητιανεύει» ευρώ ούτως ώστε να μπορεί να συντηρηθεί και να στείλει τους αθλητές σε αγώνες.

«Εξαντλήσαμε κάθε πιθανότητα», τόνισε αρχικά ο κ.Βασιλιάδης σχετικά με το «λουκέτο» και συνέχισε: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στη βάση του κι όχι να το αφήσουμε να συνεχίζεται. Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα υπάρχουν. Το ζήτημα είναι αν εμείς θα μπορούμε να πάμε σ' αυτά. Έχουμε μιλήσει με τους αθλητές και τους προπονητές. Μας βασάνισε πολύ η λήψη αυτής της απόφασης».

Αναφερόμενος στην προετοιμασία των αθλητών είπε: «Δεν λέω πολλά ως άνθρωπος και δεν μου αρέσουν οι πολλές κουβέντες. Δεν είμαι τεχνοκράτης. Ξέρω τις ιδιαιτερότητες του αθλήματος που υπηρετώ. Ξέρουμε πότε πρέπει να φορμάρουμε έναν αθλητή και τι αγώνες πρέπει να δώσει για να φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Ξέρουμε τι προπόνηση πρέπει να κάνει, αλλά και ότι πρέπει να έχει πολύ καλή αποκατάσταση στα μεσοδιαστήματα, πολύ απλά διότι δεν θέλουμε ντόπα. Αυτοί οι τρεις παράγοντες εκλείπουν…»

Για τα οικονομικά δεδομένα στην ελληνική γυμναστική: «Δυστυχώς έχουμε φτάσει στο σημείο να είναι απλήρωτοι οι αθλητές και οι προπονητές. Παίζουμε με την ανθρώπινη ύπαρξη κι αυτό δεν το θέλω. Είναι καλύτερο να πούμε ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Υπό τέτοιες συνθήκες δεν θέλω να μείνω πρόεδρος στην ΕΓΟ. Ας πάρει η γενική γραμματεία έναν τεχνοκράτη, να κάνει καλύτερη δουλειά από εμένα. Εγώ υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά»

Για την αντιμετώπιση της πολιτείας: «Θεωρώ ότι η Πολιτεία έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα να λύσει. Αλλά αυτές οι καταστάσεις που βιώνουμε ξυπνούν τις συνειδήσεις κάποιων ανθρώπων που υπηρετούν τον αθλητισμό. Αυτό που θέλουμε είναι θεσμούς. Ζητούμε εδώ και έναν χρόνο να αλλάξει το νομοσχέδιο της επιχορήγησης. Η ΕΟΕ έχει από χορηγίες 2 εκατ. δολάρια για την ολυμπιακή προετοιμασία των αθλητών. Όμως αυτά τα χρήματα δεν μπορούν να «ξεκλειδώσουν» και να διατεθούν για την προπόνηση των αθλητών. Παρακαλάμε για 50.000 ευρώ για να πάμε στο Ευρωπαϊκό. Δεν καταλαβαίνω για ποιόν λόγο δεν υπάρχει εξέλιξη σε αυτό το θέμα».

Για την προσωπική του στάση απέναντι στο θέμα: «Θα παλέψω με το ΔΣ της ΕΓΟ για να υπάρχουμε ως αξιοπρεπής ομοσπονδία στον ελλαδικό χώρο κι από εκεί και πέρα θα δούμε. Θα αγωνιστώ κι αν είναι να θυσιαστώ θα το κάνω. Θέλω κάτι να μείνει γι' αυτά τα παιδιά».

Για τη συμμετοχή των αθλητών κι αθλητριών στις διοργανώσεις της ΕΓΟ: «Καλώς ή κακώς υπάρχουν πέντε ολυμπιακά αθλήματα που καλλιεργούνται σε μεγάλο βαθμό κι είναι γεμάτα κόσμο. Το Σαββατοκύριακο έχουμε πρωτάθλημα ρυθμικής στην Αθήνα με τόσες συμμετοχές, ώστε οι αγώνες θα ξεκινήσουν την Πέμπτη και σήμερα έχουμε επίσημη προπόνηση. Είναι δυσανάλογα πολύς ο κόσμος».

Για το ρόλο του προέδρου σε μια τόσο μεγάλη ομοσπονδία: «Ο αθλητισμός είναι η ζωή και ο τζόγος μας. Ό,τι κάνεις με μεράκι, πετυχαίνει. Αν σου φύγει κι αυτό, τότε καλύτερα να πάμε κάπου αλλού. Δεν μπορώ να βλέπω αυτά τα παιδιά να ταλαιπωρούνται κι εμείς να ψάχνουμε 20.000 ευρώ για να τα στείλουμε σε αγώνες. Αυτά τα παιδιά αξίζουν σεβασμό. Αυτά τα παιδιά θα έρθουν στις θέσεις μας για να συνεχίσουν το άθλημα. Τι να τους δείξω εγώ; Δεν έχω πρόβλημα να φύγω.

Για την κατάσταση στα προπονητήρια: «Έχουμε φτάσει στο σημείο να πληρώνουμε μόνον τα έξοδα των υπαλλήλων και τα λειτουργικά των ομοσπονδιών. Τα γυμναστήρια τα συντηρούμε εμείς. Ο Άγιος Κοσμάς μας κοστίζει περίπου 4.000 ευρώ τον μήνα. Δεν μπορούμε να προμηθευτούμε ούτε καν κάποια καινούρια όργανα γυμναστικής. Με τα όργανα του 2004 γυμνάζονται τα παιδιά. Παρακαλάμε σαν γύφτοι για νέα όργανα. Σε άλλα όργανα γυμνάζονται και σε άλλα αγωνίζονται τα παιδιά κι εμείς παρακαλάμε να πάρουμε 60.000 ευρώ για να τα στείλουμε σε έναν αγώνα και να μπορέσουν να συνηθίσουν λίγο τα καινούρια όργανα».

Για το μέλλον: «Έχουμε κάνει άπειρες προτάσεις, όμως δυστυχώς βλέπουμε πως δεν υπάρχει καν μερίδιο κοινωνικής ευθύνης. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή ο πρωθυπουργός θα μας πει «ελάτε εδώ, να δούμε τί μπορούμε να κάνουμε έστω την τελευταία στιγμή». Να του πούμε τις απόψεις μας και να βρούμε μια λύση. Τα χρήματα υπάρχουν και δεν εκταμιεύονται για τον λόγο που έχουν δοθεί. Στις 11 Απριλίου θα έρθει ο πρόεδρος της ΔΟΕ, ο Τόμας Μπαχ στην Ελλάδα για να δει τι γίνεται. Κι αναμένεται να πάρουμε ακόμα 1,5 εκατομμύριο που κι αυτό θα μείνει «κλειδωμένο» ποιος ξέρει για πόσο καιρό. Δεν κάνουμε κόντρα για την κόντρα. Θέλουμε να καταλάβουν τι περνάμε. Δεν έχουμε αντιπαλότητα με την Πολιτεία, απλά να λύσουμε το πρόβλημα θέλουμε».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα