Νις - Ολυμπιακός 8-12

Gazzetta team
Νις - Ολυμπιακός 8-12

bet365

O Oλυμπιακός συνέχισε το αήττητο σερί του στο Champions League, επικρατώντας με 8-12 της Νις στη Γαλλία, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων και διατηρήθηκε στην 1η θέση του ομίλου.

Οι Πειραιώτες που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στο Final Six για δεύτερη διαδοχική χρονιά, θα διεκδικήσουν την απευθείας παρουσία στον ημιτελικό της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη, την επόμενη αγωνιστική κόντρα στη Ζόλνοκ.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα υποδεχτεί την Τετάρτη 5 Απριλίου, (17:30) στο Παπαστράτειο τους Ούγγρους με στόχο την νίκη που θα τους αφήσει μόνους πρώτους στην κορυφή του Α’ ομίλου και θα τους στείλει κατευθείαν στην 4άδα. Η πορεία των Πειραιωτών στον όμιλο ολοκληρώνεται στις 24 Απριλίου με το εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Μπρέσια.

Έλεγχος του αγώνα και… τρομερά γκολ!

Ο Θρύλος προηγήθηκε με γκολ του Γενηδουνιά στην κόντρα και με ένα φοβερό τέρμα του Φουντούλη από την περιφέρεια, έφτασε στο 0-2 με τη συμπλήρωση των 3 πρώτων λεπτών για να μειώσουν οι γηπεδούχοι με τον Χάνσεν σε 1-2.

Ωστόσο ο Μλάνταν Γιάνοβιτς με πολύ ωραία προσπάθεια στον παίκτη παραπάνω αποκατέστησε το προβάδισμα των δυο τερμάτων σημειώνοντας το 1-3 με το οποίο ολοκληρώθηκε η 1η περίοδος. Οι Πειραιώτες διατήρησαν τον έλεγχο και στο 2ο οκτάλεπτο βρίσκοντας πάντα τις απαντήσεις στα δυο τέρματα που σκόραραν οι Γάλλοι στο διάστημα αυτό. Με τους Γιάννη Φουντούλη και Κωνσταντίνο Μουρίκη να σημειώνουν εντυπωσιακά τέρματα ο Θρύλος έτρεξε το επιμέρους 2-4 και πήγε με 3-7 μπροστά στο ημίχρονο!

Διατήρησε το προβάδισμα, έφυγε νικητής!

Στο ξεκίνημα του 3ου οκταλέπτου, οι Γάλλοι σκόραραν δυο διαδοχικά τέρματα με τους Μονερέ και Ιζντίνσκι μειώνοντας σε 5-7. Όμως ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς με το δεύτερο προσωπικό του γκολ διεύρυνε στο +3 το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα πετυχαίνοντας το 5-8 με το οποίο ολοκληρώθηκε η 3ηπερίοδος.Το τελευταίο οκτάλεπτο ξεκίνησε με ένα ακόμα εντυπωσιακό τέρμα του Κωνσταντίνου Μουρίκη από το φουνταριστό για το 5-9 υπέρ του Ολυμπιακού.

Ακολούθησε το τρίτο προσωπικό γκολ του Γενηδουνιά ο οποίος αύξησε το προβάδισμα στα πέντε τέρματα «γράφοντας» το 5-10! Στα δυο σερί τέρματα της Νις που μείωσε σε 7-10, απάντησε ο Κολόμβος που πέτυχε το 7-11 ενώ ο Φουντούλης με το 5ο προσωπικό του γκολ σημείωσε το 7-12. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 8-12 με τον Ιζντίνσκι.

Νις - Ολυμπιακός 8-12

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 2-4, 2-1,3-4

NIΣ: Γκαρσό, Μπασελιέ, Μουταμπά, Κάκιτς 1, Μονερέ 2, Ροτσιέτα, Χάνσεν 2, Ιζντίνσκι 2, Κούτοβιτς, Λοβερσάν, Μπρουιέρ 1, Κομέτ, Ζιλοτό.

ΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 5, Μπούσλιε, Ποντικέας, Ντόσκας, Μουρίκης 2, Κολόμβος 1, Γιάνοβιτς 1 , Εσπανιόλ, Γαλανόπουλος.

Θοδωρής Βλάχος: «Πετύχαμε μια ακόμα νίκη εκτός έδρας. Παίξαμε τόσο όσο χρειάστηκε για α κερδίσουμε. Σίγουρα δεν ήταν ένα από τα καλύτερά μας παιχνίδια αλλά σημασία έχει η νίκη, οι τρεις βαθμοί και ότι βρισκόμαστε ήδη στο Final Six και διεκδικούμε στο επόμενο παιχνίδι στην έδρα μας εναντίον στη Ζόλνοκ την πρωτιά. Είμαι σίγουρος ότι οι αθλητές μου θα ανταποκριθούν καλύτερα στο επόμενο παιχνίδι και όλοι όσοι θα είναι μέσα στο κολυμβητήριο και αν είμαστε καλοί και αξίζουμε να καταφέρουμε να πάμε στο Final Six πάλι σαν πρώτοι!»

Γιάννης Φουντούλης: «Ήταν μια σημαντική νίκη για εμάς η σημερινή. Την χρειαζόμασταν για να συνεχίσουμε στο στόχο μας που είναι η διεκδίκηση της 1ης θέσης. Νομίζω ότι σεβαστήκαμε τον αντίπαλο, κατά διαστήματα ήμασταν αρκετά καλοί στο παιχνίδι και πλέον στρέφουμε την προσοχή μας στο επόμενο κρίσιμο παιχνίδι με τη Ζόλνοκ όπου θέλουμε τη νίκη ώστε να πάρουμε την πρώτη θέση στον όμιλο».

 

Τελευταία Νέα