Στο Παρίσι οι Ολυμπιακοί του 2024 μετά τη συμφωνία με τη ΔΟΕ και το Λος Αντζελες

Δήμος Μπουλούκος
Στο Παρίσι οι Ολυμπιακοί του 2024 μετά τη συμφωνία με τη ΔΟΕ και το Λος Αντζελες

bet365

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 θα διεξαχθούν στο Παρίσι, ενώ το Λος Αντζελες θα φιλοξενήσει αυτούς του 2028 μετά τη συμφωνία των δύο πόλεων με τη ΔΟΕ.

Τόσο η Γαλλία μέσω του Παρισίου όσο και το Λος Αντζελες των ΗΠΑ είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Ωστόσο η ΔΟΕ προκειμένου να ικανοποιήσει και τους δύο αλλά και να διαφυλάξει τους αγώνες μέχρι το 2028, καθώς δεν υπήρχαν άλλες υποψήφιες πόλεις, πίεσε το Λος Αντζελες να πάρει τη διοργάνωση του 2028 και να αφήσει το 2024 για το Παρίσι. Ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν άμεσα, με τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ να είναι εμφανώς ανακουφισμένος καθώς από τη στιγμή που οι Γάλλοι ήταν αμετακίνητοι για το 2024, έπρεπε να αλλάξει την υποψηφιότητα των Αμερικανών, κάτι που τελικά φέρεται να πέτυχε!

Επίσης είναι ήσυχος ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν θα έχει προβλήματα με τη διοργάνωση του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος, καθώς δύο ισχυρές πόλεις το έχουν αναλάβει. Τέσσερις άλλες διεκδικήτριες πόλεις για τους Αγώνες του 2024, το Αμβούργο, η Ρώμη, η Βουδαπέστη και η Βοστώνη, εγκατέλειψαν λόγω του κόστους της διοργάνωσης, γεγονός που είχε τρομάξει τη ΔΟΕ καθώς φοβόταν ότι στο τέλος δεν θα υπάρχουν υποψήφιες πόλεις.

Η ανάθεση στις δύο πόλεις των επόμενων αγώνων, αλλάζει ουσιαστικά και το ρόλο της Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ που συνεδρίαζε για να αποφασίσει σε ποια πόλη θα δώσει τους Αγώνες. Πλέον χάνει αυτή την εξουσία και ουσιαστικά τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, οι λεγόμενοι «αθάνατοι», χάνουν ίσως το πιο σημαντικό ρόλο που είχαν!

Μετά τις σημερινές εξελίξεις, είναι άνευ ουσίας και η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ που έχει προγραμματιστεί για το Σεπτέμβριο στη Λίμα του Περού.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα