Βασιλιάς για 8η φορά στο Γουίμπλεντον ο Φέντερερ! (vids,pics)

Βασιλιάς για 8η φορά στο Γουίμπλεντον ο Φέντερερ! (vids,pics)

bet365

Μόνο ο Φέντερερ μπορεί να κάνει τα αδύνατα δυνατά, ξεπερνώντας τον ίδιο του τον θρύλο! Ο Ελβετός επικράτησε 6-3, 6-1, 6-4 του Μαρίν Τσίλιτς και πανηγύρισε τον 19ο τίτλο γκραν σλαμ της καριέρας του και 8ο στο αγγλικό Όπεν όσα ποτέ κανένας άλλος!

Ο FedExpress δεν έχει ηλικία, αφού η θέληση του για νέες επιτυχίες και σκληρή δουλειά παραμένει αειθαλής. Ο 36χρονος τενίστας που συνεχίζει να γράφει με χρυσά γράμματα ιστορία στο τένις δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του μετά τη λήξη του ματς, σηκώνοντας το βαρύτιμο τρόπαιο μπροστά στη σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά του.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Σε ότι αφορά στον Μαρίν Τσίλιτς δεν άντεξε το βάρος της πίεσης και ξέσπασε σε κλάματα στην ανάπαυλα του δεύτερου σετ. Ο Κροάτης δεν ζήτησε ιατρικό τάιμ άουτ και εφόσον συζήτησε με τον γιατρό της διοργάνωσης πήρε θέση στο γήπεδο, στο οποίο βρισκόταν ήδη ο Ελβετός. Σύμφωνα με τους Βρετανούς σχολιαστές ο Τσίλιτς υπέστη κρίση πανικού, όμως λίγο αργότερα είδαμε το ιατρικό τιμ να περιποιείται τις πληγές στο αριστερό του πέλμα.

Όπως και να χει ο Τσίλιτς δεν έπαιξε σε καμία περίπτωση αυτό που μπορούσε, όμως το γεγονός ότι βρέθηκε μόλις στον δεύτερο τελικό γκραν σλαμ απέναντι σε έναν παίκτη που είχε πανηγυρίσει έως εκείνη τη στιγμή 18 δικαιολογεί απόλυτα την ψυχολογία του.

Ο Φέντερερ είναι ο μοναδικός τενίστας από τη γένεση του Γουίμπλεντον, το 1877 με 8 τίτλους, έχοντας πανηγυρίσει συνολικά 93 τίτλους καριέρας, εκ των οποίων 5 την φετινή χρονιά και 2 σε γκραν σλαμ.

Έπειτα από ανάπαυλα 6 μηνών ο 36χρονος επέστρεψε στην Μελβούρνη με την κατάκτηση του Αυστραλιανού Όπεν κόντρα στον Ράφα Ναδάλ και ακολούθησαν οι τίτλοι σε Μαϊάμι, Ιντιαν Γουέλς και Χάλε.

Παράλληλα, έφτασε στην κατάκτηση του Γουίμπλεντον χωρίς να χάσει ούτε σετ, κάτι που έχουν πετύχει μόλις πέντε τενίστες στην open era, ανάμεσα στους οποίους και ο ίδιος στο Αυστραλιανό Όπεν του 2007.

Στο Γουίμπλεντον τελευταίος το πέτυχε ο Μπιορν Μποργκ το 1976, ενώ ο ίδιος το έκανε δύο ακόμη φορές στο Ρολάν Γκαρός (1978, 1980). Οι υπόλοιποι τενίστες που έχουν καταφέρει αυτόν τον άθλο είναι οι Ράφα Ναδάλ (Ρολάν Γκαρός 2008, 2010 και 2017), Ίλιε Ναστάζε (Ρολάν Γκαρός 1973) και Κεν Ρόουζγουλ (Αυστραλιανό όπεν 1971).

Ο κάτοχος του Γουίμπλεντον δήλωσε μετά το ματς: «Είναι ήρωας (ο Τσίλιτς) του αξίζουν συγχαρητήρια για την πορεία του έως εδώ και το πως έπαιξε στον τελικό. Πρέπει να είναι περήφανος για όσα πέτυχε. Ελπίζω να ξανασυναντηθούμε σε κάποιο τουρνουά και να μην είναι τραυματίας».

Αναφορικά με την δική του εμφάνιση είπε χαριτολογώντας: «Ίσως χρειαστώ περισσότερο χρόνο ξεκούρασης. Είναι πολύ ωραίο να φεύγω από εδώ κρατώντας το τρόπαιο. Είναι μαγικό και δεν μπορώ να το πιστέψω».

Για την κατάκτηση του 8ου τίτλου του στο αγγλικό Όπεν ο Ελβετός επεσήμανε: «Είναι υποθέτω θέμα πίστης. Πάντα πίστευα ;ότι μπορώ να επιστρέψω και να το κερδίσω μετά τον χαμένο τελικό από τον Τζόκοβιτς. Και να με κρατώ το τρόπαιο. Είναι ξεχωριστό να παίζω στο κεντρικό γήπεδο. Είναι ένα γήπεδο που έχουν περάσει θρύλοι και έχουν γράψει ιστορία. Ευχαριστώ το κοινό που με βοήθησε να φτάσω ως εδώ. Ελπίζω να επιστρέψω».

Ο πατέρας των δύο δίδυμων κοριτσιών και δύο δίδυμων αγοριών όταν ρωτήθηκε για το πως είναι να τον βλέπουν τα παιδιά του, είχε μία μάλλον ρεαλιστική προσέγγιση: «Φαντάζομαι ότι θα το βλέπουν όλο αυτό σαν παιδική χαρά, αλλά στο μέλλον θα καταλάβουν. Ευχαριστώ την ομάδα μου, την Ελβετία και όλο τον κόσμο».

Από την πλευρά του Μαρίν Τσίλιτς τόνισε: «Ποτέ δεν σταμάτησα να παλεύω έκανα το καλύτερο που μπορούσα», είπε και άφησε δάκρυα να κυλήσουν από τα μάτια του για να συνεχίσει: «Είχα ένα υπέροχο ταξίδι, συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Θα ήθελα να πω στους φίλους μου στην Κροατία ότι θα επιστρέψω και θα διεκδικήσω το τρόπαιο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα