Mπολτ: «Ζω για να εμπνέω άλλους»

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Mπολτ: «Ζω για να εμπνέω άλλους»

bet365

Ο κάτοχος 9 χρυσών ολυμπιακών μεταλλίων και 11 επίσης χρυσών παγκοσμίων πρωταθλημάτων νιώθοντας ότι πλέον δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν, του μένει μόνο ένα πράγμα να εμπνεύσει τα νέα παιδιά!

Ο Τζαμαϊκανός, ο οποίος προσφάτως αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής της χρονιάς από την IAAF στο Μονακό, στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της απονομής τόνισε: «Όταν αναδεικνύεσαι αθλητής της χρονιάς, σημαίνει ότι ανταμείβεται η σκληρή δουλειά. Ετσι, το να το κερδίζω για 6η χρονιά, σημαίνει για μένα τόσα όσα και όταν το πήρα για πρώτη φορά».

Ο Μπολτ χαρακτήρισε τον εαυτό του ζωντανό θρύλο και αναφερόμενος σε όσους το 2012 είπαν ότι αν κέρδιζε τα τρία χρυσά θα γινόταν θρύλο σημείωσε: «Λοιπόν τώρα πρέπει να σταματήσουν να μιλούν. Είμαι ένα ζωντανός θρύλος».

Αναφερόμενος στην πιθανότητα κατάρριψης του παγκοσμίου ρεκόρ στα 200μ., ο Μπολτ, ο οποίος έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι στο Λονδίνο θα αγωνιστεί μόνο στα 100 μ. και στην σκυταλοδρομία είπε: «Μετά την περσινή σεζόν κατάλαβα ότι όσο σκληρά και να προσπαθήσω αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να κάνω παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ.».

Μοναδική φιλοδοξία του Μπολτ, όπως αποκάλυψε πρόσφατα στη Μελβούρνη, όπου βρέθηκε προσκεκλημένος είναι να αποτελέσει έμπνευση για τους νέους: «Ζω για να εμπνέω άλλους. Είναι υπέροχο συναίσθημα να γνωρίζεις ότι μπορείς να εμπνεύσεις άλλους για να πετύχουν σπουδαία πράγματα».

 

Τελευταία Νέα