Ο Μπέκαμ στην Αθήνα για την Φλόγα!

Ο Μπέκαμ στην Αθήνα για την Φλόγα!

bet365

Είχε ακουστεί σαν φήμη αλλά το gazzetta.gr το επιβεβαιώνει. Ο Αγγλος σούπερ σταρ Ντέηβιντ Μπέκαμ έρχεται στην Αθήνα με την αγγλική αποστολή για την παράδοση της Φλόγας!

Eδώ και καιρό είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ θα ήταν Λαμπαδηδρόμος στην Αρχαία Ολυμπία ωστόσο αυτό δεν επιβεβαιώθηκε. Τελικά ο Αγγλος σούπερ σταρ θα έρθει στην Αθήνα, όχι για να τρέξει κρατώντας την Φλόγα, αλλά για να παρακολουθήσει την Τελετή Παράδοσης, την Πέμπτη 17 Μαϊου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, που αρχίζει στις 18:30!

Οι Αγγλοι διοργανωτές το κρατούσαν μυστικό αλλά τελικά αποκαλύφθηκε ότι ο Μπέκαμ θα έρθει την Πέμπτη για να παρακολουθήσει την Τελετή ενώ δεν αποκλείεται να έχει και κάποιο ρόλο έκπληξη! Το σίγουρο είναι ότι η παρουσία του θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους φιλάθλους της Αθήνας!

Τελειώνει το ταξίδι...

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας που ξεκίνησε στις 10 Μαΐου από την Αρχαία Ολυμπία, ολοκληρώνεται επί ελληνικού εδάφους στις 17 Μαΐου και θα συνεχιστεί εκτός των συνόρων με τελικό προορισμό το Λονδίνο, όπου στις 27 Ιουλίου θα αρχίσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012.

Το απόγευμα της Πέμπτης (17/5) και με κάθε επισημότητα, το Ιερό Φως θα περάσει στα χέρια των διοργανωτών της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης, στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Το Ολυμπιακό Φως θα κατέλθει από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στις επτά το βράδυ θα εισέλθει στο Παναθηναϊκό στάδιο. Στη τελετή παράδοσης θα παρίστανται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και η πριγκίπισσα της Αγγλίας 'Αννα, που στο παρελθόν είχε μετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα της ιππασίας.

Τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι θα είναι οι χρυσοί Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας (άρση βαρών) και ο Κινέζος Λι Νινγκ (γυμναστική), ο άνθρωπος που άναψε τον βωμό στο Ολυμπιακό στάδιο του Πεκίνου στη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008, σε μια πράξη σύνδεσης της προηγούμενης με την επερχόμενη Ολυμπιακή διοργάνωση.

Θα παραλάβουν το ιερό φως κατά σειρά από τους: Χριστίνα Γιαζιτζίδου παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας, Βασίλη Τσολακίδη παγκόσμιο πρωταθλητή ενόργανης γυμναστικής και Αλεξάνδρα Τσιάβου παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας. Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στην πριγκίπισσα 'Αννα, που θα συνοδεύεται από πέντε νεαρά παιδιά από την Μεγάλη Βρετανία, από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο.

Θα προηγηθεί χορός ιερειών σε χορογραφία της Αρτέμιδας Ιγνατίου ενώ αμέσως μετά τη παράδοση του Ιερού Φωτός θα ακολουθήσει μουσικό δρώμενο με τη συμμετοχή τυμπανιστών και παιδιών που θα ευχηθούν με ξεχωριστό τρόπο καλή επιτυχία στην ελληνική ομάδα που θα μετάσχει στους αγώνες του Λονδίνου και με κύριο σύνθημα «Ελλάδα μπορείς». Η Ολυμπιακή Φλόγα θα αναχωρήσει για την βρετανική πρωτεύουσα τη Παρασκευή, 18 Μαΐου από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Το πρόγραμμα

18:45 Πέρας προσέλευσης επισήμων
18:50 'Αφιξη της ΑΒΥ Πριγκίπισσας 'Αννας του Ηνωμένου Βασιλείου
18:55 'Αφιξη Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια
19:00 Ολυμπιακός Ύμνος
Εθνικός Ύμνος Ηνωμένου Βασιλείου
Εθνικός Ύμνος Ελλάδας
'Αφιξη Λαμπαδηδρόμων – Αφή βωμού
Είσοδος Ιερειών στο Στάδιο
Χαιρετισμός του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου
Καπράλου
Χαιρετισμός Προέδρου Οργανωτικής Επιτροπής «Λονδίνο 2012», Λόρδου
Σεμπάστιαν Κόε
Παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας
Αποχώρηση της Ολυμπιακής Φλόγας
20:00 Αποχώρηση του Προέδρου Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα