Ο Πύρρος τελευταίος λαμπαδηδρόμος

Gazzetta team
Ο Πύρρος τελευταίος λαμπαδηδρόμος

bet365

Αθλητές που έχουν ανεβάσει ψηλά τα γαλανόλευκα χρώματα σε όλες τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις θα μεταφέρουν τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων, με τον Πύρρο Δήμα να μπαίνει τελευταίος στο Καλλιμάρμαρο, μαζί με τον Κινέζο Λι Νινγκ.

Σε μια ιστορική καινοτομία αποφάσισε να προχωρήσει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με την εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Σπύρου Ζαννιά, καθώς όπως έγινε γνωστό οι Λαμπαδηδρόμοι που θα μεταφέρουν τη φλόγα στο Καλλιμάρμαρο για να παραδοθεί στη συνέχεια στους Βρετανούς θα είναι δύο και όχι ένας.

Μάλιστα η παρουσία τους θα συνδέει συμβολικά τους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, με την Ελλάδα, τη γενέτειρα του θεσμού και κατ’ επέκταση τη διοργάνωση «Λονδίνο 2012». Ο Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Πύρρος Δήμας (1992, 1996, 2000, 2004) και ο Κινέζος Ολυμπιονίκης της γυμναστικής Λι Νινγκ (1984), ο άνθρωπος που άναψε τον βωμό στο Ολυμπιακό στάδιο του Πεκίνου το 2008, θα ανάψουν τον βωμό στο Παναθηναϊκό στάδιο, ώστε να παραδοθεί λίγο αργότερα το ιερό Φως στον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής λόρδο Σεμπάστιαν Κόου, χρυσό Ολυμπιονίκη το 1980 και 1984 στους δρόμους ημιαντοχής.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα εισέλθει νωρίτερα στο Παναθηναϊκό στάδιο από τα χέρια της παγκόσμιας πρωταθλήτριας της κωπηλασίας Χριστίνας Γιαζιτζίδου και θα την παραλάβουν αμέσως μετά, ο ένας μετά τον άλλο, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής Βασίλης Τσολακίδης και η παγκόσμια πρωταθλήτρια της κωπηλασίας Αλεξάνδρα Τσιάβου. Επίσης αποφασίστηκε ομόφωνα, ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα εις ύψος σε κλειστό στίβο, Δημήτρης Χονδροκούκης να ανάψει τον βωμό στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, το βράδυ της 16ης Μαΐου.

Το ιερό φως από τον βωμό της Αρχαίας Ολυμπίας στην τελετή αφής της 10ης Μαΐου θα παραλάβει ο παγκόσμιος πρωταθλητής ανοιχτής θάλασσας Σπύρος Γιαννιώτης.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα