«Θα είμαστε δίπλα σας, η Κορακάκη θα τιμηθεί όταν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της»... (pics)

Αργυρώ Γιαννουδάκη
«Θα είμαστε δίπλα σας, η Κορακάκη θα τιμηθεί όταν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της»... (pics)

bet365

Μέρος της ελληνικής ολυμπιακή αποστολή βραβεύτηκε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυόπουλο, ο οποίος και τους υποσχέθηκε ότι από εδώ και πέρα η Πολιτεία θα είναι στο πλευρό των αθλητών, διευκρινίζοντας ότι θα βραβευτούν και οι υπόλοιποι όταν θα είναι διαθέσιμοι...

Στο προεδρικό Μέγαρο μετέβη η ελληνική Ολυμπιακή αποστολή, για να τιμηθεί δεόντως από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Η ομιλία του προέδρου της Δημοκρατίας ξεκίνησε, κάνοντας ξεκάθαρο πως η Άννα Κορακάκη θα τιμηθεί ξεχωριστά: «Είμαστε οι περισσότεροι εδώ στο προεδρικό Μέγαρο με τη διευκρίνηση ότι λείπουν, όπως συμβαίνει με την Άννα Κορακάκη, θα συναντηθούμε όταν ολοκληρώσουν τις δικές τους υποχρεώσεις.

Θέλω να σας πω με απόλυτη ειλικρίνεια ότι η παρουσία σας εδώ σήμερα είναι κάτι που είναι αυτονόητο, γιατί η πολιτεία πρέπει σε εσάς να αποδώσει αυτό που πραγματικά σας ανήκει.

Είμαστε περήφανοι για εσάς, διότι με το ήθος και τις επιδόσεις αποδείξατε ότι εσείς οι αθλητές της Ελλάδας εκφράζετε όσο κανένας άλλος το Ολυμπιακό πνεύμα, που κατάγεται ευθέως από το αρχαίο ολυμπιακό πνεύμα. Συνδυάσατε υπέροχα το ευ αγωνίζεσθαι με το αιέν αριστεύειν.

Είστε η ζωντανή έκφραση της αριστείας για την τεράστια προσπάθεια, την μοναχική προσπάθεια. Ο δεύτερος λόγος που αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω θερμά είναι γιατί εκφράζετε για τη νέα γενιά ένα σύμβολο, ένα παράδειγμα ζωής, τι μπορεί να πετύχει ο νέος Ελληνας όταν έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του.

Γνωρίζω τα προβλήματα που αντιμετωπίσατε και αντιμετωπίζετε και σας λέω ότι η Πολιτεία θα κάνει τα πάντα για να μπορέσετε κι εσείς και η οι νέοι αθλητές που θα ακολουθήσουν να κάνουν τη δουλειά τους ευκολότερα. Συμπέρασμα είναι ότι αυτές οι στιγμές είναι εμπειρία ζωής και για εμάς και για εσάς.

Είμαστε περήφανοι γιατί χάρη σε εσάς η γαλανόλευκη έχει φτάσει στα πέρατα της οικουμένης και μάλιστα με τον πιο αινιγματικό τρόπο, το συμβολισμό τι σημαίνει Ελλάδα, πραγματικό Ολυμπιακό πνεύμα, τι σημαίνει ελληνικό πνεύμα. Σας ευχαριστώ γιατί μας κάνατε όλους τους Έλληνες περήφανους»,

είπε χαρακτηριστικά ο Παυλόπουλος και συνέχισε δίνοντας την υπόσχεση ότι από εδώ και πέρα η πολιτεία θα είναι δίπλα στους αθλητές, κάτι που έχει υποχρέωση να το κάνει. Τόνισε, δε, πως αυτό δεν αποτελεί ψεύτικη υπόσχεση αλλά είναι πραγματικό το ενδιαφέρον.

Μετά την ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος έδωσε στον πρώτο πολίτη της χώρας, μία σημαία με τις υπογραφές των ολυμπιονικών.

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Κοντονής είπε ότι παρά τα προβλήματα γίνεται προσπάθεια από την Κυβέρνηση να κάνει το καλύτερο δυνατό, δημιουργώντας τις όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για τις προπονήσεις των αθλητών:

«Υποδεχόμαστε σήμερα στην προεδρία της Δημοκρατίας τους Έλληνες και τις Ελληνίδες αθλήτριες που ήταν στην Ολυμπιάδα του Ρίο, είναι μεγάλη χαρά διότι μετά από αρκετά χρόνια η Ελλάδα ξαναλάμπει μέσ από την προσπάθεια και τον κόπο τω αθλητών και αθλητριών.

Καθήκον της Πολιτείας και του κράτους είναι να αποδίδει στη νεολαία αθλητικούς χώρους, θα ήθελα να τονίσω ότι παραλάβαμε μία κατάσταση που ξεπερνά κάθε φαντασία. Καταβάλαμε τεράστια προσπάθεια εδώ και 1,5 χρόνο, ώστε αθλητικοί χώροι να πάψουν να είναι ακατάλληλοι.

Προσπαθήσαμε με έργα και όχι με λόγια να διορθώσουμε λάθη της τελευταίας 10ετίας και να διορθώσουμε την κατάσταση εγκατάλειψης, αποδίδοντας το προπονητήριο του στίβου στο ΟΑΚΑ, το οποίο κάθε χειμώνα γινόταν λίμνη, αδειοδοτήθηκε το κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ και έπειτα από 4 χρόνια διεξήχθησαν ξανά αγώνες, ενώ προχωρήσαμε στην επαναδιαπραγμάτευση, ώστε να μην ξηλωθεί η εγκατάσταση στον Αγιο Κοσμά και να παραμείνει μέσα στο μητροπολιτικό πάρκο.

Η Βουλή θα ψηφίσει κανονισμό λειτουργίας στο κλειστό γήπεδο της Παιανίας, όπου παλιότερα διεξάγονταν αγώνες κλειστού στίβου και όλα αυτά χωρίς φωτογράφους, χωρίς κανάλια και χωρίς τυμπανοκρουσίες. Αυτή είναι η υποχρέωση της πολιτείας και την έπραξε μέσα σε συνθήκες κρίσης και αυστηρού δημοσιονομικού ελέγχου.

Τα μετάλλια και η λάμψη της προσπάθειας ανήκει στους αθλητές, τους προπονητές και τις οικογένειες τους, οι οποίοι βοήθησαν να φτάσουν έως εκεί. Να ευχαριστήσω τονπρόεδρο της ΕΟΕ, γιατί είχε ένα μεγαλοφυές σχέδιο μέσω του προγράμματος «υιοθετείστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο» και πέτυχε πολλοί αθλητές μέσα από αυτήν την οργανωμένη προσπάθεια να βοηθηθούν και ευχαριστούμε και τους χορηγούς γι αυτό.

Θέλω να υποσχεθώ η προσπάθεια της Πολιτείας για εξοικονόμηση πόρων να συνεχιστεί μέσω των ελέγχων που πρέπει να γίνονται και θα γίνονται, γιατί τα χρήματα αυτά είναι δικά σας, των Ελλήνων αθλητών και εσάς πρέπει να αποδίδονται, με σύγχρονες εγκαταστάσεις και όχι εγκαταλελειμμένους αθλητικούς χώρους»

Άπαντες έλαβαν, αναμνηστικά δώρα δια χειρός του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος μίλησε με τον κάθε αθλητή ιδιαιτέρως, δείχνοντας μάλιστα ότι παρακολούθησε τις προσπάθειες. Χαρακτηριστική ήταν η κουβέντα που είχε με τον Σπύρο Γιαννιώτη για τα τελευταία μέτρα, με τον ασημένιο Ολυμπιονίκη να λέει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων:

«Κατάλαβα ότι εκείνη την ώρα δημιουργούσα έναν πανικό με την καλή έννοια στην Ελλάδα σε όσους με παρακολουθούσαν έως ότου καταλάβουν σε ποια θέση βρίσκομαι». Επίσης, εκείνο που έκανε εντύπωση στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως είπε αργότερα στην κατ' ιδίαν συνομιλία που είχε με τους αθλητές είναι πως ότι όλοι είχαν μια βεβαιότητα ότι θα φτάσουν στο μετάλλιο πριν ξεκινήσουν την προσπάθειά τους.

Ειδικά στάθηκε στον Λευτέρη Πετρούνια, τον Σπύρο Γιαννιώτη και την Κατερίνα Στεφανίδη οι οποίοι δεν έδειξαν τον παραμικρό φόβο στον αγώνα, αλλά είχαν προετοιμαστεί για να εκτελέσουν άψογα αυτό για το οποίο είχαν προετοιμαστεί.

Εγώ το πα στο σκύλο μου κι σκύλος στην ουρά του!

Το παρασκήνιο της ασυνεννοησίας δεν έχει προηγούμενο, αφού καθένας από την πλευρά του αρνείται ότι ευθύνεται για το γεγονός ότι η Άννα Κορακάκη δεν παρέστη στην εκδήλωση. Πως έχουν όμως τα πράγματα.

Ο πατέρας και προπονητής της δις Ολυμπιονίκου στο Ρίο Άννας Κορακάκη, Τάσος, χθες το βράδυ ενημερώθηκε από δημοσιογράφους για τη βράβευση στην οποία δεν είχε προσκληθεί. Αμέσως μετά επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Σπύρο Καπράλο, ο οποίος δήλωσε άγνοια από τη στιγμή που δεν ήταν εκείνος που είχε την ευθύνη ενημέρωσης των αθλητών. Άγνοια δήλωσε και ο αρχηγός της Ελληνικής αποστολής, Ισίδωρος Κούβελος, ο οποίος δήλωσε στο gazzetta.gr (ΕΔΩ) ότι έγινε λάθος από τη γραμματεία της της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Άγνοια και ο υπαρχηγός της ελληνικής αποστολής, Μανώλης Κολυμπάδης.

Ο κύριος Καπράλος χθες το βράδυ ενημέρωσε την Προεδρία για την παράλειψη, η οποία με τη σειρά της επικοινώνησε με τον Τάσο Κορακάκη προκειμένου να μεταβεί μια άλλη ημέρα για την βράβευση η αθλήτρια και να λυθεί το θέμα με αυτόν τον τρόπο.

Ο πατέρας και προπονητής της αθλήτριας δέχτηκε να γίνει αυτό, όχι με «αντάλλαγμα»όμως να χρεωθεί η κόρη του ότι με δική της ευθύνη δεν βρέθηκε εκεί και έτσι ήρθε στην επιφάνεια το θέμα, για το οποίο φαίνεται ότι όντως δεν υπήρχε κακή πρόθεση, αλλά ήταν αποτέλεσμα βιαστικών ενεργειών.

Είναι γεγονός ότι όλοι οι αθλητές ενημερώθηκαν αργά χθες το βράδυ, ωστόσο αυτό δεν δικαιολογεί το γεγονός το ξέχασαν τη χρυσή Ολυμπιονίκη της σκοποβολής και ούτε τον τρόπο που πήγε να καλυφθεί.

 

Τελευταία Νέα