ΝΟ Βουλιαγμένης-Ολυμπιακός 8-9

ΝΟ Βουλιαγμένης-Ολυμπιακός 8-9

bet365

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού επικράτησαν με 9-8 στη Βουλιαγμένη, έφεραν την σειρά στα ίσα (2-2 από 0-2) και το Σάββατο στο Παπαστράτειο στο 5ο και τελευταίο ματς θα προκύψει η πρωταθλήτρια Ελλάδος στο πόλο.

Σε ένα συγκλονιστικό ματς στη Βουλιαγμένη, ο Ολυμπιακός κέρδισε με 9-8 τον τοπικό ΝΟΒ, έκανε το... break, ισοφάρισε την σειρά στο 2-2 και το βράδυ του Σαββάτου στις 8μ.μ, στο Παπαστράτειο στον τελικό των τελικών θα αναδειχθεί η πρωταθλήτρια Ελλάδος στο πόλο γυναικών...

Ο Ολυμπιακός μπήκε ψυχωμένα στο ματς, αποφασισμένος για τη νίκη και δικαιώθηκε, υπενθυμίζοντας γιατί είναι κάτοχος του θεσμού.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει την τιτάνια προσπάθεια της νεανικής ομάδας της Βουλιαγμένη, η οποία έκανε την υπέρβαση. Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου έκαναν απίστευτο παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με τον φιναλίστ του Champions League να υπερτερεί λόγω εμπειρίας.


Σε ότι αφορά στο ματς ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς από το πρώτο οκτάλεπτο και νίκησε κατά κράτος την Βουλιαγμένη τόσο επιθετικό όσο και αμυντικά.
Στο πρώτο ημίχρονο η Ρομπέρτα Μπιανκόνι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο πετυχαίνοντας 3 γκολ. Η Ιταλίδα άνοιξε το σκορ στο 6:09, με την Ο'Ντόνελ να ισοφαρίζει σε 1-1 (4:57). Οι ερυθρόλευκες πήραν ξανά προβάδισμα με την Μπιανκόνι (59.01) 2-1 πριν από τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου.
Στο δεύτερο οκτάλεπτο η Ασημάκη αύξησε τη διαφορά στα 2 γκολ κάνοντας το 1-3 (6:42), η Κούλχαας μείωσε σε 2-3 (6:15), με την Σμιτ να κάνει το 2-4 (4:45). Η δεύτερη περίοδος ολοκληρώθηκε με την Μπιανκόνι να σκοράρει στο 3:18 για το 2-5.

Στο τρίτο οκτάλεπτο οι δύο ομάδες ανέβασαν κατακόρυφα ρυθμό στο παιχνίδι. Η Χυδηριώτη μείωσε σε 3-5 με την αρχηγό του Ολυμπιακού, Φιλιώ Μανωλιουδάκη να απαντά στο 3:17. Η Ο'Ντόνελ πέτυχε ωραίο γκολ από τη περιφέρεια και η Σμιτ σκόραρε για το 4-7. Η Πάτρα γρήγορα έκανε το 5-7, με τις Σμιτ και Ελευθεριάδου να σημειώνουν το 5-9.

Στην τελευταία περίοδο, η Βουλιαγμένη έπαιξε εξαιρετική άμυνα, με τον Ολυμπιακό να νιώθει το βάρος στις πλάτες του και να υποπίπτει σε απανωτά λάθη, αφού προτίμησε να παίξει με το χρονόμετρο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα κορίτσια της Καμμένου να πετύχουν με τις Ο'Ντονελ, Ξενάκη και Χυδηριώτη (1:54) ένα σερί τριών τερμάτων μειώνοντας στο γκολ 8-9.

Στο πλευρό των κοριτσιών του Ολυμπιακού τα οποία τελούσαν υπό τις οδηγίες του Γιώργου Κατσούλη, με τον Χάρη Παυλίδη να παρακολουθεί το ματς από την εξέδρα, ήταν και οι οπαδοί της ομάδας, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να εμψυχώνουν τις ερυθρόλευκες.

Ένταση πριν το... πρώτο σπριντ!

Στην αρχή του ματς δημιουργήθηκε ένταση, με οπαδούς του Ολυμπιακού να εισβάλουν στο κολυμβητήριο, τραυματίζοντας δύο υπαλλήλους του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, οι οποίοι βρίσκονταν στα τουρνικέ. Σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της Βουλιαγμένης, Αρτιν Ελμισιάν τους απέσπασαν τα βραχιόλια που ενεργοποιούσαν την είσοδο και μπήκαν μέσα.

Στη σύσκεψη που είχε γίνει μία ημέρα νωρίτερα την Τετάρτη 10/05 ανάμεσα σε Βουλιαγμένη, Ολυμπιακό, αστυνομία και ΚΟΕ είχε αποφασιστεί να διατεθούν 200 προσκλήσεις στην Βουλιαγμένη και 60 στον Ολυμπιακό. Ωστόσο, με απόφαση της αστυνομίας, η οποία κοινοποιήθηκε στις 10 σήμερα το πρωί, επέτρεπε την είσοδο σε μόλις 50 οπαδούς της ομάδας.

Το γεγονός δεν έγινε αποδεκτό από τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι έκαναν «ντου» και τελικά στην εξέδρα των ερυθρολεύκων βρέθηκαν περισσότερα από 200 άτομα.

ΝΟ Βουλιαγμένης-Ολυμπιακός 8-9

Οκτάλεπτα: 1-2, 1-3, 3-4, 3-0
ΝΟ Βουλιαγμένης: Ο' Ντόνελ 3, Κούλχαας 1, Χυδηριώτη 2, Πάτρα 1, Ξενάκη 1.
Ολυμπιακός: Μπιανόνι 3, Ασημάκη 1, Σμιτ 3, Μανωλιουδάκη 1, Ελευθεριάδου 1,
 

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα