Καλός Ντιόγο σε νέο ρόλο

Καλός Ντιόγο σε νέο ρόλο

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του την πρώτη εικόνα των 18 ερυθρόλευκων του φιλικού με την Σπαρτάκ Μόσχας.

Σε ατομικό επίπεδο τι είδα από το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού;

Εντάξει, το εξόφθαλμο είναι ότι η ομάδα έχει δύο πολύ καλούς τερματοφύλακες. Ο Μέγερι έδειξε με τον καλύτερο τρόπο (πέντε σωτήριες επεμβάσεις σε ένα ημίχρονο!) ότι πρέπει να περάσει ο Κάρολ πάνω από το πτώμα του για να του πάρει τη θέση του βασικού γκολκίπερ. Αλλά κι ο Ιρλανδός τη μία φορά που χρειάστηκε να επέμβει, στη φάση του γκολ, πήγε να το σώσει, παρότι ανεπανάληπτο τετ α τετ! Απέκρουσε με το ένα χέρι, αλλά όχι τόσο όσο να αποτρέψει το 1-1. Ο δε Μαγιάρος δικαιώθηκε και για την επιμονή του να διώχνει τις σέντρες με γροθιές, αφού γλιστρούσε η μπάλα λόγω της βροχής και είδαμε τι πήγε να πάθει ο Ρώσος γκολκίπερ όταν πήγε να την μπλοκάρει σε μία φάση στο α΄ μέρος.

Από εκεί και πέρα, μου άρεσε ο Ντιόγο σε «νέο» ρόλο, μεσοκυνηγού, όπως τον έβαζε πέρσι σε κάποια διαστήματα ο Βαλβέρδε-π.χ. στην Ξάνθη αν θυμάστε, όπου παρά την ήττα ήταν πολύ καλός. Ο Βραζιλιάνος όχι απλά έδωσε έτοιμο γκολ στον Πάντελιτς, αλλά έτρεξε πολύ, κέρδισε μάχες, κεφαλιές και φάουλ, ντρίμπλαρε, συνδυάστηκε καλά με συμπαίκτες του. Δεν ξέρω αν ο Ζαρντίμ θα αλλάξει σύστημα και θα παίξει 4-3-3 με τον τρίτο χαφ πίσω από τον φορ, όμως ο Ντιόγο σε αυτό το ρόλο μοιάζει να έχει μέλλον.

Ο Μάρκο ήταν…κλασικός: στη μία ευκαιρία έκανε ένα γκολ! Και γενικά έδειξε καλό βαθμό ετοιμότητας, ειδικά για παίκτη που έλειψε πέντε μήνες. Αντίθετα, ο Τζιμπούρ δεν «έβγαλε» έκρηξη στο παιχνίδι του. Έπρεπε να σουτάρει με το αριστερό εκεί που βγήκε πλάγια. Ο Πάντελιτς, πάντως, τις ντρίμπλες ας τις αποφεύγει, αφού δεν το "έχει". Άλλα είναι τα καλά του στοιχεία.

Ο Αμπντούν κι ο Βλαχοδήμος είχαν λίγες, αλλά καλές στιγμές (ειδικά ο πρώτος), ενώ ο Χαβίτο σα να ξέχασε τη θέση του έξω δεξιά με την χθεσινή του εικόνα!

Στα χαφ ο Φέϊσα είχε μία θετική παρουσία, με κενά όμως, που ειδικά στο α΄ μέρος φάνηκαν αισθητά. Ο Μοντέστο κάλυψε καλά χώρους και όσο άντεχε να πιέσει ψηλά βοήθησε και μπροστά.

Οι Σουμπίνιο, Τάτος έδειξαν ότι ξέρουν μπάλα και μπορούν να δώσουν λύσεις, αλλά πρέπει να πάρουν περισσότερες πρωτοβουλίες επιθετικά και να προσφέρουν περισσότερο κι αμυντικά. Γιατί στο 4-3-3 με δύο εσωτερικά χαφ, οι δύο αυτοί χαφ πρέπει να είναι καλοί μπρος και πίσω.

Αμυντικά οι αδυναμίες ήταν εμφανείς (για να είμαι εντελώς διακριτικός) σε επίπεδο αλληλοκάλυψης και συνεννόησης-κάπου λογικά, καθότι όλοι αυτοί οι παίκτες πρώτη φορά παίζουν μαζί. Ατομικά, όμως, υπάρχει ποιότητα.

Σιόβας και Ντιελνά σε τουλάχιστον δύο τρεις φάσεις δεν συνεργάστηκαν καλά από αριστερά (αλλά κι ο Αμπντούν δεν γύριζε πίσω). Οι δύο αριστεροπόδαροι πρέπει να προσέξουν και τις μακρινές πάσες τους. Ο Σιόβας μοιάζει να μπορεί να κερδίσει πιο εύκολα μία θέση στην ενδεκάδα. Ο Ντιελνά μάλλον καλύτερος του αναμενόμενου, για αναπληρωματικός στη Β΄ κατηγορία Γαλλίας. Ίσως καλύτερος σαν στόπερ, παρά σαν αριστερός μπακ. Στην αρχή είχε θάλασσα, αλλά όταν βρήκε τα πατήματά του βελτιώθηκε. Βαράει κιόλας! Ας τον ξαναδούμε.

Ο Παπάζογλου δεν βοηθήθηκε από το Χαβίτο, προσπάθησε πολύ, είχε καλές επεμβάσεις, όμως έφαγε φάσεις από την πλευρά του και στη φάση του γκολ (1-1) απέκρουσε πολύ άτσαλα. Φαίνεται καλύτερος ως στόπερ, αλλά καλό είναι που μπορεί να παίζει και δεξιά.

Ο Μανωλάς έχει καλά άλματα επιθετικά στις στημένες φάσεις, μπορεί να σώσει με ένα τάκλιν την πιο δύσκολη κατάσταση, δείχνει πραγματικά προικισμένος, αλλά μπορεί και να δώσει δώρο γκολ στον αντίπαλο! Αν το κάνει και στο Τσάμπιονς Λιγκ…Εκτός κι αν κι εκεί μπορεί αμέσως να τα διορθώνει με υπερπροσπάθειες, όπως τώρα.

Ο Ποτουρίδης νομίζω πως είχε μία αξιοσημείωτη σταθερότητα σε ρόλο αριστερού μπακ.

Ο Καραγκούνης δείχνει τσακαλάκος.

Αυτά, βέβαια, ως μία πρώτη εικόνα, γιατί πραγματικά είναι νωρίς. Μία εβδομάδα προετοιμασίας έχουμε…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.