Η Σερένα Γουίλιαμς θίγει το θέμα ισότητας των δύο φύλων

Η Σερένα Γουίλιαμς θίγει το θέμα ισότητας των δύο φύλων

Η Σερένα Γουίλιαμς με ανοικτή επιστολή της στο Porter Magazine θίγει το θέμα της ισότητας των δύο φύλων, προτρέποντας τα νέα κορίτσια μην σταματούν να κυνηγούν τα όνειρα τους. 

Η Σερένα Γουίλιαμς θίγει το θέμα ισότητας των δύο φύλων

Η επιστολή της Σερένα Γουίλιαμς:

«Είχα την τύχη να έχω μια οικογένεια που με στήριξε στο όνειρό μου και με ενθάρρυνε να το ακολουθήσω. Έμαθα να μη φοβάμαι. Έμαθα πόσο σημαντικό ήταν να παλεύω για ένα όνειρο και, το πιο σημαντικό, έμαθα να ονειρεύομαι μεγάλα πράγματα. Η μάχη μου ξεκίνησε όταν ήμουν τριών ετών και δεν έχω σταματήσει να τη δίνω από τότε.

Όπως γνωρίζουμε, πολύ συχνά οι γυναίκες δεν έχουν αρκετή υποστήριξη και αποθαρρύνονται από το να ακολουθήσουν τα μονοπάτια τους. Ελπίζω μαζί να μπορέσουμε να το αλλάξουμε αυτό.

Για μένα, είναι ζήτημα ανθεκτικότητας. Αυτό που οι άλλοι ονομάζουν ελαττώματα ή μειονεκτήματα για μένα, για τη φυλή μου, για το φύλο μου, το αγκαλιάζω και μου δίνει περισσότερη ενέργεια για να επιτύχω. Ποτέ δεν άφηνα κανέναν να ορίσει τις δυνατότητές μου. Όρισα μόνη μου το μέλλον μου.

Έτσι, όταν ήρθε το θέμα της ισότητας στις αμοιβές, απογοητεύτηκα γιατί γνώριζα από πρώτο χέρι πως όλες οι τενίστριες έχουν κάνει την ίδια σκληρή δουλειά, τις ίδιες θυσίες με τους άνδρες τενίστες για να φτάσουν εδώ. Δε θα ήθελα ποτέ η κόρη μου να κερδίζει λιγότερα χρήματα από τον γιο μου, για την ίδια εργασία. Ούτε εσείς θα το θέλατε.

Όπως γνωρίζουμε, οι γυναίκες πρέπει να ξεπεράσουν πολλά εμπόδια στο δρόμο τους προς την επιτυχία. Ένα από αυτά, είναι ο τρόπος που συνεχώς μας υπενθυμίζουν πως δεν είμαστε άνδρες, λες και αυτό είναι ελάττωμα. Με χαρακτηρίζουν μια από τις καλύτερες γυναίκες αθλήτριες του κόσμου.

Λένε ποτέ όμως πως ο ΛεΜπρόν είναι ένας από τους καλύτερους άνδρες αθλητές του κόσμου; Ο Τάιγκερ; Ο Φέντερερ; Γιατί όχι; Σίγουρα δεν είναι γυναίκες. Ποτέ δεν πρέπει να το ξεχάσουμε αυτό και να μην διεκδικήσουμε να το αλλάξουμε. Πρέπει να κρινόμαστε από τα επιτεύγματά μας και όχι από το φύλο μας.

Για όλα όσα έχω πετύχει στη ζωή μου, είμαι βαθιά ευγνώμων που έχω βιώσει όλα τα καλά και τα άσχημα που συνοδεύουν την επιτυχία. Ελπίζω πως η ιστορία μου, και οι δικές σας, θα εμπνεύσουν τις νέες γυναίκες να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να δείξουν ακλόνητη ανθεκτικότητα.

Πρέπει να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε μεγάλα πράγματα και με αυτόν τον τρόπο θα ενδυναμώσουμε την επόμενη γενιά των γυναικών, ώστε να είναι εξίσου τολμηρές στις επιδιώξεις τους».

Best of internet