H κόκκινη τον φρέναρε!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
H κόκκινη τον φρέναρε!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος ανατρέχει μέσω του blog του στην προηγούμενη ευρωπαϊκή εμπειρία του Λεονάρντο Ζαρντίμ, πριν το ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ, από τον πάγκο πια του Ολυμπιακού.

Όπως και να το κάνουμε είναι ένα θέμα για τον Ολυμπιακό η απειρία του προπονητή του από το Τσάμπιονς Λιγκ-ως γνωστόν ο Ζαρντίμ θα κάνει ντεμπούτο στη διοργάνωση την προσεχή Τρίτη στον αγώνα με τη Σάλκε.

Όμως η μόνη άλλη ευρωπαϊκή εμπειρία του Πορτογάλου τεχνικού, πέρσι με την Μπράγκα, ήταν ίσως ένα δείγμα ότι ο Ζαρντίμ δεν παρατάει εύκολα τα όπλα και σ΄ αυτό το επίπεδο. Δίνει τις μάχες του και αν μη τι άλλο πουλάει ακριβά το τομάρι του.

Η Μπράγκα, λοιπόν, είχε πέρσι παίξει προκριματικά στο Γιουρόπα Λιγκ, Αύγουστο μήνα. Ο Ζαρντίμ τα χρειάστηκε με το 0-0 του α΄ αγώνα, εντός έδρας, εναντίον της ελβετικής Γιούνγκ Μπόϊς, αλλά μπόρεσε και πέρασε στους ομίλους παίρνοντας 2-2 μέσα στην Ελβετία.

Στη φάση των ομίλων ο Ζαρντίμ μπήκε εντυπωσιακά με διπλό μέσα στην Αγγλία επί της Μπέρμπιγχαμ (3-1), αλλά στη συνέχεια σκόνταψε με ήττα 1-2 από την Μπριζ και δη εντός έδρας, σε ένα παιχνίδι που το είχα δει και ήταν άδικο αποτέλεσμα, με ανατροπή στο τέλος.

Η Μπράγκα αμέσως σήκωσε κεφάλι, φέρνοντας δύο καλά αποτελέσματα με τη φετινή αντίπαλο του Παναθηναϊκού, τη Μάριμπορ (1-1 έξω και 5-1 μέσα), αλλά και κερδίζοντας κι εντός έδρας (1-0) την Μπέρμπιγχαμ.

Για να φτάσει το τελευταίο παιχνίδι, στο Βέλγιο με την Μπριζ, όπου ο Ζαρντίμ είχε την ατυχία να παίξει με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του αριστερού μπακ Έλντερσον από το 16ο λεπτό. Κι όμως το ξεπέρασε η Μπράγκα το εμπόδιο, παρότι μάλιστα βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 50. Ισοφάρισε στο 65 (1-1) και πέρασε κι αυτή στην επόμενη φάση.

Στα νοκ άουτ λοιπόν παιχνίδια οι Πορτογάλοι κληρώθηκαν με την Μπεσίκτας. Κι αυτή τη φορά ο Ζαρντίμ δεν μπόρεσε να αποφύγει τον σκόπελο άλλης μίας αποβολής, γρήγορης κι αυτής! Γιατί στο α΄παιχνίδι, εντός έδρας, του αποβλήθηκε ο έξω αριστερά Έλντερ Μπαρμπόσα, μόλις στο 29. Το σοκ έγινε μεγαλύτερο με το 0-1 οκτώ λεπτά αργότερα (37) και στο 78 έγινε και το 0-2. Αποτέλεσμα καταστροφή, που όμως δεν πτόησε την ομάδα του Ζαρντίμ, να πάει στην Τουρκία και να τα παίξει όλα για όλα, κερδίζοντας 1-0 με γκολ από το 25 και διεκδικώντας ως το τέλος την πρόκριση, δείχνοντας παράλληλα ότι εκείνη η αποβολή μέσα στην Πορτογαλία ουσιαστικά την φρέναρε.

Δεν ήταν, άρα, καθόλου κακό το πρώτο ευρωπαϊκό δείγμα του Ζαρντίμ, αν και πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι η Μπράγκα προέρχονταν, την αμέσως προηγούμενη σεζόν, από την απίστευτη επιτυχία της να φτάσει στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Θα είναι μία καλή βάση για τον φετινό Ολυμπιακό, εάν τουλάχιστον παλέψει στο 100% όλα τα παιχνίδια του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κι από εκεί και πέρα, ό,τι καλύτερο προκύψει.

Αλλά αν τα παλεύεις όλα από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, όλο και κάτι καλό θα σου προκύψει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.