O «ασημένιος» ολυμπιονίκης με προπονητή το Youtube!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
O «ασημένιος» ολυμπιονίκης με προπονητή το Youtube!

bet365

O Tζούλιους Γιέγκο έφτασε στο δεύτερο σκαλί του ολυμπιακού βάθρου στον ακοντισμό έχοντας στα πρώτα του βήματα προπονητή το Youtube και ξύλα αντί για ακόντια!

Ο 27χρονος Κενυάτης, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο στο Ρίο με βολή στα 88.24 μ. έμαθε τεχνική παρακολουθώντας τις προσπάθειες των Γιαν Ζελέζνι και Αντρέας Θόρκλιντσεν, ενώ τα πρώτα του αυτοσχέδια κοντάρια τα κατασκεύασε από ξύλα.

Το 2003 «έγραψε» τις πρώτες του συμμετοχές σε σχολικούς αγώνες και στα 18 του, το 2008 αναδείχθηκε πρωταθλητής Κένυας.

Δύο χρόνια αργότερα εντάχθηκε στην εθνική ομάδα της χώρας του, κατακτώντας την τρίτη θέση στο Αφρικανικό Πρωτάθλημα, εξακολουθώντας να προπονείται χωρίς τη βοήθεια προπονητή.

Το 2011 με βολή στα 78.34μ. κατέρριψε το εθνικό ρεκόρ, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου να του δίνει υποτροφία για για το πιστοποιημένο της κέντρο στο Κουορτάνε της Φινλανδίας, εν' όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Στους Αγώνες του 2012 ο Γιέγκο κατετάγη 12ος, ενώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου κατέκτησε τη νίκη με βολή στα 92,72μ.

Το χρυσό δεν έμελλε να έρθει στο Ρίο, αφού μετά την μία και μοναδική ρίψη που έκανε τραυματίστηκε στον αστράγαλο και αποσύρθηκε.

 

Τελευταία Νέα