Kατάθεση βραζιλιάνικης ψυχής!

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Kατάθεση βραζιλιάνικης ψυχής!

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος με μόλις 3,5 ώρες ύπνο ψιθυρίζει ακόμα τα τραγούδια που άκουσε στο Μαρακανά και γράφει για την alegria που έζησε στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Αlegria στα βραζιλιάνικα σημαίνει χαρά και ήταν αυτό το συναίσθημα που έβγαλαν οι Βραζιλιάνοι διοργανωτές στην Τελετή Εναρξης των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων. Παραμερίζοντας για τέσσερις ώρες τα προβλήματα τους, τις ελλείψεις στη διοργάνωση των Αγώνων, την κριτική που δέχονται οι διοργανωτές άνοιξαν τη ψυχή τους και έβγαλαν προς τα έξω χαρά.

Αυτό άλλωστε που κάνουν μία ζωή, χθες το βράδυ το έκαναν πιο επίσημα προκειμένου να τους δει και να τους ακούσει όλος ο κόσμος. Γράφοντας στο Live του gazzetta.gr στην Τελετή είδα αρκετά μηνύματα αναγνωστών που έγραφαν για τη μικρή παρουσίαση της ιστορίας τους, για τα... έντομα που έδειχναν, αλλά και για τον υπερβολικό ρυθμό.

Μα αυτό ξένουν να κάνουν καλύτερα και αυτό παρουσίασαν σε όλη τον κόσμο. Το είχαν πει μάλιστα από την αρχή, ότι μία χώρα με ιστορία 500-600 ετών δεν μπορεί να συγκριθεί με την Αθήνα και το Πεκίνο σε όρους ιστορικούς, δεν μπορούν να πιάσουν τους Βρετανούς από άποψη τεχνολογίας και κόλπων. Ετσι αποφάσισαν να κινηθούν στα μονοπάτια που ξέρους και μας έδειξαν αυτά στο οποίο είναι ικανοί και έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα παγκοσμίως. Aκόμα και το βωμό τον άναψαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, από τη στιγμή που στις προηγούμενες διοργανώσεις τα είχαμε δει όλα!

H Zιζέλ ήταν το νέο girl from Ipanema σε μία από τις πιο όμορφες στιγμές της βραδιάς, οι Gilberto Gil, Caetano Veloso και Αnnita μαζί με άλλους νεότερους ερμηνευτές εκτόξευσαν τις μουσικές της Βραζιλίας και στο τέλος δεν θα μπορούσε να λείπει μία τεράστια παρέλαση με χορευτές σάμπα!

Μας παρουσίασαν ακόμα τα τροπικά τους δάση, τα έντομα τους, ενώ δεν έκρυψαν τα προβλήματα κάτω από το... χαλάκι και το σκηνικό με την αναπαράσταση με τις φαβέλες, ανέδειξε μία χαρακτηριστική αλλά και σκληρή εικόνα της σύγχρονης Βραζιλίας.

Και για να μην κατηγορηθούν για... ελαφρότητα, έστειλαν το οικολογικό μήνυμα τους για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την καταστροφή του πλανήτη, ενώ για φινάλε ακολούθησαν την πεπατημένη με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.

Μέσα σε τέσσερις ώρες λοιπόν που διήρκησε η Τελετή Εναρξης, οι διοργανωτές δεν έκαναν τομή στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, ούτε άλλαξαν τον κόσμο. Κατάφεραν, όμως, να μας κάνουν να χαμογελάσουμε και να νιώσουμε λίγη από την alegria τους!

Y. Γ. Και το gazzetta.gr ¨ηταν σε μία γωνία του Μαρακανά και κρυφοκοίταζε!!!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος