Γιατί είναι αποτυχία η τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς;

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Γιατί είναι αποτυχία η τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς;

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος απορεί με τα αρνητικά σχόλια για την τέταρτη θέση των Νικολαϊδου – Ασουμανάκη στην κωπηλασία στο Ρίο!

Στην Ελλάδας της υπερβολής και της ευκολίας στον σχολιασμό, η Κατερίνα Νικολαϊδου και η Σοφία Ασουμανάκη απέτυχαν! Τα δύο κορίτσια δεν ανέβηκαν στο βάθρο, γεγονός που δεν άρεσε σε ορισμένους και άρχισαν την κριτική για τη εσφαλμένη εκκίνηση, για τα λάθη που έκαναν, γιατί δεν πήραν μετάλλιο.

Μαθημένοι τόσο χρόνια σε μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες μας κακοφάνηκε η τέταρτη θέση. Εθνος νικητών, μόνο μετάλλια θέλουμε, όλα τα άλλα τα πετάμε…

Πρέπει λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα όχι μόνο για τα δύο κορίτσια της κωπηλασίας, αλλά για τους περισσότερους αθλητές μας. Οσο επιθυμούν οι ίδιοι, το μετάλλιο ή τη διάκριση, δεν την θέλει κανείς άλλος ston k;osmo και να ξέρετε ότι σε πολύ μεγάλο ποσοστό δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό! Αρα τη χαρά ή τη στενοχώρια για το αποτέλεσμα, τη βιώνουν πολύ πιο έντονα απ’ όλους μας, όπως φάνηκε και από το δάκρυ της Ασουμανάκη μετά τον τελικό.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι συγκεντρωμένη η αφρόκρεμα των αθλητών όλου του κόσμου, που επί τέσσερα χρόνια ξυπνάνε και κοιμούνται με την επιτυχία στο μυαλό εν αντιθέσει με εμάς που τους θυμόμαστε κάθε τέσσερα χρόνια.

Ο κάθε αθλητής έχει να αντιμετωπίσει τους καλύτερους και οι λεπτομέρειες που μπορούν να σε οδηγήσουν από το θρίαμβο στο… γκρεμό είναι πολλές και συνήθως δυσδιάκριτες. Είδατε τι έγινε στη χθεσινή κούρσα του Φελπς, όπου ο Αμερικανός μαζί με άλλους δύο έπεσαν μαζί στον τερματισμό και μοιράστηκαν το ασημένιο. Επομένως η τρίτη από την τέταρτη θέση απέχει μία… τρίχα και μπορεί σε τέτοιο επίπεδο να παίξει σημαντικό ρόλο και η τύχη.

Να πάμε στα συγκεκριμένα κορίτσια τώρα, τις οποίοι κάποιοι «κρέμασαν» επειδή δεν ανέβηκαν στο βάθρο. Πριν βιαστούμε, όμως, να τις κρίνουμε ας δούμε ότι η Ασουμανάκη είναι 19 ετών με μόλις τρία χρόνια ενασχόλησης με την κωπηλασία, ενώ η Νικολαϊδου είναι 23, Μιλάμε δηλαδή για δύο νέα κορίτσια που αντί να έχουν το μυαλό τους μόνο στις βόλτες, τα χέρια τους έχουν βγάλει ρόζους από το κουπί!

Προσπάθησαν, το πάλεψαν, αλλά δεν πήραν μετάλλιο. Είναι, όμως, τέταρτες στον κόσμο. Ξέρετε άραγε πολλούς Ελληνες που είναι τέταρτοι στον κόσμο; Οσον αφορά και την κωπηλασία, μπορεί να μην πήρε μετάλλιο για πρώτη φορά μετά το 2004, αλλά μπορεί να υπερηφανεύεται για μία 4η, μία 6η και μία 8η θέση!

Με εξαίρεση τη σκοποβολή ποιο άλλο άθλημα με Ελληνες το έχει πετύχει εδώ στο Ρίο;

Y.Γ. Το πρόβλημα της 4ης θέσης, είναι ότι πρόκειται για την πιο άχαρη θέση. Αν είσαι 5ος, 6ος , 7ος, λες με πέρασαν και άλλοι και δεν τρέχει τίποτα. Με την τέταρτη θέση σου μένει πάντα η πίκρα ότι πλησίασες τόσο κοντά στο βάθρο αλλά δεν ανέβηκες

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος