Ομολόγησε ο Σβάρτσερ

Gazzetta team
Ομολόγησε ο Σβάρτσερ

bet365

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Πεκίνου στα 50χλμ βάδην Άλεξ Σβάρτσερ αποκλείστηκε από τους Αγώνες του Λονδίνου λόγω ντόπινγκ και ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ομολόγησε την ενοχή του, δίνοντας μάλιστα και λεπτομέρειες για την αγορά των αναβολικών.

Ο Ιταλός βαδιστής είπε μεταξύ άλλων ότι αγόρασε την ουσία ερυθροποιητίνη στην οποία βρέθηκε «θετικός» από φαρμακείο στην Αττάλεια, τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφού, πρώτα, πήρε τις πληροφορίες που ήθελε μέσω διαδικτύου.

«Άφησα τα χρήματα πάνω στο τραπέζι και κανείς δεν μου δημιούργησε προβλήματα. Κανείς δεν ήξερε τίποτα, ούτε οι γονείς μου, ούτε η κοπέλα μου, ούτε ο προπονητής μου», τόνισε αρχικά.

Και συνέχισε: «Έκανα ένα τεράστιο λάθος, ένιωσα αφόρητη πίεση και δεν κατάφερα να αντισταθώ, αλλά όταν κέρδισα το μετάλλιο στο Πεκίνο, ήμουν απόλυτα καθαρός. Τον Ιούλιο ξυπνούσα στις 2, στις 3 το πρωί, ξέροντας ότι από τις 6 και πέρα θα μπορούσε να έλθει ο έλεγχος ντόπιγκ. Όταν χτύπησαν την πόρτα, σκέφτηκα να πω στην μητέρα μου να μην ανοίξει, αλλά τελικά παρουσιάστηκα, και έδωσα το δείγμα, ξέροντας ότι θα ήταν θετικό», ήταν τα λόγια του Σβάρτσερ, ο οποίος εκτός από την αστική θα τεθεί και ενώπιον της στρατιωτικής δικαιοσύνης, αφού ανήκει στο Σώμα της Αστυνομίας.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι ο αθλητισμός για τον ίδιο τελείωσε, αφού δεν είπε ο Ιταλός αθλητής και καραμπινιέρος, που θα πρέπει να αντιμετωπίσει, τώρα, την αστική και στρατιωτική δικαιοσύνη. Παράλληλα, δήλωσε ότι θα επιστρέψει το σήμα και το όπλο του στο τμήμα.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα