Γίνεται... θρύλος ο Φελπς

Gazzetta team
Γίνεται... θρύλος ο Φελπς

bet365

Στο... πάνθεον των Ολυμπιακών Αγώνων έχει την ευκαιρία να μπει σήμερα ο Μάικλ Φελπς, αφού θα γίνει ο πιο επιτυχημένος αθλητής αν καταφέρει να πάρει δύο ακόμα μετάλλια.

Ο Αμερικανός κολυμβητής συμπλήρωσε 17 μετάλλια με το αργυρό που κατέκτησε στα 4Χ100μ. ελεύθερο και σήμερα έχει την ευκαιρία να γίνει ο πιο επιτυχημένος αθλητής στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτό θα γίνει αν ανέβει στο βάθρο των 200μ. πεταλούδα, που θεωρείται και το δυνατό του «χαρτί», καθώς επίσης αν πάρει παράλληλα κάποιο μετάλλιο με την αμερικανική ομάδα στην σκυταλοδρομία 4Χ200μ. ελεύθερο.

Το ρεκόρ ως τώρα βρίσκεται στα... χέρια της γυμνάστριας Λαρίσα Λατίνινα από την Σοβιετική Ένωση, που έχει στο ενεργητικό της 18 μετάλλια.

Από την πλευρά του ο προπονητής του Φελπς, Μπομπ Μπάουμαν δήλωσε για τον αθλητή του ότι: «Μπορεί να κάνει κάτι ξεχωριστό απόψε. Ως προπονητής η δουλειά μου είναι να απομονώνω το μυαλό του από αυτά τα πράγματα. Δεν πρέπει να τα σκέφτεται. Τα πράγματα είναι απλά: Ο Μάικλ πρέπει να μπει στο νερό και να κάνει ένα καλό 200άρι στην πεταλούδα. Αν τα καταφέρει καλά, όλα τα υπόλοιπα θα ακολουθήσου».

Σχετικά με το γεγονός ότι ο Αμερικανός τερμάτισε στην 4η θέση στον τελικό των 400μ., ο Μπάουμαν είπε πως: «Ναι, αρκετοί υποτίμησαν τις δυνάμεις του. Νομίζω πως είναι καλύτερα προετοιμασμένος από όσα είδατε σε εκείνο τον αγώνα. Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι έγινε. Θα έπρεπε να ήταν ακόμα ταχύτερος, αλλά ό,τι έγινε έγινε».

Όσο για την εκπληκτική εμφάνιση της Κινέζας Γε, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ανέφερε: «Δεν την έχω δει πολλές φορές να αγωνίζεται, αλλά μου φαίνεται ότι έχει εξαιρετική τεχνική. Και ο Μάικλ έκανε άλματα όταν ψήλωσε. Έγινε γρηγορότερος. Μετά η πρόοδος του ήταν σταθερή. Οι κόκκινες σημαίες ανεμίζουν όταν η βελτίωση είναι εξωπραγματική».

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα