Πρεσβευτής ο Φιλιππίδης στον Πειραιά!

Gazzetta team
Πρεσβευτής ο Φιλιππίδης στον Πειραιά!

bet365

Η περιοδεία των Βίκος Street Relays ολοκληρώνεται την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στον Πειραιά.

Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας ετοιμάζεται να υποδεχθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την πιο πρωτότυπη σειρά σκυταλοδρομιών στην οποία ελάχιστη σημασία έχει ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα του τερματισμού. Ο φιλανθρωπικός σκοπός των αγώνων έχει συγκινήσει χιλιάδες απλού κόσμου αλλά και διακεκριμένους αθλητές ανά την Ελλάδα. Ο σπουδαίος Κώστας Φιλιππίδης στήριξε κυριολεκτικά από την πρώτη στιγμή τα Βίκος Street Relays. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του επί κοντώ υπήρξε πρεσβευτής του παρθενικού αγώνα πριν από τρία χρόνια και από τότε, ανταποκρίνεται με μεγάλη χαρά στο κάλεσμα των διοργανωτών· ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τη στήριξη παιδιών που έχουν ανάγκη. Ο Φιλιππίδης μίλησε για τόσο για τη φετινή χρονιά όσο και για τα Βίκος Street Relays, στέλνοντας παράλληλα το δικό του μήνυμα για τον επερχόμενο αγώνα.

Πώς κύλησε η περσινή αγωνιστική χρονιά;

Πέρυσι αλλάξαμε πολλά πράγματα και ένα από αυτά ήταν τα κοντάρια. Ήταν αλλαγή που έπρεπε να γίνει προκειμένου να κυνηγήσουμε το κάτι καλύτερο στους αγώνες. Ωστόσο δεν ήρθαν τα πράγματα έτσι όπως περιμέναμε. Δεν υπήρχε ο χρόνος για να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα. Γυρίσαμε στα παλιά κοντάρια, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες υπήρχαν εμπόδια από τεχνικά ζητήματα και κακοκαιρία.

Τι γεύση σου άφησε το Ρίο;

Ήταν η δεύτερη φορά που συμμετείχα σε Ολυμπιακούς Αγώνες και κατέλαβα την έβδομη θέση. Σίγουρα ήθελα κάτι καλύτερο και να παλέψω για το μετάλλιο. Ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση καθώς είχα προκριθεί εύκολα στον τελικό. Αλλά δυστυχώς συνέβησαν οι αναποδιές που δε μου επέτρεψαν να κάνω τον αγώνα που ήθελα.

Ποια ήταν τα σημεία που έκριναν την απόδοσή σου;

Ο αγώνας σταμάτησε για μιάμιση ώρα λόγω καταιγίδας. Όμως ακόμα και όταν ξεκίνησε εκ νέου, δημιουργήθηκε πρόβλημα με τους στυλοβάτες. Τότε υπήρχε νέα αναμονή 45 λεπτών. Όπως και να΄χει, αυτά τα προβλήματα σε αποσυντονίζουν.

Ποιος είναι ο αγωνιστικός σου σχεδιασμός για τη συνέχεια;

Έχω ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες τις προπονήσεις. Για αρχή τα πλάνα μου περιλαμβάνουν αγώνες στον κλειστό στίβο. Ο πρώτος μου θα είναι στις 14 Ιανουαρίου στη Γαλλία.

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες που είναι ο υπέρτατος στόχος κάθε αθλητή πώς γίνεται η μετάβαση στο νέο κύκλο προετοιμασίας;

Το γεγονός πως τελειώνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες δε σημαίνει πως σταματάει κάτι. Για εμάς τους αθλητές υπάρχει μία συνέχεια στην αγωνιστική δράση. Για παράδειγμα μετά το Ρίο συμμετείχα και σε μίτινγκ. Έπειτα ξεκουράστηκα για ένα μικρό διάστημα και μετά την αποθεραπεία άρχισα ξανά προπονήσεις.

Τι σημαίνει για σένα να είσαι πρεσβευτής των Street Relays;

Χαίρομαι πάρα πολύ. Ήμουν πρεσβευτής από τον πρώτο αγώνα που έγινε στη Ραφήνα πριν από τρία χρόνια. Τα μηνύματα της διοργάνωσης είναι πολλαπλά και δεν έχει σημασία ποιος θα τερματίσει πρώτος στον αγώνα. Ο σκοπός είναι φιλανθρωπικός. Συγκεκριμένα τα Street Relays του Πειραιά θα πραγματοποιηθούν για την ενίσχυση του ιδρύματος «Παιδικό Σπίτι». Έχει μεγάλη σημασία να συμβάλλουμε όλοι μας όπως μπορούμε ώστε ο αγώνας να κοινοποιηθεί στον κόσμο και να ενισχύσουμε το έργο του ιδρύματος.

Το δικό σου μήνυμα που στέλνεις;

Όποιος μπορεί, ας έρθει να τρέξει ανεξάρτητα από την ηλικία ή το φύλο του! Η σκυτάλη συμβολίζει τη συνεργασία. Μεταφέρει το μήνυμα πως ο κάθε άνθρωπος πρέπει να στηρίζει τον διπλανό του. Πρέπει όλοι μας να συνυπάρχουμε αρμονικά το οποίο δυστυχώς στις μέρες μας δε συμβαίνει.

 

Τελευταία Νέα