Στο βάθρο η Σέρβα Σάπκοβιτς του ΟΠΣ Καρδίτσας

Gazzetta team
Στο βάθρο η Σέρβα Σάπκοβιτς του ΟΠΣ Καρδίτσας

bet365

Από 27 Αυγούστου μέχρι και 3 Σεπτεμβρίου, το επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος IPSC ήταν το Châteauroux της Γαλλίας. Eκεί διεξήχθη το παγκόσμιο Πρωτάθλημα όπλων χειρός, της κορυφαίας διοργάνωσης σκοποβολής IPSC, με την Γελένα Σάβκοβιτς του ΟΠΣ Καρδίτσας να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία Classic για την Σερβία.

Η Ελληνική αποστολή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν πολυπληθής. Η επίσημη Εθνική αποστολή ήταν 14 αθλητές. Ακόμη 16 Έλληνες αθλητές ταξίδεψαν και συμμετείχαν εκτός εθνικής ομάδας με δικά τους έξοδα, ενώ τρεις Έλληνες προσκλήθηκαν από τους διοργανωτές ως κριτές της διοργάνωσης!

Αξιοσημείωτες διακρίσεις Ελληνικού ενδιαφέροντος είχαμε στην κατηγορία Classic. Η αθλήτρια του ΟΠΣ Καρδίτσας Jelena Savkovic (SRB), κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο μετέχοντας της αποστολής της Σερβίας, και ο Έλληνας ομογενής Ηλίας Φραγκούλης στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής αγωνιζόμενος για τις ΗΠΑ.

Οι αγώνες αυτοί ήταν εξαιρετικά επίπονοι, αφού οι αθλητές υποβλήθηκαν σε 30 δοκιμασίες (στάδια) σε διάστημα πέντε (5) ημερών. Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι όλοι αντιμετώπιζαν έξι (6) δοκιμασίες κάθε μέρα, πρωί και απόγευμα!

Οι Έλληνες αθλητές έδειξαν τον καλύτερο εαυτό τους, και με δεδομένες τις οικονομικές δυσκολίες βρέθηκαν ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη.

Εκλογές στην Ευρώπη, Ευρωπαίος Πρόεδρος

Τέλος εποχής στην ηγεσία της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας IPSC. Μετά την τελευταία θητεία του ο Ελληνικής καταγωγής Καναδός, Νίκος Αλεξάκος (CAN) αποσύρθηκε. Οι εκλογές ανέδειξαν νέο πρόεδρο τον Ρώσο πρώην αθλητή Vitaly Kryuchin (RUS). Υπενθυμίζουμε ότι ο νέος πρόεδρος ήταν ο νικητής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που είχε διεξαχθεί το 2006, τέτοια εποχή στην Καβάλα.

H ΣΚΟΕ χαιρετίζει την εκλογή στην θέση του νέου Πρόεδρου ενός ανθρώπου που αποτελεί υπόδειγμα αθλητή –σκοπευτή, και προσβλέποντας σε μια νέα πιο δυναμική-αθλητική εποχή για την IPSC, δηλώνει έτοιμη για συνεργασία και γόνιμο διάλογο με την νέα ηγεσία.

Μεταξύ των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης ήταν κάποιες αλλαγές στους κανονισμούς και το ενδεχόμενο προσθήκης μιας ακόμη κατηγορίας, της production optics.

 

Τελευταία Νέα