Η χρυσή καρδιά του Σπύρου Γιαννιώτη

Δήμος Μπουλούκος
Η χρυσή καρδιά του Σπύρου Γιαννιώτη

bet365

O Σπύρος Γιαννιώτης επέστρεψε στην Ελλάδα και λίγο πριν πατήσει το πόδι του, μίλησε στο gazzetta.gr για όλα. Την αγάπη του κόσμου, το χαμένο μετάλλιο αλλά και τον επικείμενο γάμο του.

Εμφανώς πιο ήρεμος, μετά την πίεση του χαμένου μεταλλίου στον μαραθώνιο της κολύμβησης, ο Σπύρος Γιαννιώτης επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο για την επιστροφή στην Ελλάδα. Στην διάρκεια της πτήσης μίλησε στο gazzetta.gr για όλα, ξεκινώντας από το χαμένο μετάλλιο στα 10.000 μέτρα της κολύμβησης, αλλά εκεί που στάθηκε ήταν η αγάπη του κόσμου!

«Πλέον έχω ηρεμήσει λίγο. Σίγουρα υπάρχουν σκέψεις για τον αγώνα, αλλά είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα κι εγώ έδωσα το 100% των δυνατοτήτων μου κι αυτό με ευχαριστεί. Αν κάτι με δυσαρεστεί είναι ότι δεν κατάφερα να ανέβω στο βάθρο, επειδή πίστευα και ακόμα πιστεύω ότι μπορούσα να το πάρω. Αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός, έχει τα ωραία του, έχει και τα άσχημα του. Μέσα από όλα αυτά γινόμαστε πιο δυνατοί και συνεχίζουμε με αγάπη και προσοχή».

Οι Ελληνες, όμως, με κάθε τρόπο σου έδειξαν την αγάπη τους...

«Είναι κάτι παρήγορο. Με έχει κάνει να νιώθω πολύ καλύτερα ψυχολογικά. Κόσμος που δεν με γνωρίζει, άνθρωποι που δεν με ξέρουν, μου γράφουν ότι έκλαψαν με τον αγώνα και κάθε φορά που διαβάζω ένα τέτοιο μήνυμα, με πιάνει και χαρά αλλά και λύπη που δεν μπόρεσα να κάνω κάτι παραπάνω. Το ήθελα και για μένα, το ήθελα και για την χώρα μου, καθώς αυτό ονειρευόμουν. Πάντως είναι πολύ μεγάλη η αγάπη του κόσμου και τους ευχαριστώ όλους πάρα πολύ»

Ολοι συζητάνε ακόμα το ξέσπασμα σου μετά τον αγώνα...

«Ημουν πολύ κουρασμένος, το ένιωσα και έτσι μου βγήκε. Δεν το μετανιώνω γιατί πιστεύω ότι μου έκανε καλό καθώς νομίζω ότι είναι καλό να ξεσπάμε. Ηταν μια μοναδική στιγμή στην ζωή μου, ήταν άσχημη αλλά είναι κάτι που μένει...»

Με όσους έχω μιλήσει, μου λένε δεν πειράζει, ο Σπύρος είναι για μας χρυσός Ολυμπιονίκης.

«Ανατριχιάζω και μόνο που μου το λέτε. Αυτό είναι που μένει, η αγάπη του κόσμου. Νιώθω υπέροχα για αυτή την αγάπη, αλλά και πάλι δεν μπορώ κρύψω την στενοχώρια που έχω μέσα μου».

Μου έκανε εντύπωση ότι μετά τον αγώνα σου δεν σταμάτησες τις προπονήσεις.

«Οταν είσαι αθλητής, είσαι αθλητής και την ώρα που θα τελειώσει το αγώνισμα σου, ό,τι και να έχει γίνει. Συνεχίζω, αυτό κάνω, με αγαπάει το κολύμπι και το αγαπάω και εγώ, όπως και τον αθλητισμό και το κάνω μέσα από την καρδιά μου να εκπροσωπώ την χώρα μου με τον καλύτερο τρόπο.»

Πάντως αποζημιώθηκες και με το γεγονός ότι ήσουν ο σημαιοφόρος της Ελλάδας στην Τελετή Λήξης.

«Εχω νιώσει όλες τις τιμές αλλά αυτή ήταν η μεγαλύτερη, γιατί όταν μεταφέρεις την σημαία της χώρας σου είναι φοβερό. Ηταν πάρα πολύ ωραία και είμαι υπερήφανος που το έκανα αυτό και μάλιστα στην κορυφαία διοργάνωση.»

Ηρθε η ώρα της επιστροφής. Τι θα κάνεις από εδώ και πέρα;

«Τώρα θα ξεκουραστώ ψυχολογικά αλλά θα συνεχίσω να κολυμπάω επειδή το θέλω. Ετσι εκφράζομαι και σίγουρα θα μου φύγει η πίεση που αισθάνομαι τώρα. Υπάρχει και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον άλλο μήνα και το σκέφτομαι να πάω. Είμαι τώρα λίγο πιεσμένος σωματικά αλλά θα δω πως θα είμαι τις επόμενες ημέρες. Αν είμαι καλά θα πάω, θα κολυμπήσω τα 10 χιλιόμετρα και θα το ευχαριστηθώ και αυτό. Πάντως θα αφήσω για λίγο την πισίνα. Κολύμπι μόνο στην θάλασσα, βαρέθηκα να μετράω πλακάκια».

Τον Σεπτέμβριο θα ενωθείς και με θρησκευτικό γάμο με την αγαπημένη σου Ισμήνη.

«Παντρεύομαι τον Σεπτέμβριο. Το 2012 έχει πολλές χαρές αλλά και πολύ κουπί. Θα τραβάω κουπί μετά ως Ελληνας και ως παντρεμένος, αλλά πραγματικά αυτή η χρονιά τα έχει όλα. Είναι ο άνθρωπος μου, έχει καταλάβει τα τελευταία χρόνια τι έχω τραβήξει, ειδικά αυτό το έτος. Με βλέπει συνέχεια με μία βαλίτσα στο χέρι κι όλη την ημέρα να κάνω προπόνηση, να φεύγω στο εξωτερικό και να λείπω για καιρό. Ηταν μια δύσκολη χρονιά αλλά δεν μένω εκεί, γιατί εγώ ως αθλητής πρέπει να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό σε κάθε αγώνα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα