Υπάρχει κέρλινγκ στην Ελλάδα;

Μάκης Σταθάτος
Υπάρχει κέρλινγκ στην Ελλάδα;

bet365

Μπορεί οι περισσότεροι να μην γνωρίζουν τι είναι το κέρλινγκ, αλλά όπως αποκαλύπτει το gazzetta.gr γίνεται προσπάθεια από παράγοντες για να μπει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή!

Σχεδόν μία εβδομάδα μετατέθηκαν οι εκλογές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, από τις 6 στις 11 Φεβρουαρίου μετά από το αίτημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κέρλινγκ (ναι καλά ακούσατε) να συμπεριληφθεί στην Ολομέλεια της ΕΟΕ και να έχει δικαίωμα ψήφου στις επερχόμενες εκλογές.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το κέρλινγκ είναι χειμερινό σπορ ενταγμένο στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, με τους αθλητές να ρίχνουν ένα δίσκο στον πάγο και κάποιους άλλους να... σκουπίζουν τη διαδρομή ώστε να μην έχει εμπόδια η πορεία του δίσκου!

Οι άνθρωποι λοιπόν της συγκεκριμένης Ομοσπονδίας έκαναν ένσταση και ζήτησαν να ενταχθεί το άθλημα τους, στους κόλπους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, έχοντας μάλιστα ως αποδεικτικό στοιχείο ύπαρξης της Ομοσπονδίας, έγγραφο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του κέρλιγκ που το πιστοποιεί.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η Ελληνική Ομοσπονδία Κέρλινγκ δεν έχει καμία δραστηριότητα, άρα δεν πληροί τις απαιτούμενες προυποθέσεις για να ενταχθεί στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής!

Το gazzetta.gr για να ερευνήσει το θέμα μπήκε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας του Κέρλινγκ, η οποία έχει ως τελευταία αγωνιστική δραστηριότητα, το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κέρλινγκ που έγινε στο... Γιακίμοβο της Βουλγαρίας το 2008, δηλαδή πριν από πέντε ολόκληρα χρόνια!

Η ίδια ιστορία είχε συμβεί και πριν από τις προηγούμενες εκλογές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και τελικά ο εκπρόσωπος του κέρλινγκ ναι μεν ψήφισε, αλλά στην πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας αποφασίστηκε ότι δεν είναι σύννομη η παρουσία του στους κόλπους της ΕΟΕ.

Αλλωστε όλα τα χειμερινά σπορ που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων ανήκουν στη στέγη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών .

Η τελική απόφαση πάντως για το αν συμπεριληφθεί στην Ολομέλεια της ΕΟΕ το κέρλινγκ , θα ληφθεί από τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, πριν από τη διενέργεια των εκλογών.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα