Βγήκε 2η στο Μαραθώνιο της Ν. Υόρκης ενώ ήταν έγκυος!

Βγήκε 2η στο Μαραθώνιο της Ν. Υόρκης ενώ ήταν έγκυος!

bet365

Η Σάλι Κιπγιέγκο, τερμάτισε τον μαραθώνιο της Νέας Υόρκης σε 2:28.01, κατακτώντας τη δεύτερη θέση, ενόσω ήταν έγκυος!

Η 31χρονη Κενυάτισσα που περιμένει το πρώτο της παιδί τον προσεχή Ιούλιο, φυσικά δεν είχε καταλάβει το παραμικρό για την εγκυμοσύνη, ενώ θεωρούσε και αδύνατο να συλλάβει με τον όγκο προετοιμασίας που έβγαζε εβδομαδιαίως να ξεπερνά τα 195χλμ.: «Ήμουν τόσο αδύνατη και σε τόσο καλή φυσική κατάσταση, που δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να συλλάβω λόγω της καταπόνησης από την προπόνηση», δήλωσε η Κιπγέγκο.

Ωστόσο, λίγες εβδομάδες μετά τον αγώνα στην Νέα Υόρκη, εμφανίστηκαν τα πρώτα σημάδια για τη «ασημένια» Ολυμπιονίκη του 2012 στα 10χλμ, να έχει συνεχώς ναυτία.

Έχοντας περάσει το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης της πλέον νιώθει καλά και έχει αυξήσει το βάρος της κατά 10 κιλά, αφού έκοψε το τρέξιμο και πλέον μόνο περπατά γύρω από το σπίτι της στο Γιουτζίν του Όρεγκον.

«Πίστευα ότι θα μπορώ να συνεχίσω το τρέξιμο, όμως το σώμα μου δεν μου το επιτρέπει. Ήξερα ότι θέλω ένα παιδί και περίμενα ότι θα έκανα αυτό το διάλειμμα.

Η κοινωνία τείνει να είναι σκληρή με τις γυναίκες κάποιες φορές σε ότι αφορά στην εγκυμοσύνη. Η εγκυμοσύνη είναι η ομορφότερη περίοδος για μένα και νομίζω ότι κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να πάρει όσα κιλά χρειάζεται το σώμα της. Αν πάρω 25 κιλά σημαίνει ότι το σώμα μου χρειάζεται 25 κιλά. Και αυτό σημαίνει ότι θα αργήσω παραπάνω να επιστρέψω».

Η Κιπγέγκο, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κένυα τα τελευταία 12 χρόνια ζει στις ΗΠΑ, όπου σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Τέξας, ενώ στις 25 Ιανουαρίου πρόλαβε να πάρει την Αμερικανική υπηκοότητα.

 

Τελευταία Νέα