«Η εθνική συνείδηση δεν εξαγοράζεται!»

«Η εθνική συνείδηση δεν εξαγοράζεται!»

bet365

Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας κανόε-καγιάκ, Αντώνης Νικολόπουλος και ο Γερμανός ολυμπιονίκης του σλάλομ, Ισίδωρος Τασιάδης δίνουν μέσω του gazzetta τις εξηγήσεις στο θέμα που δημιουργήθηκε!

Όλα άρχισαν από την δήλωση του 22χρονου Γερμανού, με ελληνικές ρίζες, αθλητή του κανόε-καγιάκ μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο σλάλομ. «Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι με ρώτησαν αν θα κρατήσω την ελληνική σημαία μαζί με την γερμανική, εφόσον καταφέρω να κερδίσω κάποιο μετάλλιο. Η απάντησή μου ήταν “φυσικά και όχι! Θα κρατήσω μόνο τη γερμανική!”. Γιατί πολύ απλά, η Ελλάδα ποτέ δεν μου προσέφερε τίποτε! Ούτε ένα τηλέφωνο δεν με πήρε ποτέ ένας υπεύθυνος για τις κατά καιρούς επιτυχίες μου. Δεν με διεκδίκησε κανείς!», ήταν τα λόγια του γεννημένου στο Άουγκσμπουργκ της Γερμανίας (από Έλληνες γονείς) στο protagon.gr, προκαλώντας ανάμικτα συναισθήματα στην ελληνική αθλητική κοινή γνώμη.

«Θέλω να ζήσω για πάντα στη Γερμανία!»

Το gazzetta.gr έψαξε το θέμα και αρχικά εντόπισε τον Ισίδωρο Σιδέρη στο Λονδίνο και συνομίλησε μαζί του σε άπταιστα ελληνικά. Τα συμπεράσματα δικά σας... «Η Ελλάδα δεν έκανε τίποτε για μένα! Ούτε μου ζήτησαν να ενταχθώ στην Εθνική ομάδα, ούτε τίποτε! Οπότε σε ηλικία 14 ετών, όταν και άρχισα το κανόε-καγιάκ, αποφάσισα να μην φορέσω ποτέ τα ελληνικά χρώματα. Η γερμανική ομοσπονδία με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή, μου βρήκε προπονητή, μου έδωσε μηνιαίο μισθό και με έκανε να αισθανθώ σαν στο σπίτι μου! Από τα 5 έως τα 10 μου, έζησα με τους γονείς μου στην Ελλάδα, αλλά από τότε που ξαναγυρίσαμε στην πατρίδα μου, δεν θέλω να ξαναφύγω. Θέλω να ζήσω για πάντα στη Γερμανία! Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για μένα», μας είπε αρχικά και όταν τον ρωτάμε αν ο ίδιος έκανε κάποια κρούση στην ελληνική ομοσπονδία, μας απαντά με ακόμη πιο προκλητικό τρόπο... «Εγώ θα έπρεπε να ασχοληθώ; Οι Έλληνες θα έπρεπε να έρθουν σε μένα!», πρόσθεσε ο Τασιάδης, που εργάζεται ως αστυφύλακας στη γερμανική αστυνομία, για να συνεχίσει:

«Δεν θα αγγίξω ποτέ την ελληνική σημαία!»

«Με πρωτοέμαθαν από έναν Έλληνα αθλητή, με τον οποίο μέναμε στην ίδια πόλη! (σ.σ.: αναφέρεται στον Χρήστο Τσακμάκη με τον οποίο τον συνδέεται με οικογενειακή φιλία, αλλά οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι δεν “μιλιούνται”). Αυτόν (σ.σ.: δεν αναφέρει ούτε το όνομά του!) τον πήραν στην Ελλάδα και του τα πρόσφεραν όλα, εμένα τίποτε! Δεν με ρώτησαν καν, αν θα ήθελα! Γι' αυτό δεν θα αγγίξω ποτέ την ελληνική σημαία! Ξέρω ότι οι Έλληνες περνούν δύσκολα, αλλά από τη στιγμή που εκείνοι δεν έκαναν τίποτε για μένα, γιατί να κάνω κι εγώ γι' αυτούς! Δε νιώθω Έλληνας, είμαι Γερμανός!», επανέλαβε ο Ισίδωρος Τασιάδης πριν ολοκληρώσουμε τη τηλεφωνική μας επικοινωνία.

«Ψεύδεται ασύστολα για να κρύψει τον ανθελληνισμό του!»

Εν συνεχεία, το gazzetta.gr απευθύνθηκε στον πρόεδρο της ομοσπονδίας κανόε-καγιάκ, Αντώνη Νικολόπουλο, για να καταγράψει την άποψη της ελληνικής πλευράς: «Πέρα από το εθνικό του συναίσθημα, ο κ. Τασιάδης έχει τους δικούς του λόγους για να υποστηρίζει αυτά που υποστηρίζει! Ψεύδεται ασύστολα γιατί του είχε γίνει πρόταση και είχε αρχίσει η διαδικασία της ένταξής του σε ελληνικό σύλλογο, για την ακρίβεια στον Ναυτικό Όμιλο Μεθάνων... Όταν ήταν όλα έτοιμα για να βγει το δελτίο και να συμμετάσχει έτσι και στην Εθνική ομάδα, ο πατέρας του, γιατί τότε ήταν ανήλικος, δεν υπέγραψε για να έρθει στην Ελλάδα. Επιπροσθέτως, εμείς, σαν Ελληνική Ομοσπονδία, επί δέκα μέρες τον φιλοξενήσαμε για να προπονηθεί στην ολυμπιακή πίστα του Ελληνικού αλλά και στον Εύηνο ποταμό, μαζί με τον προπονητή του Κλάους Γκέμπχαρντ. Τώρα, όσον αφορά το γεγονός ότι δεν ασχοληθήκαμε με τις επιτυχίες του, αυτό ήταν επόμενο... Γιατί δηλαδή, θα πρέπει να συγχαρώ έναν αθλητή που αγωνίζεται με την γερμανική σημαία και δεν θέλει να φορέσει τα ελληνικά χρώματα; Η απαίτησή του είναι παράλογη από τη στιγμή που δεν απεδέχθη την πρόταση της ελληνικής ομοσπονδίας! Το παιδί είναι είναι Γερμανός, έχει γερμανοποιηθεί πλήρως! Τι να συζητάμε τώρα... Εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε, απλά δεν ήθελε!», υπερθεμάτισε ο Έλληνας αξιωματούχος της ομοσπονδίας κανόε-καγιάκ, τονίζοντας:

«Την ελληνική σημαία θα την σηκώνουν οι Έλληνες!»

«Ο Τασιάδης έχει ενστερνιστεί απόλυτα τον... γερμανισμό και το λέω ευθέως, είναι Γερμανός αστυφύλακας και τα συμφέροντά του και της οικογένειάς του βρίσκονται στη Γερμανία. Η εθνική συνείδηση, όμως, είναι άλλο πράγμα και σίγουρα δεν εξαγοράζεται! Ας μην την σηκώσει ποτέ την ελληνική σημαία! Θα την σηκώνουμε εμείς που είμαστε και αισθανόμαστε Έλληνες!», κατέληξε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κανοέ-καγιάκ, Αντώνης Νικολοπούλος.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα